un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 30 iunie 2023

30 Jun 2023  ·

ȘTIRI  ·

9 comentarii

 

  9 comentarii

 1. Nu credeam ca sunt zacaminte de litiu in Europa.

  Sunt foarte curios si interesat de BG3, 1 si 2 le-am jucat cu placere pe vremea facultatii.

    (Citează)

  • @Gaelex: ai zăcăminte de litiu și metale rare în România, numai că opinia publică nu știe de ele. Deja a trecut o lege in parlament pentru exploatarea lor. De către străini, desigur.

     (Citează)

  • Interesant, , poți pune aici legea respectivă și cine face extracția?

     (Citează)

  • “Interesant, , poți pune aici legea respectivă și cine face extracția?”

   A scris Simion pe blog, nu mai e nevoie de link.

   In alta ordine de idei: pentru statul roman colecteaza redevente la absolut orice exploatare de resurse minerale, care apartin statului. Pana la urma, e treaba statului si a ANRM sa stabileasca corect nivelul redeventelor si sa incaseze banii. Indiferent ca firma care face exploatarea e canadiana, romaneasca sau austriaca. Dar da bine la popor sa vindem povestea “am dat toate resursele naturale strainilor”

   P.S. Singura referinta gasita de mine prin presa romaneasca e legata de cateva companii romanesti, Romanium Metal si Global Centurions, care erau intersate prin 2021 sa incerce niste prospectiuni in perimetrul Bihor-Sud pentru a cauta litiu. Nu s-a mai auzit nimic de ele.

   Exista si un memorandum pentru o rafinarie de litiu semnat de guvern in 2022 cu RockTech Lithium. Dar aia aduc litiul din Canada.

     (Citează)

 2. Routerul AX80 arată cum trebuie, reltativ compact și fără antene exterioare.

    (Citează)

 3. dupa d4 acu si bg3, anul asta suna ff plin:)
  d4 e mult mai putin prost decat m-am asteptat, mai aproape de d2 decat de d3 (care a fost ff slab)
  BG2 e probabil cel mai bun rpg pe care l-am vazut si singurul pe care l-am rejucat cu placere la diferite varste

    (Citează)

 4. In momentul de fata ANPC mai reprezinta o problema doar pentru firmele mici, care nu au o armata de avocati.

  Orange refuza sa permita accesul la reteaua sa pentru alti integratori de plati prin SMS si justitia din Romania decide ca asta este ceva normal si este cazul sa fie anulata amenda.

    (Citează)

 5. Niantic concediază angajați și anulează câteva jocuri la care lucra

  Ingress a scăpat și de data asta. Phew! 😅

    (Citează)

 6. Jumatea anului. Ziua asteroidului!

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus