un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Asus ROG Ally anunță prețurile, data de lansare și specificațiile complete

11 May 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Poate am mai zis-o și cu altă ocazie: consola portabilă Asus ROG Ally mi se pare cel mai interesant produs al acestui an și chiar mă gândesc să-mi iau și eu una. Probabil voi da o precomandă în zilele următoarea. Excelentul ROG Phone 7 m-a convins că Asus știe să facă sisteme de răcire și cam asta este singura mea întrebare.

Anyway, astăzi au anunțat prețurile oficiale. Vor fi două variante, una cu procesor AMD Z1 disponibilă tocmai în trimestru 3, alta cu AMD Z1 Extreme disponibilă la precomandă încă de acum și la vânzare din 12-13 iunie, cel mai probabil.

O găsiți deja listată la eMAG pentru 4.000 de lei. O are și Altex la același preț, dar pe eMAG scrie că primiți cadou și o geantă de transport. Mai mult ca sigur o va avea și PC Garage, care momentan a listat doar geanta de transport.

Specificațiile hardware finale sunt:

  • ecran de 7 inci IPS, rezoluție Full HD la 120 Hz cu FreeSync Premium, 500 nits, tactil
  • chipset AMD Ryzen Z1 Extreme, 8 core, 16 threads, pâna la 5,1 GHz, 8,6 Tflops putere de procesare (Steam Deck are 1,6 TFlops)
  • 16 GB LPDDR5 RAM și 512 GB SSD tip NVMe, plus card microSD tip UHS-II
  • baterie 40 Wh cu încărcare la 65W prin USB-C
  • jack audio, ieșire DisplayPort prin USB-C 3.2 Gen 2
  • rulează Windows 11 Home

 

Poți rula pe ea majoritatea jocurilor din Steam, Xbox Game Pass, Epic Store și alte servicii. Are două ventilatoare care țin temperatura sub control, joystick-uri și D-Pad, butoane ABXY și trăgace la degete.

Ați văzut deja din preview-urile anterioare că poate rula Doom Eternal și alte jocuri destul de complexe. Mie personal nici nu-mi pasă așa tare dacă pot juca Elden Ring pe ea. Am deja zeci de alte jocuri mai liniștite pe care să le joc, la o adică.

Consola poate fi conectată și la o placă video externă Asus din seria XG Mobile. Acestea au și ieșiri HDMI și conector LAN, dar sunt scumpe. Știu doar prețurile din SUA, dar modelul cu Radeon RX 6850M XT va fi 700 de dolari, iar cel cu NVIDIA RTX 4090 Mobile va fi 2.000 de dolari.

    3 comentarii

  1. Nu am inteles niciodata de ce ar da cineva pe un handheld mai mult decat pe o consola full size. Un PS5 e 3000 de lei si te joci chestii faine. La fel si XBox. Mai mult de 2.000 nu as da pe un handheld indiferent ce imi ofera.

      (Citează)

  2. 700 Usd pret oficial, 800 euro in Romania ?
    Nu e grabă, mai ales că s-ar putea să apară in prrioada imediat următoare tweak-uri hardware.

      (Citează)

  3. Pentru mine e o dezamăgire maximă dupa ce am văzut ca deși pe specificații e superioară unei console Steam Deck din ce a apărut pana acum pe YouTube treaba nu stă chiar așa. In plus o conectezi la un monitor printr-o placă externa, eu fac asta la telefonul meu cu un amarat de cablu type C- Hdmi, in plus il transform in consolă stand alone cu un controller Bluetooth. Consola a venit la fix să o pot oferi cadou Juniorului de ziua lui, dar in conditiile astea raportat la prețul ei tot pe RedMagic o sa merg.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus