un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 4 iunie 2023

4 Jun 2023  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Un șofer român de TIR a fost prins în Germania transportând ilegal un tanc. Mai degrabă sunt neconcordanțe prin acte, dar este un caz amuzant. Mă întreb de ce cineva din România importă un vehicul blindat auxiliar.

Cazinourile din Las Vegas dau premii mai mici. De exemplu, la un blackjack câștigai 15 dolari dacă pariai 10 dolari. Acum câștigi 12 dolari. Câștigurile sunt mai mici, deci se pierd mai mulți bani în Vegas. Se pare că este o strategie a cazinourilor de acolo pentru a atrage jucători cu bani mai mulți, nu “săraci”. Vegas vrea să fie o destinație mai de lux decât este acum.

Uganda introduce închisoarea pe viață pentru homosexuali. De fapt, pentru cei care fac sex cu persoane de același sex. Tentativa se pedepsește cu 10 ani de închisoare.

42 de cărți SF și fantasy care se lansează în iunie. Un roman nou de Ann Leckie!

Cine a inventat gogoșile. Pun pariu că nu v-ați gândit niciodată la asta. Olandezii le-au inventat, iar un căpitan de vas din SUA le-a dat forma de astăzi.

O marcă populară de brânză din SUA nu mai poate fi numită brânză. Nu conținea brânză. De fapt, am impresia că ceea ce se numește acolo American Cheese este mai degrabă un produs lactat gândit să se topească frumos și cremos, dar nu este brânză.

Un polițist care nu a intervenit la timp în mass shooting-ul din 2018, în Parkland, este acum judecat pentru asta. 17 oameni au murit într-o școală din Florida atunci. Ofițerul respectiv a fost primul care a sosit și, auzind împușcăturile, nu a intrat în școală după atacator, ci a făcut un perimetru de siguranță la distanță și a așteptat întăriri. Țin minte cazul, erau părinți filmați în timp ce-l rugau să intre după atacator, fiind singurul înarmat de acolo. Nu cred că va fi găsit vinovat. În țara în care armele de asalt sunt practic la liber, mi se pare că nu poți condamna un om depășit de situație sau pur și simplu de lașitate.

Scene din Ucraina. Azi se împlinesc și 34 de ani de la scenele din piața Tiananmen din Beijing, unde nimeni nu știe ce s-a întâmplat cu omul din fața tancurilor.

Al Pacino va avea încă un copil. Al Pacino are 83 de ani, bine de știut că la vârsta asta încă poate spune cu succes “say hello to my little friend”. Prietena lui are 29 de ani.

20 de plaje pentru nudiști. Ați fost la nudiști? Vă atrage ideea?

O barcă turistică s-a răsturnat pe lacul Maggiore. 4 turiști au murit. Unul era fost agent Mossad, alți doi erau ofițeri de informații italieni, iar al patrulea era o femeie de origine rusă.

O femeie în stare catatonică s-a trezit după 20 de ani. Avea schizofrenie, dar medicii au descoperit că are și lupus, au tratat asta, s-a trezit. Cine investighează după 20 de ani ce alte boli are o persoană catatonică?

Brad Pitt și Angelina Jolie se judecă la tribunal pe o cramă din Franța ai cărei proprietari au fost pe vremuri. Jolie și-a vândut partea ei pentru a se răzbuna pe Pitt. Cu adevărat #firstworldproblems

Danny Masterson este găsit vinovat de 2 acuzații de viol. Probabil va face închisoare.

Chris Hemsworth antrenându-se la bustul gol. Tipuri de dușuri. Asta voi găti în curând, arată prea bine.

Cineva se întreabă cum de folosesc bărbații pisoarele din moment ce orice alt bărbat din jur îți poate vedea penisul. 🤨

Un AI generează zona din jurul unor imagini meme celebre.

Rețete de finger food, aperitive, sosuri și alte gustări. Mi s-a făcut o foame privind imaginile…

Fotografii originale versus rezultatul editat. Interesante comparațiile pentru a înțelege cum arată magic fotografiile unora de vacanță. Cum să faci managementul fotografiilor digitale. Organizare după an și delete as you go sunt cele mai importante sfaturi de acolo. Cum să fotografiezi în zile ploioase sau în general pe vremea rea.

Formula 1 în Barcelona de la ora 16. Verstappen pleacă primul, Norris de pe locul 3, iar piloți precum Perez, Leclerc și Russell mai din spatele plutonului.

    5 comentarii

  1. Legat de stirea cu plajele pentru nudisti, observ ca si in alte tari sunt in niste petice de paja neamenajate. In Romania este in capatul plajei Eforieri Nord foarte prost pozitionat fiindca se poate vedea tot in conditiile in care plaja este mai mult pentru familisti si zona aceea este cea de legatura catre Eforie Sud.

      (Citează)

  2. Plaja pt nudiști e și la noi, Golful Francezului, am fost de 2 ori
    https://www.google.com/search?q=golful+francez+nudisti&oq=golful+francez+nudisti&aqs=chrome..69i57.4191j0j7&sourceid=chrome-mobile&ie=UTF-8

      (Citează)

  3. Dap, deci secretul unei pozei reusite e sa mareste saturatia, eventual si luminozitatea. Eventual modificat spectrul RGB sa iasa nu stiu ce contraste. wow /s

      (Citează)

  4. La asta cu pozele e cu dus si intors. Majoritatea din articol sunt supraeditate, dar asta e stilul artistului.
    Daca te uiti la RAW, este mult mai plat si desaturat chiar decat e in realitate, de fapt.
    Am de multe ori surpriza sa vad poza într-un fel pe ecranul aparatului si apoi RAW-ul sa fie foarte… dezamăgitor asa. Dar asta e pt ca si camera proceseaza imaginile.

      (Citează)

  5. Primul este AMX-30 Vulcain: http://www.military-today.com/engineering/vulcain.htm
    Foarte probabil sa fie Ucraina destinatia, este fix genul de vehicul de care au nevoie acum.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus