un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Tina Turner

25 May 2023  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Am mai zis asta și cu alte ocazii: trăim vremurile în care vocile de aur ale generației mele și ale altor generații încep să dispară dintre noi. Oamenii a căror muzică poate o numim goldies, cei care au creat baladele pe care dansam în adolescență, cele pe care unii poate au dansat cu viitoarea nevastă sau pe care le-au pus cu plăcere copiilor spunându-le “uite melodia preferată a lui tati și a lui mami”.

Au trecut 40-50-60 de ani de la momentul când astfel de muzică era lansată. Este inevitabil să se și încheie.

Tina Turner a murit la 83 de ani, după o viață foarte complicată și o carieră îndelungată. Suferea de cancer intestinal încă din 2016.

The Queen of Rock and Roll, o numește CNN și, de fapt, o mare parte din industria muzicală. Așa o fi fost. Pentru mine, Private Dancer este una dintre cele mai bune melodii făcute vreodată și nu cred că ar fi putut avea succes decât cu vocea puternică și clară a Tinei Turner.

Alături de ea ascult mereu cu plăcere și When the Heartache is Over și What’s Love Got to Do With It. Mai pun și Simply The Best, care are versuri demne de un imn ce ar putea fi ascultat în multe ocazii, cum se întâmplă cu We Are The Champions al lui Queen.

Am un playlist cu melodiile mele preferate din toate timpurile. Este gândit astfel încât orice melodie ar începe de acolo, nu vreau să dau skip, ci chiar îmi zic “whaaa ce mișto este și asta”. Tina Turner are 5 cântece acolo. Foarte multe, față de alții, doar câțiva o depășesc.

Dacă vreți să ascultați niște Tina Turner, playlist-ul oficial de pe Spotify este bine făcut.

    5 comentarii

  1. Cat timp il avem pe Banica jr., nu mi-i frica. Tine-ni-l Doamne!

      (Citează)

  2. A bagat-o nea nelu si p-asta in mormant.

      (Citează)

  3. Ar mai merita pe lista aia sa fie si doua duete chiar bune, primul cu David Bowie si al doilea cu Eros Ramazzotti. Ambele inregistrari sunt live, ca sa se vada ce putea Tina sa faca pe scena. Ca azi te apuca disperarea cand auzi o cantareata live.

    https://www.youtube.com/watch?v=p4WG_y7owmM
    https://www.youtube.com/watch?v=ko7qunEkmzE

      (Citează)

  4. partea proasta cand imbatranesti este ca ramai tanar

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus