un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 25 mai 2023

25 May 2023  ·

ȘTIRI  ·

11 comentarii

Pe lângă: a murit Tina Turner.

Iată un review la RX 7600, deși cele de la Gamers Nexus mi s-au părut mereu obositoare de urmărit:

    11 comentarii

  1. mi s-au părut obositor de urmărit
    SAU
    mi s-au părut obositoare

      (Citează)

    • In plus, “a i se parea” fiind impersonal, se foloseste la singular, chiar daca suna aiurea: mi s-a parut

        (Citează)

  2. Hadaway ia cu o suta de euro mai mult ca Banica? buahahahahaa

      (Citează)

  3. In calitate de pasionat de hardware, am urmarit review-urile de afara la Nvidia 4060TI, iar majoritatea au tras aceasi concluzie: o placa video prea scumpa care nici macar nu ruleaza jocuri curente in 1080 pe full, apoi peste 2-3 ani.
    Pretul in momentul asta este 2400lei, eu personal nu as cumpara.

    Iar Radeon 7600 cam aceasi poveste, inca nu au aparut preturile in romania, dar la 1600lei eu nu as cumpara, la 1300lei as considera-o, dar as astepta pana in noiembrie.

      (Citează)

  4. Observ aceleași greșeli la știrea cu tarifele practicate de cântăreți și la alte site-uri de copy paste😂. Sigur poți mai mult!

    1) ce îl doare pe om ca e cu TVA sau fără? Nu mai bine aplicam și impozitul de 16% sau drepturi de autor?
    2) știrea am găsit-o prima oară la unii care sunt contra aeroportului/ CJului / primarului și vor sa facă rău dând la virgulă sume pentru prostime.

    Eu as fi sumarizat asa vin X, Y, Z pe tarife de aprox 15k€, o tanti pt 8k€ și 2 DJ/MC pe 1.5k€. +link

      (Citează)

    • Raspund eu, ca Matilda pare ocupata :)

      Sumele sunt copy paste din articolul de la link. Ce altceva ai vrea sa discuti la o astfel de stire, daca sanii Ralukai sunt naturali?

      1. Daca e fara TVA inseamna ca peste suma aia statul mai plateste si TVA (me smart). Ca doar nu face Stefan Banica cate un SRL pentru fiecare concert, sa ramana neplatitor de TVA.
      Adica nu sunt aprox 15000 de euro, sunt aprox 18000. Cam conteaza.

      2. Ce treaba are primarul cu aeroportul? In general, de ce oricine e impotriva spartului aiurea de bani publici trebuie sa aiba interese politice ascunse?

        (Citează)

    • Am intrat in articol, si nici macar nu sunt mentionati sanii ralukai, sunt profund dezamagit.

        (Citează)

  5. Adobe interzice utilizarea AI-ului din Photoshop pentru nuditate. Pentru că sigur astfel de reguli se respectă.

    Vorbim despre AI, care trebuie antrenat. Daca ei nu antreneaza AI-ul pe nuduri, cum face generarea? Sau il antreneaza pe nuduri, si cand recunoaste nuduri pur si simplu refuza sa functioneze.

      (Citează)

    • Antrenarea ai-ului chiar daca nu e facuta pe nuduri poate duce la generarea de nuduri.

      Nu stiu cu ce ii deranjeaza pe astia de la abobe, dar le urez succes, istoria internetului e plina de incercari reusite de a bloca dick pics.

        (Citează)

  6. Ariel:
    Observ aceleași greșeli la știrea cu tarifele practicate de cântăreți și la alte site-uri de copy paste😂. Sigur poți mai mult!

    1) ce îl doare pe om ca e cu TVA sau fără? Nu mai bine aplicam și impozitul de 16% sau drepturi de autor?
    2) știrea am găsit-o prima oară la unii care sunt contra aeroportului/ CJului / primarului și vor sa facă rău dând la virgulă sume pentru prostime.

    Eu as fi sumarizat asa vin X, Y, Z pe tarife de aprox 15k€, o tanti pt 8k€ și 2 DJ/MC pe 1.5k€. +link

    Pai cine te opreste sa sumarizezi, da-ne link cand e gata

      (Citează)

    • Here is a summary of the current web page context:

      The International Airport Brașov-Ghimbav is now complete and ready for use. The construction of the airport infrastructure has reached the final stage of the last reception procedures. The official inauguration and the first flights are scheduled for June 15th. The Brașov County Council has prepared a grand festival to celebrate the opening of the airport. The total budget for the “Open Doors Days” (June 10-11) and the official inauguration of the airport (June 15) is RON 1,031,816 with VAT included. The festival will include four concerts by Raluk, Stefan Banica Junior, Olivia Adams, Zdob si Zdub and Hadaway. There will also be air shows, laser shows, fireworks and other activities. Visitors will be able to visit some sections of the airport and watch live broadcasts from aircraft or from the control tower. The authorities have announced that Romania’s first virtual flight control tower is operational at this airport. The tower is equipped with 16 thermal imaging cameras that provide a 360-degree field of view over a radius of 7 kilometers, even in fog or darkness. It will be operated by only six employees instead of 30 as in a conventional control tower.

      Ariel are dreptate pe jumatate, sumele defalcate nu conteaza nici pentru AI, dar TVA-ul se pare ca da :)

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus