un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am mâncat bine la Wienerhaus, un restaurant cu specific austriac din București

16 Jun 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

41 comentarii

Wienerhaus este un restaurant pe Bd Dacia. Mi-a apărut în ochi pe Google Maps, culmea, și m-am dus acolo o dată și mi-a plăcut. M-am simțit ca în Austria, în multe privințe.

Au bere austriacă și germană, de exemplu, la draft. Dacă vă este dor de un Augustiner, găsiți aici. Noi am băut mai mult Weltenburger Anno 1050, care curge mult mai bine la cursă lungă (18 lei).

Apoi, au preparatele vieneze clasice. Am luat un șnițel (55 lei) și a fost foarte bun și moale. Au vreo 8 tipuri de cârnați în meniu; am încercat și noi vreo 3 și toți au fost buni.

Am văzut în meniu și Tafelspitz; n-am mâncat, dar poate data viitoare. Au în meniu și ciolan crocant de porc (schweinstelze), dar când am fost noi nu era disponibil, așa că am luat ciolan confiat de curcan, care s-a dovedit și el foarte gustos.

Salata de cartofi a fost și ea ca-n țările germane. În fine, am fost mai mulți la o masă, s-au mâncat diverse și cam totul a fost bun, dar n-am fotografiat eu decât puține preparate. N-am mâncat nici ștrudelul vienez, poate data viitoare, că acum n-a mai încăput și desertul.

Sper să meargă bine restaurantul, mie mi-a plăcut și vreau să revin acolo. Dacă vă plac cele nemțești, poate veți fi interesați și de Die Deutsche Knappe. A fost Matilda, a zis că este ok.

Wienerhaus se află pe Bd Dacia 137, aproape de intersecția cu Calea Moșilor de la Eminescu. Este deschis de obicei până la ora 24. Meniul îl găsiți pe wienerhaus.ro

    41 comentarii

  1. Abia m am întors după 3 zile in Viena. Foarte buna berea. Dar oamenii aceia nu au bucătărie. Tot ce gătesc sunt feluri de umplut matu’ și de supraviețuit până mâine. Atât.
    Am incercat șnițelul vieții, pâinea bulgare in sos, carnatul de 5 feluri, varza, salata de cartofi. Nu. Nu, nu și iar nu.

      (Citează)

    • Boicotam Austria si suntem revoltati. Pana vine perioada de concediu.

        (Citează)

    • Lol, Niles, eu tocmai ce am stat o saptamana si ceva la Viena si m-am imbuibat cu snitele si apfelstrudele fara numar, am aruncat cu bani in economia lor locala cu voluptate, traiasca Austria si sper s-o tina tot asa! :)

        (Citează)

    • Bravo Deea, ramai superba chiar si la 98 de kg.

        (Citează)

    • Bai, dar ai încercat ciolanul ala de la schweitzerhaus din prater? Curcubeu pe cerul gurii! 😄

        (Citează)

    • 100% ce zice cristi, tot ce se mananca in spatiul ala e ceva ce ar aprecia doar aia de au inca in gene spaima de “murit de foame”. Carne multa (si nu “nobila” ci porc si pui, pui si porc) si cartofi.

        (Citează)

    • @CristiX pai si strudelul tata, cui l-ai lasat ? Treci prin Viena si nu bagi strudel ? Daca da cum a fost ?

        (Citează)

  2. Bunicel, dar nici pe mine nu m-a dat pe spate la calitate. Patronul, destul de firndly, mi-a explicat de ce n-aveau bere Stiegl, pentru care credeam ca acolo m-am dus.

      (Citează)

  3. Ar trebui să arăți pașaportul de Schengen la ușă ca să fie o experiență austriacă 100% :P

      (Citează)

    • Asa e, romanii nu se bucura de Schengen din cauza nenorocitilor de austrieci, ca in rest au rezolvat-o cu coruptia, spagile si nepotismele. Si le mai si mancam snitelele :)))

        (Citează)

    • Deea mananci c.a.cat…..Singurii care au fost impotriva intrarii Romaniei in Schenghen sunt austriecii si nu din cauza motivului dat de tine ci unul absolut penibil, imigrantii. In acelasi timp au lasat Croatia sa intre, locul prin care intra mult mai multi imigranti decat la noi.

      La noi boicotul este pana la primul bilet ieftin de ryanair, pana raiffeissen scoate costurile de intretinere cont sau pana cand omv da mai ieftin benzina cu 10 bani. Si apoi ne mai si laudam.

      Intre timp, cozile de tiruri si masini in vamile europene raman.

        (Citează)

    • Da, Deea, asa e. Romania a rezolvat problemele care tin de Schengen si ar trebui sa fie primita in Schengen. Austriecii, pentru ca sunt jigodii, blocheaza intrarea Romaniei in Schengen.

        (Citează)

  4. 55 lei pentru un snitel nu e scumput?
    Intreb si eu..

      (Citează)

    • Pai e chiar ieftin. Eu am dat 65 de lei pe o ceafa de mangalita cam jumate cat ala. Si nu in Bucuresti.

        (Citează)

    • Da, chiar ieftin 11 EUR un snitel, preturi de Vest intr-o tara cu salarii de Africa, ieftin. Eu zic sa se tripleze pretul, la valoarea voastra.

        (Citează)

    • corny:
      55 lei pentru un snitel nu e scumput?
      Intreb si eu..

      Depinde de locatie. Nu e scumput. Un meniu la mesopotamia e 40 de lei. Si acolo esti servit pe o farfurie de carton.
      Din pacate astea sunt preturile si acum patronii horeca ne arata de ce au fost ajutati de stat.

        (Citează)

    • @Deaa, ce vina am eu ca tu esti saraca? Parca ziceai ca te duci prin vest sa te capatuiesti. Sau nu te ridici peste nivelul de capsunar?

        (Citează)

  5. Deea: Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    “Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.”

      (Citează)

  6. Andrei:
    Pai e chiar ieftin. Eu am dat 65 de lei pe o ceafa de mangalita cam jumate cat ala. Si nu in Bucuresti.

    E chiar ieftin, asa e. La mancatorii din Viena, anul trecut in primavara, cu 11 eur mancam schintel de vita mare cat o pizza. Dar na, nu au austriecii si turistii Vienei salariile romanilor. Si nici patronii de horeca vieneza masinile alor nostri.

      (Citează)

    • Nu le mai spune, ca iar avem triggere si un vulcan de indignari pe aici :)) E chiar ieftin, traiasca Horeca romaneasca, marcati banu’ voios!

        (Citează)

    • Nu stiu care se indigneaza. Vad ca tu sari oparita la aproape toate comentariile.

        (Citează)

    • Nope. Ma mir, inutil, ca un snitel de 11 EUR e considerat chiar ieftin, raportat la salarii. Raman cu miratul, evident. In rest, frumoasa Viena, muzee, parcuri, mancare buna, eu am fost ca saracii si am mancat mai ieftin acolo, dar deh, aia nu-s mandri ca voi :))

        (Citează)

    • Dupa cum te minunezi ca ala care isi cauta prietena da’ nu gasea, se vede ca nu prea te-ai plimbat la viata ta. Iesi si tu mai des din tara.

        (Citează)

    • Andrei, stiu ca transpiri de la atata incrancenare, dar fa un minim efort sa combati ideea, nu omul. Hai ca nu e chiar in halul asta de greu.

        (Citează)

    • Nu transpir ca am AC. Din ala prin perete, de bogati ;)

      Ipocrizia ta e la limite destul de inalte, tu nu combati oamenii, de aia ii faci bombardieri ca se plang de o teapa de 7 mii de euro.

        (Citează)

    • Nu e teapa ca astepti cateva minute dupa o omleta. Oamenii aia nu-s la cheremul tau, cand pocnesti tu din degete sa se execute, ca doar ai dat 7k si simti nevoia de validare.

        (Citează)

    • Nu are nicio legatura faptul ca aia serveau greu cu oprirea abuziva a sumei, pe langa plata cazarii.

        (Citează)

  7. Confirm ca e ok la Die Deutsche Knappe, dar la localuri d-astea te duci pentru bere. Nemtii si austriecii au cea mai penibila “bucatarie”.

      (Citează)

    • Nu fiți săraki !
      Sărakii au loc in bulgaria de ex. In nessebar. Pe malu marii, c-o priveliste belea. 2 beri, stavrizi prajiti, pizza, cascaval pane – 100 lei.
      Nu fiți săraki! Lasati sărakii sa mearga in alte parti.
      Fiti romani. Dati 15 lei p-o bere ursus la 330ml. Sau 18 lei pă pișu la draft. Respectați-va! Sustineti horeca!

        (Citează)

    • Eu merg pentru bretzel. Yum!

        (Citează)

  8. Ciolanul crocant / stelze de la mama lui e 22,9 euro/kg (la Schweizerhaus, in Prater). Aici e acelasi pret, cu mentiunea ca e pe bucata, pornind de la 800 de grame, deci pe kg ajungi mai scump, in timp ce platesti salarii si utilitati de Romania.

      (Citează)

  9. Tafelspitz nu recomand pentru gusturile noastre. Doar daca esti curios sa vezi ce le place nemtilor.

    Din ce vad eu acolo, merg bine coastele, snitelele si ciolanul, atat de porc cat si de curcan. Kasecrainer e un carnat cu miez de branza topita.

      (Citează)

    • Pai felul asta se cheamă rasol de vită la mine în familie. Și cel puțin în zona Moldovei era un fel de mâncare pe care îl face oricine în casă, nu e chiar necunoscut romanilor.

        (Citează)

  10. Matilda:
    Bai, dar ai încercat ciolanul ala de la schweitzerhaus din prater? Curcubeu pe cerul gurii! 😄

    Prater poate sa moara in bezna, ei inchideau zone si ne rugau sa plecam de la masa ca ei inchid acolo. Un *gunoi* de local.
    Niciodata nu mai calc pe acolo.

      (Citează)

    • Prater nu e un local. Daca zici de Schweizerhaus, singurul motiv pentru care merită să tușească (nu să chiar moară) e că nu primesc plata cu card.

        (Citează)

  11. Ce ati fi vazut la ciolanul ala din Prater, nu inteleg. Mi se pare mai bun ala cu varza de la Caru cu Bere.
    In schimb, snitelul de la Figlmuller este, intr-adevar, senzatie. Impreuna cu salata de cartofi – cele mai bune din toata Austria; si am incercat in multe locuri.

      (Citează)

  12. Oribilă experiența de a citi comentariile de pe mobil.

      (Citează)

  13. Sa cititi recenziile negative la Die Deutsche Knappe, sunt foarte amuzante :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus