un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Banca Transilvania permite acum înrolarea mai multor carduri în mai multe telefoane

4 May 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

Ca un update pentru povestea de aici, se pare că Banca Transilvania a schimbat cândva politica de carduri și acum poți înregistra două carduri asociate aceluiași cont în două telefoane diferite prin BT Pay.

Pentru cine nu are chef să citească articolul anterior, pe scurt, noi avem fiecare câte un card de credit la Banca Transilvania. Contul din care se trag banii este același, deschis pe numele meu. Un card este pe numele meu, celălalt pe numele Matildei, cu telefonul ei la dosar și tot ce este nevoie.

Mi se pare o situație uzuală. Ai un cont și vrei mai multe carduri asociate lui, ca să cheltuie toată familia bani din același loc, mai ales că majoritatea băncilor îți permite să reglezi limite pentru fiecare card în parte. Sau poate ai două carduri pe același cont, de ce nu?

Și totuși, problema la Banca Transilvania era că doar unul dintre cele două carduri putea fi introdus în BT Pay pentru a face plăți cu telefonul. Al doilea nu putea fi introdus. Doar cardul titularului de cont în telefonul titularului de cont. Cică este o măsură de siguranță, deși nici acum, ca și anul trecut, nu înțeleg unde poate fi siguranța suplimentară.

În fine, nu se putea. Am făcut și o sesizare anul trecut, ocazie cu care ne-au răspuns că este un feature, nu un bug. Matilda a ridicat din umeri și a pus cardul respectiv în Google Pay, că asta se putea. Dacă BT vrea să dea bani și la Google, de ce nu?

Anul acesta, când a trecut la noul Samsung S23 luna anterioară și a încercat din nou BT Pay, a funcționat totul bine. Avem amândoi BT Pay pe telefoane, fiecare cu cardul său în telefonul său. All good. Știu că mai erau cititori ai blogului cu aceeași problemă, deci poate vă ajută informația.

    15 comentarii

  1. Multumesc pentru update. In aceeasi situatie suntem si noi si raspunsul, primit acum ceva timp de la BT, era in directia ca masura este pentru o mai buna siguranta a cardului / fondurilor… WHAAAAT?

      (Citează)

  2. Grammar Nazi la post:

    “majoritatea băncilor îți permit” si nu “permite”

      (Citează)

    • Cică acordul s-ar face cu majoritatea care, fiind feminină și singulară, permite
      … ceva. Deși cică e corect mie mi se pare că sună dubios. Eu evit formularea asta spunând ceva de genul (pe exemplul ăsta): cele mai multe bănci permit să… ceva.

        (Citează)

    • Eu… gen: Cică acordul s-ar face cu majoritatea

      unii spun ca ar conta forma.. altii prefera fondul..

      in general.. acordul se face intre subiect si predicat.

      cand spunem “majoritatea parlamentarilor a decis sa..”,
      ne intrebam “cine a decis?” si aflam ca majoritatea (unul singur dintre parlamentari nu avea cum sa decida, el doar a votat – pentru sau impotriva).
      deci acordul ar trebui facut cu majoritatea.

      dar cand spunem “majoritatea bancilor iti permit sa..”,
      ne intrebam “cine iti permite?” si aflam ca bancile iti permit, nu majoritatea.
      deci acordul ar trebui facut cu bancile, nu cu majoritatea.

      acum.. fiecare are o preferinta (forma sau fond) si face acordul in consecinta.
      pana la urma important e sa intelegem mesajul.

        (Citează)

    • Acordul se face cu “bancile”, cand aveti confuzii va ganditi la “majoritatea baietiior sunt blonzi”,
      Nu spui “majoritatea baietilor este blonda”.

      Nu, nu este despre preferinte individuale.

        (Citează)

    • Mihai: Nu, nu este despre preferinte individuale.

      pana si respectarea / incalcarea legii este o preferinta individuala (ex: unii prefera sa parcheze neregulamentar doar pentru ca e mai aproape)..

      Mihai: cand aveti confuzii va ganditi la “majoritatea baietiior sunt blonzi”

      si cum ne ajuta asta sa stim cand acordul se face la singular
      (cu majoritatea) si cand se face la plural (cu cei multi)?

        (Citează)

  3. Între timp Raiffeisen deși are aplicație proprie au dat voie sa înrolezi carduile si in Gpay! Ăsta
    e mai degrabă un progres! Apropo se mai plătește la BT 4 lei cand îți intră bani in cont?

      (Citează)

    • Nu știu, ca nu incasam la BT, însă și BT îți permitea inrolarea în Gpay demult. Doar asa am putut folosi cardul BT pana recent.

        (Citează)

    • Au acum un abonament gratis prin care nu mai platesti comision de incasare si nici comision la retragere cash. Trebuie insa sa incaseszi minim 300 lei pe luna in acel cont.

        (Citează)

  4. De ce ai card de credit? In afara de închirieri auto, care e rostul? Că nu e important credit score, ca in SUA.

      (Citează)

    • Aduna mile pentru zboruri. Si conteaza scoring ul ala. Eu am fost “penalizat”, nu am obtinut cea mai buna oferta de credit auto, pentru ca nu am avut niciodata un credit, de nici un fel, la nici o banca.

        (Citează)

    • Daca esti disciplinat, cardul de credit ajuta si la reglarea cash-flow-ului. Mai ales daca ai venituri variabile (cazul lui Radu presupun).
      Poti sa distribui cheltuieli mari pe perioade de mai multe luni, ca sa fii sigur ca nu ramai descoperit. Pana la un punct sunt bani gratis, iar comisionul de administrare ti-l acoperi din mile / puncte / cash-back-uri
      Sigur, scopul bancii este sa te faca sa te intinzi mai mult decat e plapuma si sa intre dobanda aia imensa, de aia am zis ca trebuie multa disciplina.

        (Citează)

    • Am avut dintotdeauna cardul soției și în aplicația mea, și in aplicația ei. 1 card, 2 telefoane, nu 2 carduri pe același cont pe 2 telefoane.

        (Citează)

  5. Apropo de Bt Pay am văzut ca de ieri a apărut o secțiune pentru asigurări de calatorie. Se pot face doar pentru 1 an – la mine ar fi 126 lei/an.

      (Citează)

  6. Folosesc BT Pay cam de când s-a lansat și atunci m-a încântat faptul că puteam să adaug si cardul soției în aplicație, pentru că ea nu își lua portofelul cu ea mai niciodată. Ba am convins-o și pe maică-mea să își mute pensia la BT pentru că mă pune mereu să ii fac cumpărături sau să îi scot bani de pe card. Dar la un moment dat, după un update, nu au mai dat voie să se adauge în aplicație alte carduri decât ale proprietarului (bazat pe nr de telefon pe care făceai verificarea). În continuare nu pot să adaug un card care nu e al meu, imi zice că este deja înrolat în aplicație. Ce zice Radu este de fapt posibilitatea de a adauga cardurile “duplicat”, emise pe contul tău pentru un împuternicit. Cred, pentru ca nu am card emis pe numele soției pentru contul meu. Ar trebui să ajung la bancă și să solicit emiterea unui nou card (chiar, e gratuită?).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus