un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Au început reducerile Days of Play la Playstation (inclusiv la abonamente PS Plus, plus consola PS5 Digital la 2.300 lei)

2 Jun 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Reducerile Days of Play au început și țin până pe 12 iunie. În funcție de ce faceți în mini-vacanța de 1 iunie, poate fi un moment bun să vă relaxați cu un joc bun cumpărat la o reducere de preț. Și fiind o campanie Days of Play, au și reduceri la abonamentele PS Plus.

Consola PS5 este în stoc, apropo. De fapt, după ce Sony a anunțat că a cam eliminat blocajele de producție, s-a ținut de cuvânt. De atunci consola a fost mereu relativ ușor de găsit, inclusiv in varianta ei cea mai ieftină, fără vreun joc inclus, și la prețul oficial.

Orange are listat modelul cu disc la 2.781 lei, care este excelent, cred că printre cele mai mici văzute de mine până acum.

Dacă nu vreți modelul cu disc, eMAG oferă PlayStation 5 Digital Edition cu 2.299 lei, o altă ofertă excelentă (și pe Altex, de altfel). Rețineți doar că, fără unitate optică în ea, nu veți putea folosi niciodată jocuri cumpărate la cutie din magazin, ci doar variantele digitale luate din PS Store.

Then again, bună diferența de preț. Eu oricum cumpăr doar din Store și n-am folosit niciodată unitatea optică de pe a mea, însă în bula mea de PlayStation și ceilalți fac la fel și nu prea avem ce discuri fizice să schimbăm între noi. Poate că voi faceți altfel și aveți nevoie de unitate optică.

Ca să continui cu abonamentele, reducerea este de 25% la achiziția unui abonament anual PS Plus indiferent de tip. Mai sunt reduceri de 25% pentru upgrade-uri de o lună, 3 și luni 12 luni la nivelurile Extra/Premium. 25% este maximul de reducere pe care l-am văzut la abonamente de-a lungul timpului, așa că puteți profita de asta de acum.

Citeam recent că PlayStation are 30% dintre abonații Plus pe nivelurile superioare Extra și Premium. Mi se pare un rezultat foarte bun.

Eu sunt tot pe nivelul Essential, cel în care primești lunar gratuit câteva jocuri de PS4 și PS5, plus acces multiplayer pentru orice joc. Bravam cândva crezând că voi trece la Extra, dar cu un copil mic am noroc să mă pot juca din când în când titlurile mari care apar într-un an.

Nivelul PS Plus Extra dă acces la un catalog de vreo 400 de jocuri pentru PS4 și PS5, dacă aveți timp pentru asta. Unul pe lună dacă jucați de acolo și deja începe să merite abonamentul, aș zice eu. Upgrade-ul poate fi și o idee bună pe perioada vacanței de vară.

 

Trecând la jocuri, Spider-Man: Miles Morales are prețul redus cu 50% și include variante de PS4 și PS5. Spider-Man 2 se va lansa la toamnă, poate i-ați văzut deja trailerul, deci dacă vreți să vă pregătiți de el jucându-vă edițiile anterioare, profitați de oferta aceasta.

God of War Ragnarok, unul dintre cele mai bune jocuri de consolă, poate fi cumpărat mai ieftin.

Gran Turismo 7 este de asemenea redus. Eu l-am jucat multe săptămâni și încă revin la el din când în când pentru că este relaxant și-l poți juca pe ce perioadă vrei tu, de la minute la ore. PlayStation îi adaugă periodic noi mașini și noi challenge-uri, plus că jocul este VR ready și îl veți putea juca și cu o cască PSVR2, dacă prindeți una. Link-ul este la varianta de PS4, dar cu 40 de lei puteți lua și upgrade-ul la PS5.

Horizon Forbidden West și FIFA 23 Ultimate Edition sunt și ele incluse în Days of Play.

Red Dead Redemption 2 de PS4 costă 95 de lei, un preț foarte bune pentru un joc excelent, cu o lume mare în care puteți petrece sute de ore fără plictiseală.

Forspoken de PS5 este redus cu 50%.

Assassin’s Creed Valhalla de PS4 și PS5 Deluxe Edition costă 108 lei, un preț bun pentru câte ore de gameplay oferă. Și DLC-urile lansate ulterior văd că au 60% reducere, dacă le vreți doar pe acelea.

Mai sunt reduceri la trilogii mai vechi, dar foarte bune. Mass Effect Legendary Edition, despre care scriam că mi se pare cel mai bun joc ever, costă 85 de lei în varianta de PS4. Vorbim de remaster-ul din 2021. Trilogia Shadow of the Tomb Raider costă 95 lei și include Tomb Raider, Rise of the Tomb Raider și Shadow of the Tomb Raider.

Eu voi cumpăra Sifu. În curând termin Jedi Survivor și vreau să joc Sifu, care este un joc cu arte marțiale. 113 lei de PS4 și PS5, îl am de mult pe radar. De asemenea, abonamentul meu PS Plus expiră peste câteva luni. M-am uitat pe articolele mele anterioare cu reduceri PlayStation și abonamentele au fost reduse cu maxim 25% indiferent de momentul anului (Black Friday, Spring Sale etc), așa că mă gândesc să-l continui de acum și pe al meu.

Ca mai mereu, găsiți oferte și la jocuri fizice, precum pe eMAGAltex, Flanco și Orange, care sunt partenerii PlayStation în România. Inclusiv Orange vinde jocuri acum. Jocurile fizice au avantajul că sunt o cutie de oferit cuiva cadou, plus că le puteți da sau vinde mai departe odată ce vă săturați de ele. De asemenea, uneori pachetele sunt mai “targetate”, găsiți jocul dorit doar în ediție de PS4 sau doar de PS5 și poate fi la preț mai bun decât în PS Store.

Am văzut pe acolo Miles Morales la 89 lei, God of War Ragnarok la 180 de lei, Ghost of Tsushima la 119 lei sau varianta de PS5 care include și expansion-ul, adică Director’s Cut, pe la 170 de lei.

    4 comentarii

  1. Eu sunt ușor invidios pe oamenii care mai au timp să joace. Alte activități au reușit cumva să se strecoare și să ocupe timpul pentru gaming. Sau poate doar am îmbătrânit.

      (Citează)

    • Un 20 min pe zi nu ai cum sa nu gasesti.Gamer pana la moarte.🤘

        (Citează)

    • Dacă te pune naiba să joci un MMO, nu merg 20 de minute. Pentru single player…nu știu, în 20 de minute abia îți faci încălzirea. Poate iei vreun castel în Heroes sau ai timp de un boss în ceva gen Dark Souls. Da, înțeleg ideea, dar 20 de minute sunt cel mult aperitiv. Pentru mine, cui reușește să se încadreze în timpul ăsta și apoi să se întoarcă la treburi serioase, sincere felicitări.

        (Citează)

  2. Fun fact: mai toate jocurile pe care le sugerează Radu sunt gratis pe Extra plan 😄

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus