un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Samsung a lansat modelele Galaxy A54 și A34 în România

31 Mar 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

11 comentarii

Am văzut ieri noile Samsung A34 și A54, lansate acum oficial și în România. Sunt cele mai puternice mid-range-uri Samsung și de obicei foarte bine vândute în țara noastră.

De remarcat că Samsung a mers all-in pe design-ul de la Ultra. Inclusiv pe seria A cele 3 camere de pe spate nu mai fac parte dintr-un camera bump, ci iese fiecare obiectiv individual din carcasă.

Am mai remarcat și altceva plăcut: Samsung a renunțat la a patra cameră, cea de adâncime, de pe spatele telefonului. Era oricum inutilă, nu-i putea arăta nimeni clar motivul prezenței. Acum sunt doar trei camere pe spate, normală, ultrawide și macro, ceea ce face aspectul telefoanelor și mai curat și mai apropiat de cel al flagship-urilor din seria S.

O comparație detaliată între A14, A35 și A55 găsiți prin acest link. Pe scurt:

  • Samsung A54: 6,4″ Super AMOLED 120 Hz 1000 nits, Exynos 1380 cu 6+128 GB sau 8+128/256 GB, baterie de 5.000 mAh cu încărcare pe fir la 25W.  Camera principală are 50 Mpx f/1,8 OIS, cea ultrawide 12 Mpx f/2,2 și cea macro 5 MP, cu filmare 4K la 30 fps. Pe față are selfie camera de 32 Mpx. IP67, Gorilla Glass 5, microSD.
  • Samsung A34: 6,6″ Super AMOLED 120 Hz, Mediatek Dimensity 1080 cu 6+128 GB sau 8+128/256 GB, baterie de 5.000 mAh @ 25W pe fi. Camera principală are 48 Mpx f/1,8 OIS, ultrawide 8 Mpx, macro 5 MP, filmare 4K, iar pe față selfie 13 Mpx. IP67, Gorilla Glass 5, microSD.

 

Funny thing: Samsung A34 este probabil la fel de performant precum A54 în cam toate aplicațiile. Acel Dimensity 1080 este un chipset foarte bun, iar memoria RAM este aceeași.

Probabil că vor fi mici diferențe între ele în benchmarks, dar greu de sesizat în utilizare reală. Altfel spus, dacă vreți un telefon mobil pentru aplicații uzuale, navigație, mesagerie șamd, s-ar putea ca Samsung A34 să fie mai rentabil.

Diferența mare pare a fi la camerele foto, care sunt un pic mai bune pe A54. Chiar mi-ar plăcea să fac o comparație foto între ele, ca la S22 Ultra vs S23 Ultra.

Mai sunt mici alte diferențe care nu știu cât de mult contează pentru cumpărătorul de rând. A54 are și eSIM, iar chipsetul Exynos este construit în 5 nm față de 6 nm pentru Mediatek, deci ar putea fi mai eficient energetic, dar 5.000 mAh oricum este o capacitate mare a bateriei. Este un telefon mai bun, dar nu imediat vizibil în acest sens.

O altă diferență este și la aspect. Samsung A54 arată a telefon premium, are bezel-uri mai mici la ecran, camera de selfie este un pinhole, nu un teardrop și alte asemenea schimbări.

Prețuri:

  • Samsung Galaxy A54: 2.399 lei la eMAG pentru 8+128 GB, 2.599 lei pentru 8+256 GB la eMAG.
  • Samsung Galaxy A34: 1.850 lei la eMAG pentru 6+128 GB, 2.199 lei pentru 8+256 GB la eMAG.

Telefoanele sunt și disponibile în culori plăcute, precum Light Violet, după specificul brandigului “awesome” tradițional seriei.

Mi se par destul de mari prețurile, dar cam toate telefoanele s-au scumpit în ultimul an și poate că și seria A pățește la fel. Mă aștept să le scadă prețul în viitor, cum se întâmplă de obicei la Samsung.

Am văzut la lansare și Samsung A14, care este un telefon de 900 de lei cu ecran LCD mai mare, bezel gros în jurul sau și specificații mult mai joase. Este cel din stânga în fotografia de mai jos.

    11 comentarii

  1. A ajuns aifonul 13 la 3500 de lei si mai scade.

      (Citează)

  2. De ce scade dimensiunea ecranului cu cat telefonul este mai performant ?

      (Citează)

  3. Au Exynos, atât trebuia să scrii în review și era de ajuns.

    “The vulnerabilities were communicated to Samsung more than three months ago, but the Korean manufacturer has so far done nothing about it, say engineers at Google Project Zero.”

      (Citează)

  4. Parerea mea este ca arata mult mai bine fata de variantele de anul trecut( A53/ A33) insa preturile sunt prea mari pentru specificatiile pe care le au.
    Cred ca in momentul de fata mai bine iei S22 care este 2.999 RON.

      (Citează)

  5. La mine au contat mai mereu , bateria, ecranul si camera, rar sau deloc cred ca am ajuns sa vad limitele procesorului la un telefon, asa ca as merge mai repede pe A54 daca va avea o autonomie peste medie si o scadere a pretului in doua trei luni.

      (Citează)

  6. Sunt super multimit de A52-ul meu. M-as gandi poate la un A54, dar nu la preturile astea. Poate de Black Friday.

      (Citează)

  7. Parca seria A nu are incarcare wireless, nu?

      (Citează)

  8. Am testat eu camerele din spate la clasa A53 comparativ cu mai obsoletele de pe batranul Note 10. Dezamagire crunta..
    Nu poti poza de aproape nimic sa fie lizibil
    O rețetă, date de pe un procesor sau încărcător mai sters..

    Mid range desăvârșit la camere.. nu conteaza ça are exinos sau baterie de 5000..
    Sa sperăm că A54 are alta regândire a camerelor foto care au mai rămas…

      (Citează)

  9. One plus 9 – 2260 lei, pixel 5 – 2300 lei, galaxy s20 plus – 2280 lei, nothing phone 1 – 2200 lei, galaxy s21 – 2400 lei.
    Samsung A54 – 2400 lei.
    Din toate astea, A54 e pe ultimu loc daca ar fi sa-mi iau maine un telefon. Si nu din pricina banilor.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus