un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

State of nwradu – ediția de martie 2023

14 Mar 2023  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

The nwradu is having a good month. Chiar mi-a plăcut ultima perioadă.

În primul rând, la final de februarie a fost ziua mea de naștere și am făcut <redacted> de ani, iar Matilda mi-a organizat o petrecere surpriză. De fapt, de acum multe luni mă gândeam  eu că la această aniversare rotundă ar trebui să fac un soi de petrecere, un “get together” în care să ne vedem mai mulți într-un loc și să bem și să mâncăm.

Apoi, prin ianuarie sau februarie, am renunțat la idee din diverse motive (logistice, oboseală) la un mare chef și am zis ca lasă, ies eu pe grupulețe mici cu ei, fac cinste cu o bere, o shaorma, un striptease (nu de-al meu, ci la profesioniste).

Și ce să vezi? Într-o seară, când eu eram convins că ieșim în oraș noi doi și cu Ioneștii, că mai facem asta uneori când avem cu cine lăsa copiii pe acasă. Am mers într-un bar de cocktailuri. Acolo, ca în filme, au sărit 15 oameni pe mine de după colț. Am rămas blocat, mă uitam pe rând la feicare și nu-mi venea să cred că sunt toți acolo, mai ales că pe unii îi văzusem cu 3 ore înainte la o conferință. Cumva Matilda a vorbit cu toți, a mers totul bine, toata lumea a făcut și eforturi pentru a-și lăsa copiii acasă acolo unde a fost cazul și ne-am întâlnit cu toții pentru o seară de băut! Iar la final a fost și un tort.

Sincer să fiu, credeam că astfel de lucruri se întâmplă doar în filme și că în realitate nu iese la fel. Eh, a ieșit. Și am primit și cadouri mișto de tot.

Toată săptămâna aceea, de fapt, am fost mai pe viață lejeră. A venit soacra mea pe la noi și a stat cu Alice, deci eu și cu Matilda am ieșit mai des prin oraș. Am fost și cu părinții la un restaurant bun. A fost vreme plăcută pe afară. La sală m-am simțit chiar plin de energie. It was nice.

Am avut în zilele ulterioare un backlog mai mare de lucruri de rezolvat, dar a meritat timpul. Mă bucur și că am refuzat deplasarea la MWC Barcelona. După cum intuiam, nu a fost nimic interesant prezentat acolo. Ca și în multe alte domenii (auto, gaming etc), se cam mută lansările în afara marilor târguri pentru că acolo se pierd într-o mare de știri despre orice chestie simplă.

Mi se pare că sunt on-track pentru a testa majoritatea flagship-urilor din acest an în domeniul telefoanelor. Am bifat S23 Ultra și Xiaomi 13 Pro, iar un OnePlus 11 ar trebui să sosească azi prin curier. Samsung S23 simplu este testat, mai trebuie să scriu review-ul, clipul video este deja aici. Oppo cică nu aduce Find X6 în România. Vivo m-a ocolit pentru X90 Pro. Vedem ce mai apare în restul anului.

Mai am și altele de testat, de fapt, iar în curând voi zice stop altor propuneri, că altfel iarăși se adună prea multe cutii în casă.

Tot pentru blog am o mulțime de subiecte pe listă și îmi place cum se conturează. Am în plan o serie de articole sub numele de “Lumea roboților” în care vreau să scriu despre scenarii bune și rele în aplicarea de tehnologii AI sau de automatizări și robotică. Ni se schimbă lumea din jur și schimbările sunt de multe ori lente, prea subtile pentru a fi direct observate, așa că uneori trebuie puse în perspectivă.

Mai am în plan un alt șir de articole (care nu are un nume de serie) despre diverse tehnologii pe care poate nu le vom folosi prea curând, dar care există. Mie personal îmi face plăcere să citesc despre ele și să aflu ce s-a mai inventat sau plănuit; sper că va face plăcere și altora. Un exemplu este articolul recent despre iPhone și green energy. Unul planificat în viitor este despre Bluetooth Auracast. Mai am notat și un articol despre tehnologii enervante din străinătate care sper să nu ajungă niciodată și la noi; un exemplu ar fi reclamele pe pompele de benzină, de întâi trebuie să te uiți la o reclamă ca să poți începe alimentarea cu carburant.

Și tot pentru blog trebuie să scriu mai des despre localuri din București, un alt subiect care mie îmi place mult. Chiar mi se pare că în ultima vreme am descoperit unele unde se mănâncă sau se bea excelent și, deși nu au nevoie de promovare din partea mea pentru că deja sunt cunoscute, îmi face plăcere să le-o ofer cum pot.

Mă bucur că a reînceput Formula 1. După cum am spus și în rezumatul video, sezonul se anunță interesant prin faptul că Aston Martin devine un concurent pentru Mercedes.

 

Alice este și ea bine. Peste câteva zile împlinește 18 luni și nu-mi vine să cred cum a trecut timpul. Evoluează bine, s-a mai îngrășat un pic, înțelege tot mai multe cuvinte și fraze complexe, mai spune și câte un cuvânt nou. Are o voce foarte dulce și inocentă, ne topim când spune “bebe” sau “mama”. A dormit bine în ultima lună, am redus aproape la zero trezirile neplanificate.

A început și să facă scheme noi. Uneori ne ia de mână și ne trage după ea undeva în casă, ca să ne arate ceva, de obicei un obiect pe care-l vrea. Mai nou bate imperial cu degetul în masă ca să ne arate locul precis unde să-i așezăm farfuria cu mâncare sau cana cu supă. Pisicile s-au împrietenit mult mai bine cu ea și stau la mângâiat o perioadă mai lungă.

Am fost în Primark și i-am luat multe haine de acolo. Au prețuri foarte bune pentru copii, precum tricouri de calitate și cu model frumos la 9, 11 sau 15 lei, rochițe colorate la 50 de lei șamd. Not bad, Primark!

Ah, iar de la Skechers i-am cumpărat cu reducere 50% niște pantofi cam roz, dar cu LED-uri pe talpă. Îi ochisem încă de prin noiembrie, dar nu aveau mărimea ei de atunci. I-am cumpărat acum. Merge cu ei prin parc și din când în când i se aprind pe roz și albastru! Mi-aș lua și eu la fel dacă aș putea.

Ne-am uitat la Love is Blind Germany, dar parcă nu a fost la fel de bun precum cele braziliene. Am convins-o și pe Matilda să se uite la Andor pe Disney+ și am observat împreună cât de bine este filmat, ca realizare cinematografică este excelent.

Astăzi îmi voi face abonament la SkyShowtime. Oferta de lansare este foarte bună. Dacă mă uit la 1-2 producții pe lună și deja merită cei 10 lei.

Ne-am mai uitat pe Netflix la diverse stand-ups (noul Chris Rock) și documentare (dispariția MH370, Black Holes etc). Ne-am uitat și la Drive to Survive sezonul 5 și mi s-a părut foarte slab. Parcă l-au făcut după doar jumătate de sezon. Sunt foarte multe lucruri și scandaluri care au avut loc pe final de sezon și Netflix fie nu le-a prezentat, fie le-a ocolit intenționat pentru că are nevoie de cooperarea echipelor pentru a realiza Drive to Survive.

Am fost cu Matilda la restaurante bune. Am mâncat un burger bun și cu siguranță cei mai buni cartofi prăjiți din București la MOM Bucharest în Centrul Vechi. Am fost și la Sardin, pe aici la Timpuri Noi, și este un restaurant foarte bun. Pastele au fost bune, aperitivele au strălucit și concluzia noastră a fost că trebuie să mergem din nou și să împărțim vreo 3 feluri de aperitive mai degrabă decât să luăm feluri principale.

Am revenit și la Hashtag Pub. Este un local în care am fost de câteva ori și mâncarea a fost mereu foarte bună. Prima oară am ajuns acolo pentru burgeri, dar sunt alții în București mai buni. Hashtag Pub (pe la Obor) are însă pizza bună, iar mai nou am descoperit niște fripturi de porc foarte bune. Nu știu cum le gătesc, probabil marinare și sous vide multe ore, înainte de un grătar bun, dar se topesc în gură.

Am comandat din nou la Pizza Volare, tot pe aici pe lângă noi la Timpuri Noi. Am pizza și paste excelent, dar am descoperit și un ciolan de porcușor foarte bun al gust. Nu este crocant, ci gătit lent cu sos, se topește carnea de pe el și merge perfect cu o garnitură de risotto de-al lor.

La Dristor Doner Tineretului cred că au băgat în meniul permanent noua shaorma de berbecuț, că este mult mai des disponibilă. Mie îmi place, are gust exact cum trebuie. Am văzut pe Instagram că acum fac și pizza, dar nu plănuiesc să încerc. Nu te duci acolo pentru pizza, nu?

Fursecurile acestea negre de la Cuptorul Moldovencei sunt excelente. Ei le zic “biscuiți crăpați de buni”. Eu le spun “perfecte pe lângă o cafea”.

Am cumpărat pentru ziua mea un tort de la Grace Couture Cakes. Bun rău, cremă intensă de fistic, vișine, ceva crocant prin interior, a fost perfect. Îmi pare rău că nu e ziua mea în fiecare lună! Este al treilea tort de la ei. Am avut și la botezul lui Alice, apoi la ziua ei un soi de tartă-tort, iar acum unul cu fistic și toate au fost arătoase și gustoase. O să le declar cele mai bune din București, mai ales că arată precum mai jos:

 

Am fost o dată și la Zexe Braserie în ultima lună pentru un profiterol foarte bun. Cofetăria a fost, ca întotdeauna, excelentă. Culmea este că la deschidere părea mega-scumpă cu prăjituri de 30 de lei bucata. Între timp, jumătate din cofetăriile din București vând prăjiturile cu 30 de lei, inclusiv unele cofetării care operează dintr-o gheretuță mică și nu au spațiul și nici renumele și nici pe departe calitatea de la Zexe Braseria în spate, așa că prăjiturile de la Zexe par dintr-o dată o afacere și mai bună.

Am băut cocktailuri bune în Flair Angel și Oficiul 1. Ambele baruri sunt genul cu barmani pricepuți, foarte rapizi, cu accent pe fiecare detaliu și ingredient și etapă. L-am văzut pe un barman din Oficiul 1 cu câtă atenție s-a uitat cât de mult “stropește” cu coaja unei portocale spuma unui cocktail pe care tocmai îl pregătise, ca să dea un strat uniform de aromă de portocală pe tot paharul. Își prepară singuri diverse siropuri sau mixuri, ba chiar și gheață perfect limpede. Genul acesta de lucruri.

Origo s-a închis pentru renovare, va dura vreo 4 săptămâni. Nu luați țeapă ca noi, care am mers până acolo neștiind asta. Culmea este că acum vreo 2 săptămâni eram acolo cu Matilda și îi spuneam că de mulți ani nu s-a schimbat nimic în interior și că pare învechit aspectul cafenelei, pare un design care nu mai este “la zi” acum. Uite că renovează. Între timp au o gheretă în față din care vând cafea, dar în aer liber.

Am fost în schimb din nou la Mabo, care în ultima jumătate de an a fost cafeneaua cel mai des vizitată de noi. Matilda a fost fericită să descopere cold brew tonic în meniul lor.

N-am mai descoperit muzică nouă și nici n-am mai citit vreo carte nouă în ultima lună. M-am uitat acum în calendar și practic peste o lună este Paștele. Vedem ce se mai întâmplă până atunci. Să aveți o stare bună! (încerc să fac o formulă standard de încheiere…)

    11 comentarii

  1. +1 pt torturile de la Grace Couture, de cativa ani numai de acolo luam. Not cheap, but by god they’re good.

      (Citează)

  2. La multi 50 de ani … :) troleala ca nu vrei sa spui cati sunt de fapt.

      (Citează)

  3. Drive to Survive fara sa spuna nimic de retragerea lui Vettel… Slab. Am vazut ceva in teasingul pentru sezonul 6, dar e un moment complet ratat.

      (Citează)

  4. “Mi se pare că sunt on-track pentru a testa majoritatea flagship-urilor din acest an în domeniul telefoanelor.” – Cred ca din toate seriile de pe blog, acestea sunt cele mai plictisitoare pentru mine. Poate sunt in caz izolat…

      (Citează)

  5. Cum ai mancat biscuiti crapati de buni? Au deschis in Bucuresti, ti-a adus cineva din Iasi sau ai facut comanda online?
    Apropo, sunt si preferatii fiului meu – care are 6 ani :)

      (Citează)

  6. Tortul de ziua ta, ala mare, a fost de la Angeline Cake Boutique. Mie mi-a plăcut și ăla.

    Top torturi pt mine:
    – Mara Mura ala cu ness și bezea, doar pt ca îmi place bezeaua
    – Grace couture – tarta de ciocolata cu fructe roșii
    – Christine – passion sau praline, la egalitate

    De la Zexe nu as ști sa aleg un tort, dar mi se pare ca au cele mai bune prăjituri.

    Angeline Cake Boutique – trebuie sa mai încerc de la ei, ce am mâncat a fost bun. Sa vedem mai multe totuși.

      (Citează)

  7. Ce seamana Alice cu tine, e foarte evident ca e mini-nwradu.

      (Citează)

  8. Eu cred că știu cam câți ani are el. Mulți, mulți ani înainte și să fii sănătos, că restul vin. Surpriza cea mai mare de ziua mea a fost în primul an de pandemie când nici nu visam că-mi voi vedea prietenii și pe 11 noaptea au apărut la ușă (unii sunt din alt oraș). Cred că a fost cea mai frumoasă surpriză. În 2021 mă cam așteptam să îi văd și deja se putea circula mult mai ușor.

    Sunt curios cum va apare Vivo la noi pe piață. Face telefoane interesante și pe partea de foto stau mai bine decât Samsung sau Xiaomi. Mă bucur să reușești să pui mâna și pe alte telefoane gen S23 simplu, nu doar pe de-alte Ultra și Pro.

      (Citează)

  9. Vezi ca ai gresit linkul la SkyShowtime, duce catre Mabo Caffee.

    In rest, folosesc postarile astea ale tale ca sa ma deprim de cat de repede trece timpul, parca la 3-4 zile scrii din nou “State of Radu”, si de fapt ne-a mai trecut o luna :(

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus