un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Power washing la Universitate – de ce nu văd asta mai des prin oraș?

30 Jun 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

24 comentarii

Am văzut acum ceva vreme niște angajați ai Primăriei dând cu un power washer pe la Universitate. Iată că se poate face și asta. Acum mă întreb de ce nu văd mult mai des o astfel de curățenie prin oraș, cu săpun și apă sub presiune.

Bucureștiul este foarte murdar, iar pavajul de pe jos devine de un cenușiu dezolant. Pur și simplu se vede murdăria peste tot, inclusiv în zone turistice precum pe coloanele de la Romană sau pe Calea Victoriei. Iată că unelte pentru a o curăța sunt disponibile.

Tot acolo, astăzi am văzut că a intrat în renovare clădirea Universității. A mai fost renovată acum câțiva ani. Acum poate doar o revopsesc. Problema acolo este că se umple rapid la loc de grafiti și mâzgălituri la nivelul străzii, un fenomen scăpat de sub control prin București.

Bine, dacă citiți acest post al primarului general, scris zilele trecute, veți vedea că Bucureștiul are probleme mai mari de atât. Pur și simplu se adună lupii în jurul unor legi ca să dea tunuri imobiliare prin parcuri și alte spații verzi.

    24 comentarii

  1. Salut. Universitatea intră într-o consolidare care va dura ani de zile, inclusiv curtea interioară.

      (Citează)

    • Chiar la asta ma gandeam si eu. In Gara de Nord e o mizerie de nedescris, o împuțiciune generală. Nu inteleg ce-o fi atât de complicat sa bage un power washer o data la ceva timp. Cred ca tine de nepasare. De durutul in fund al angajatului la stat. Cred ca daca l-as avea în față pe directorul garii de nord si l-as intreba de ce nu face asta, o sa faca o fata din aia de uimire, de om care nu intelege ce ii spui

        (Citează)

    • De remarcat de asemenea că Gara ține de Ministerul Transporturilor, nu de primărie.

        (Citează)

    • Nu vad ce importanta are, e un om acolo care conduce prăvălia. Care are sute de oameni in subordine si zeci de milioane fonduri pe care le învârte.

        (Citează)

    • Despre Gara de Nord, pot spune că nu are director, există un șef de stație, iar licitația pentru consolidare și modernizare este în derulare, jumătate de miliard de lei fără tva pe 5 ani.
      Până atunci, nu e voie să cheltuie banii de la buget (da, CN CF CFR SA este subvenționată de la bugetul de stat) pe astfel de utilaje sau pe prestatori.
      Nu “directorul gării” trebuie tras de mânecă ci în principal publicul călător care face mizerie și în secundar poliția care mimează la greu munca fără să observe mizerabilii și boschetarii care se simt ca acasă acolo.

        (Citează)

    • Vali:

      Nu “directorul gării” trebuie tras de mânecă ci în principal publicul călător care face mizerie…

      Da ma, sigur. Publicul e de vina ca se pune praf pe pereti, pe geamuri si pe pavele pe jos.

        (Citează)

    • Fix licitația de consolidare il tine pe nenea seful de statie sa spele jegul, hai ca m-am spart de râs. Omul gaseste solutii la orice, nu exista ca nu se poate.. Un power washer e 2000 de lei, daca are nevoie omul ii găsește pe la vreun fund de buget sau o sponsorizare. Oameni in subordine sa dea cu jetul are gârlă.
      Citește despre faza aia cu geamurile sparte, din New York parca era. Daca e curat si azi si maine si poimaine, oamenii o sa aiba mai multa grija.

        (Citează)

    • E bine dacă grija ta e praful, probabil că ai nevoie de ochelari

        (Citează)

    • gdm:
      Salut. Universitatea intră într-o consolidare care va dura ani de zile, inclusiv curtea interioară.

      Mulțumesc de precizare, mă bucur să aud asta.

        (Citează)

  2. La Universitate în pasaj nu sînt în stare să mențină scările rulante și toaletele în funcțiune.
    Da, avem probleme mai mari de atît, dar să nu te ocupi de astea curente și mărunte pentru că ai cîteva mai mari e ca și cum nu te-ai mai spăla pe dinți o lună pentru că ești concentrat să te pregătești pentru un examen.

      (Citează)

    • Despre scări pot spune că nu au bani pt contracte de întreținere deci nimeni nu își asumă funcționare ilegală, orice incident devine faptă penală.

        (Citează)

    • Urăsc scările alea. Când ești cu copil în cărucior, scările rulante sunt de mare ajutor.

        (Citează)

  3. Vali:
    Despre scări pot spune că nu au bani pt contracte de întreținere deci nimeni nu își asumă funcționare ilegală, orice incident devine faptă penală.

    Despre Nicusor, pot spune ca abia astept sa plece. Si despre Cismigiu, pot spune ca abia astept sa plece Nicusor. Si despre apa calda, pot sa spun ca abia astept sa plece Nicu Sordan

      (Citează)

    • Si o astepti pe Firea in locul lui ? Sau pe cine ?

        (Citează)

    • Nicușor Dan este totuși cel mai bun primar pe care l-a avut Bucureștiul de la Revoluție încoace. Omul vrea să facă treabă acolo, nu să fure și nici să-și angajeze rudele. Asta contează mult.

        (Citează)

    • Nu înțeleg de ce la orice nemulțumire la adresa lui ND apare în discuție Firea.
      PSD și PNL sunt în acest moment așa de puternice încât orice candidat agreat de ei are șanse maxime, nu e nevoie să aducă înapoi o nesuferită.
      Jumătate de treabă e făcută prin presa care geme de opinii politice și informații cu punctaje.
      Restul, cu votul, se rezolvă.

        (Citează)

    • Si odata cu plecarea lui absolut toate problemele Termoenergetica se vor rezolva peste noapte, sute de kilometri noi de teava se vor teleporta intr-un week-end.
      Ca sa faca loc iepurasilor si oualelor de paste.
      Voi aveti norma de trolling peste tot?

        (Citează)

    • Ouăleleleor?

        (Citează)

    • Astepti voucher pentru Grecia? Ca din ăla pentru ochelari sigur nu, ca altfel ai vedea mai bine…

        (Citează)

  4. Din păcate nu e power washing. Din când în când ăștia de la Romprest sau cu o substanță dar care nu pare să curețe prea multe și face totul cam lipicios. Un power washing cu apa ar fi mai bun.

      (Citează)

  5. nwradu:
    Nicușor Dan este totuși cel mai bun primar pe care l-a avut Bucureștiul de la Revoluție încoace. Omul vrea să facă treabă acolo, nu să fure și nici să-și angajeze rudele. Asta contează mult.

    Sa votam pentru apa calda, nu pentru ce dorinte si intentii ar avea el in sufletul lui.
    Nu ne spalam cu dorintele lui si nici nu ne incalzim cu intentiile lui.

    miluch:
    Si odata cu plecarea lui absolut toate problemele Termoenergetica se vor rezolva peste noapte, sute de kilometri noi de teava se vor teleporta intr-un week-end.

    Exact dupa cum odata cu venirea lui la Primarie a imbatranit subit peste noapte toata reteaua de termoficare.

      (Citează)

  6. Mihai: Exact dupa cum odata cu venirea lui la Primarie a imbatranit subit peste noapte toata reteaua de termoficare.</blockquote
    Si dupa ce vine Firea dispar toate problemele magic…..toata reteaua de termoficare nu mai necesita nici o reparatie, mentenanta….brusc…totul e in regula…nu ?

      (Citează)

    • Problemele (in cazul meu si al tuturor cunoscutilor mei) au aparut fiix odata cu Nicusor Dan. Brusc in tot orasul au aparut probleme cu apa calda si caldura. S-au stricat toate, dar toate, toata odata? Zici ca a aflat si sistemul ca e imbatranit si a decis asa de oe o zi pe alta sa crape. Tot.
      Iar daca raul il corelez cu venirea lui Nicusor Dan, binele nu il vad pe nicaieri.
      Si, sincer, omul mi de pare un pampalau care nu imi inspira incredere deloc.
      Mai bine un smecheras care mai si face lucruri bune decat un papagal care face numai tampenii.
      Nu il voi mai vota pe asta nici daca il concureaza Dragnea sau Iliescu 😀

        (Citează)

  7. Mihai:
    Problemele (in cazul meu si al tuturor cunoscutilor mei) au aparut fiix odata cu Nicusor Dan.

    Inteleg ca toti cunoscutii tai lucreaza la Antene sau RomTV. Erau probleme grave si inainte dar erau trecute sub tacere de televiziunile mari ca nu erau proaste sa-si taie principala sursa de fonduri.

    Acum ca Nicusor nu le da bani iar banii de la guvern probabil ca nu sunt conditionati de sustinerea lui Nicusor (mai degraba sunt conditionati de denigrarea lui), e clar ce subiecte apar foarte des la TV.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus