un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Funny: cineva vinde pe OLX un iPhone folosind fotografiile mele de la lansarea telefonului

2 May 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Un cititor mi-a arătat un anunț de pe OLX, unde cineva vinde un iPhone 14 Pro Max, iar fotografia are watermark-ul nwradu.ro în dreapta jos. Fotografiile sunt făcute de mine la lansarea telefonului în România cu un telefon expus într-un magazin iStyle.

Nu-l vând eu. N-am nici un iPhone. Nu sunt genul care să țină telefoane cu japca.

Mai mult, atunci când vând ceva pe OLX, o fac folosind fotografii cu produsul în momentul punerii lui la vânzare și fără watermark, plus cu detalii complete despre ce vând. Am raportat la OLX acel anunț. Dacă respectivul chiar vinde un iPhone 14 Pro Max, tot mi se pare înșelătorie să folosești în anunț fotografiile unui telefon perfect, scos din cutie la lansarea oficială.

Practica este însă des întâlnită. Marius a descoperit că cineva îi vindea Dacia Spring pe OLX.

    4 comentarii

  1. Patesc si eu frecvent asta. Am vazut “telefoane vandute de mine”, Sony A7III “vandut de mine” sau chiar anunturi cu A7IV pe care inca nu l-am vandut.

    Cred ca le e mai simplu sa puna poze de pe internet decat sa stea sa le faca ei.

      (Citează)

  2. Macar a pastrat watermark-ul :))

      (Citează)

  3. pana unde poate ajunge nesimtirea unora…

      (Citează)

  4. Facut report pe olx la cont pentru frauda si content furat !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus