un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

I-am cumpărat Matildei un Samsung S23 (și review-ul meu video)

10 Apr 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

18 comentarii

I-am cumpărat Matildei un Samsung S23.

După vreo 500 de aruncări de pământ cu telefonul ei vechi, un S20 care a fost al meu, Alice a reușit să spargă telefonul Matildei. S20-ul acela chiar a fost un soi de Superman, părea indestructibil inclusiv după ce a fost aruncat după canapea de mai multe ori, probabil și datorită husei UAG de pe el. Până la urmă Alice l-a spart lovindu-i ecranul de colțul metalic al unei mese.

Așa că am tot supravegheat secțiunea telefoane de pe eMAG în ultimele două luni. Matilda a zis din start că nu vrea vechiul meu Samsung S22 Ultra pentru că este prea mare. Îi plac lucrurile mai mici, de asta s-a și căsătorit cu mine :P Am gândit amândoi că un S22 simplu ar fi suficient pentru ea. Are camere bune, arată bine, este mai ieftin decât generația actuală.

Pe la început de martie, un S22 negru costa 2.750 de lei la ofertă. Celelalte culori erau 3.000 de lei. Am zis să mai aștept, sigur urmează să mai scadă prețul. În ultimele 2-3 săptămâni, însă, prețul lui S22 a fost fix la 3.000 de lei.

Așa că am zis să mai punem niște bani și să luăm direct un S23 pentru Matilda. Am prins cu 4.050 de lei varianta de 256 GB (a fost la un moment dat doar 80 de lei în plus față de cea de 128 GB) pe culoare mov/lavender. I-am luat și husă UAG transparentă așa cum am și eu pentru S23 Ultra. Sunt mulți bani, dar se jură că-l va ține 4 ani, mai ales că nu vrea S23 Ultra-ul meu atunci când va deveni disponibil.

I l-am activat cu SmartSwitch, care-i o aplicație Samsung care practic clonează telefonul vechi pe cel nou inclusiv în setări și aplicații instalate. Este prima oară de când ne știm când avem amândoi telefoane din aceeași generație. Acum să sperăm că nu-l sparge Alice și pe acesta, dar în ultima vreme pare că i-a mai trecut tendința de a lua telefoanele noastre și de a le arunca pe jos.

De ce S23 normal? Pentru că la început de martie am testat unul și mi-a plăcut. Camera foto este foarte bună și asta ne interesează pe amândoi, să avem amintiri frumoase. Este și rapid, micuț, stabil termic, cu un ecran foarte bun. 4 ani de update-uri de Android. L-am numit atunci cel mai bun telefon compact din piață și probabil că așa va rămâne întreg anul. I put my money where my mouth is, cum se zice, și l-am și cumpărat.

Mai jos găsiți review-ul meu video. Am tot zis că voi face unul și text, să fie pe blog. Poate am timp de Paști să scriu unul scurt, ca să rămână pe vecie.

    18 comentarii

  1. Foarte bun review-ul video. Clar, concis.

      (Citează)

  2. A fost 3770 între 4-6 aprilie pe yoxo, acum îmi pare rău că nu am luat. Sa îl folosească cu plăcere și la cat mai puține incidente!

      (Citează)

  3. Urate sunt husele astea care protejeaza bine telefoanele. Nu zic ca nu sunt utile, mai ales daca ai copii, dar strica foarte mult aspectul.

      (Citează)

  4. Daca a dat de pamant de nervi cu un telefon relativ recent, cum de te-ai gandit sa iei altu de la acelasi producator? Nu iti e clar ca isi bate joc de clienti?

      (Citează)

  5. Radule, te vrem inapoi !

      (Citează)

  6. Un Pixel 6 de pe Amazon.de eu zic ca era cea mai buna varianta…undeva pana in 450 de euro cu transport inclus! E altceva

      (Citează)

    • Ce are Pixel 6 mai bun decat Samsung S23?

        (Citează)

    • majoritatea lucrurile sunt la fel sau mai bune, inclusiv bateria, si e aproape la jumatate de pret – https://www.inside-digital.de/handy-vergleich/samsung-galaxy-s23/google-pixel-6

        (Citează)

    • @fur
      1. Pixel 6 este mai mare, iar Radu a scris in articol ca a cautat un telefon mai compact;
      2. Desi are baterie mai mica, aparent modelul de la Samsung are o durata de utilizare intre incarcari mai mare;
      3. Diferenta de pret nu este atat de mare cum spui tu; gandeste-te ca a cumparat versiunea cu 256GB;
      4. Majoritatea lucrurilor sunt putin mai bune la Samsung (display, camere,, procesor, conectivitate, etc.). Nu cu mult, dar sunt mai bune.
      5. Conform promisiunilor oficiale, Samsung S23 va avea parte de mai multe upgrade-uri de Android fata de Pixel.

      Si cel mai important lucru, daca ei i-a placut Samsung S23, chiar nu conteaza ca mai exista un model de nisa pe care il ridica in slavi toti cei care vor un Andoid curat, dar pe care il cumpara foarte putin lume.

        (Citează)

  7. Sa-l foloseasca sanatoasa!

      (Citează)

  8. Tot va tineti voi de Androidul asta … :)

      (Citează)

  9. a jurat si alice ca-l va cruta 4 ani?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus