un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Calea Victoriei va fi din nou pietonală în weekend

27 Apr 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

8 comentarii

Calea Victoriei va deveni pietonală pentru prima oară chiar acum, pe 29-30 aprilie. Reîncep weekendurile numite “Străzi deschise – București, promenada urbană” și vor ține până pe 8 octombrie.

Calea Victoriei nu cred că se va închide traficului rutier în fiecare weekend, că nici anul trecut nu s-a întâmplat așa, dar în majoritatea weekendurilor da. Din păcate, Primăria nu anunță clar din timp ce se întâmplă în fiecare weekend, dar poate anul acesta va fi mai bine gestionat totul (eu sunt mereu optimist!).

Primăria îl numește oficial “cel mai popular eveniment outdoor al Capitalei” și este ușor de văzut că situația chiar este așa. Se strâng zeci de mii de oameni pe Calea Victoriei în weekend, la plimbare, la o cafea, la o felie de pizza. Noi am fost des pe acolo în anul trecut și cred că n-a fost dată să nu ne întâlnim cu cel puțin 3-4 cunoscuți care se plimbau și ei prin zonă.

Sunt o mulțime de evenimente artistice și muzee de vizitat cu această ocazie, le găsiți în lista oficială.

Mai scrie ceva nou pe site-ul primăriei: “În premieră, pentru siguranța participanților la eveniment, pe arterele pe care nu mai circulă mașini se închid și pistele de biciclete”. Eu credeam că au fost dintotdeauna închise. Dacă zona devine pietonală, eu înțeleg că oficial se închide traficul pentru orice în afară de picioare, nu doar pentru autovehicule.

N-am o problemă cu bicicliștii care trec pe acolo, din partea mea să o facă în continuare, dar ideea este că ei trebuie să fie atenți la cum se deplasează prin zonă, nu pietonii care uneori fără să-și dea seama calcă și pe benzile de biciclete și riscă să fie accidentați.

Dacă vreți idei despre ce să faceți pe Calea Victoriei, toată plimbarea de la Piața Victoriei si până jos la Națiunile Unite este frumoasă. Este și lungă, deci puteți alege ce tronson doriți pentru asta.

Pe drum sunt o mulțime de localuri unde să faceți un pit stop. Cafea bună găsiți la Sloane, Coffee Store, Ruby și Serafim, pizza foarte bună au la Pizzamania 2 Go, Centrale, Antica și Treevi, deserturi la OhLaLa în Piața Amzei, merdenele la Comteia, fried chicken la LeBab lângă teatrul Ion Creangă, cocktailuri la Cofftail sau Bar 112, înghețată la Gelateria Romana sau Velocita, bere rece la Zăganu, Green Hours și multe altele.

Mai sunt de 3-4 ori pe atâtea localuri bune pe traseu, ba chiar puteți coborî pe la Regina Elisabeta în jos spre Poke House, Trofic, Origo (care a fost renovat și redeschis recent), Beans and Dots, Mario’s Osteria și multe altele.

Weekendul acesta noi îl vom rata, suntem plecați din București, dar în restul verii, dacă ne vedeți pe acolo, să ne faceți cu mână. Anul trecut chiar m-am întâlnit pe acolo cu cineva care mi-a spus că Turul Burgerilor i-a schimbat viața, ceea ce mi s-a părut amuzant și mă bucur că l-am putut ajuta cumva, chit că asta a însemnat descoperirea de burgeri.

    8 comentarii

  1. Foarte frumos. Da’ nu pot sa nu ma-ntreb, cam de cate ori poti totusi sa te plimbi pa calea victoriei, printre betoane, oprindu-te din cand in cand sa bei sau sa mananci ceva la supraextrapret? Io de ex am fost o data si nu mai vreau. Mai bine in parc, imi iau o cafea, stau pa banca si ma uit la rațe. Stiu…sarakie…(((

      (Citează)

    • fix acelasi lucru il faci si pe calea victoriei, doar ca-s mai siliconate ratele.

        (Citează)

    • “Da’ nu pot sa nu ma-ntreb, cam de cate ori poti totusi sa te plimbi pa calea victoriei”

      Ideea e buna, dar e nevoie de diversitate. De exemplu, sa se aplice, prin rotatie, in diverse zone din oras (bulevarde, piete, parcuri). Evident, dupa ceva analiza, ca se preteaza zona. Ar merita chiar sa exista evenimente simultane, in sectoare diverse, de amploare mai mica.

      Stiu ca s-a mai facut ceva prin sectoare. De exemplu, in sectorul 2, in zona Matasari, intr-o zona mult mai restransa. Dar tot a fost ceva lume acolo.

      Ar putea sa functioneze pe 4 luni de perioada calda (1 mai – 1 septembrie). Parca ar fi si Bucurestiul mai vesel si mai respirabil. La inceput ar cam face gura soferii, dar s-ar linisti dupa o vreme.

        (Citează)

  2. Singurul motiv real pentru pietonalizarea carosabilului este cel economic

      (Citează)

  3. Boris:
    fix acelasi lucru il faci si pe calea victoriei, doar ca-s mai siliconate ratele.

    Lol ia o bulina :)

    Mai la subiect, probabil mai incerc o tura anul asta, dar anul trecut mi se cam acrise de aglomeratie. In w/e vreau sa ma relaxez sau macar sa nu ma enervez suplimentar :)

    Altora le place insa si asta e bine, usor usor o sa mai prinda viata si zona aia, ca sa putem sa gasim chestii interesante in zile normale.

      (Citează)

  4. De Spotlight nu a fost pietonala Calea Victoriei?!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus