un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am fost de două ori la berăria Gambrinus și mi-a plăcut

8 Jun 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

9 comentarii

Am fost în ultima lună de două ori la Gambrinus, pe Regina Elisabeta la hotel Cișmigiu și vizavi de McDonald’s, și mi-a plăcut de fiecare dată. Se mănâncă bine și au bere bună.

Localul nu este pe colț, unde funcționează berăria Gambrinus cu aspect ceva mai clasic, ci la următoarea ușă, cu intrare din strada Brezoianu, unde funcționează tot Gambrinus, dar cu aspect mult mai modern. Ei îi zic GMBRNS, că nu le plac vocalele.

Am mâncat diverse acolo, că am fost mereu în grup mare. Burgerul este bun, la fel și sandvișul cu pulled pork. Coastele au fost bune, bulz burger, care arată ca un burger, dar din ingrediente de bulz, este interesant.

Mie mi-au plăcut și crispy strips de la ei, care sunt în secțiunea de Gustări calde, deși primești cât la un meniu KFC și includ și cartofi copți. Mi-au plăcut de fiecare dată și măslinele verzi pane care vin pe platou cu bulete de cașcaval, merg perfect la bere.

Berea este bună, în principal au Kozel. Dar nu doar că au Kozel, au în meniu și Kozel dark servit cu glazură de miere, zahăr brun și scorțișoară(!), plus diverse mixuri de kozel neagră cu kozel blondă. Am zis că o să revin doar pentru acestea.

Mai au și berea casei, care mi-a zis cineva că-i produsă la Ursus pentru ei (deci este Ursus :D) și Pilsner Urquell, care însă costă 22 lei pentru 300 ml și pare excesiv de mult.

Prețurile sunt cu dus și întors, unele mari și altele mici. Berea Kozel este 19 lei pentru o halbă de 500 ml. Mâncarea a fost 35 de lei pentru crispy strips, 49 de lei burgerul, cam ca în alte localuri. Servirea a fost rapidă, atmosfera plăcută, m-am simțit bine acolo de ambele dăți.

 

GMBRNS este pe Ion Brezoianu 18, colț cu Regina Elisabeta. Este deschis în fiecare zi până la ora 24. Meniul îl găsiți pe gmbrns.ro.

    9 comentarii

  1. E bine totusi sa stai cat mai aproape de iesire.

      (Citează)

    • Daca te referi la constructie, cladirea Palas (Hotel Cișmigiu) a fost refacuta acum 10 ani. Nu reabilitata, nu reamenjata. Reconstruita total. S-au pastrat doar fatadele iar la interior a fost totul demolat si reconstruit, cu tot cu fundatii etc.

        (Citează)

  2. Iona:
    Daca te referi la constructie, cladirea Palas (Hotel Cișmigiu) a fost refacuta acum 10 ani. Nu reabilitata, nu reamenjata. Reconstruita total. S-au pastrat doar fatadele iar la interior a fost totul demolat si reconstruit, cu tot cu fundatii etc.

    Pentru situația în care nu ți-a intrat salariul pe card.

      (Citează)

  3. 19 lei kozelu la halba e mocangeala. Sa nu mai zic de urchelu ala…. Iote d-aia horeca ramane inca vie si schimonosita, ca au vanzare.
    Cat despre afirmatia autorului ca “Prețurile sunt cu dus și întors, unele mari și altele mici”, aici nu pot sa zic decat ca preturile niciodata nu sint mici in horeca. Cel mult pot fi aproape normale. Mici niciodata.

      (Citează)

  4. Doar mie mi se pare ciudat ca localul BERARIA GAMBRINUS are KOZEL la draft? Ca din ce zice radu in articol par ca se axeaza pe Kozel, nu pe berea “casei” care nici macar aia nu e gambrinus.

      (Citează)

  5. Pacat de cladirea aia frumoasa cu decorul ala post-industrial. 19 lei pentru o bere comuna draft mi se pare mult, dar mancarea de tip fastfood hipsteresc e OK la pret si destul de gustoasa. Dar am fost o singura data si nu ma mai intorc, nu imi da sentimentul de berarie de centru si berea casei pare un lager oarecare overpriced.

      (Citează)

  6. Trebuie să ai standarde destul de permisive ca să ajungi să îți placă localul ăla.

      (Citează)

  7. 19 lei pack-ul de 6 bucati 0,33 la market vs 19 lei o halba in oras.
    Sper ca tineti mintea Ursusul la draft la Argentin la 3 lei acum 2000 de ani.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus