un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 31 martie 2023

31 Mar 2023  ·

ȘTIRI  ·

12 comentarii

Review Vivo X90 Pro. Destul de multe downgrade-uri față de generația anterioară, dar același preț:

  12 comentarii

 1. Articolul cu YouTube nu se deschide corect, cel puțin pe iPad.

    (Citează)

 2. Ca fun fact legat de GShock, pustiul meu de 14 ani poarta acum un GShock pe care l-a gasit prin casa, ceas purtat de mine acum 15 – 18 ani.
  Da, eu sunt fan seria GShock.

    (Citează)

 3. Nu există sfântă zi să nu mi se arate ceva cu AI-ul. De câteva luni încoace au explodat noutățile legate de AI.
  Sunt curios de ce atâta interes pentru AI. Unde duce ? Oamenii au ”I”, fără ”A”, de ce nu e bun ? De ce să înlocuim ”i” cu ”ai” ?

    (Citează)

  • Din experienta mea limitata cu Chat GBT:
   – l-am pus sa rescrie un scrispt bash de linux pentru windows si a facut asta corect. Apoi iti explica de ce a făcut așa.
   – fica-mea a conversat cu el despre pokemoni și a ajuns să facă un fel de choose your adventure împreună cu el, să creeze pokemoni noi din cei existenți, scenatii cum apar etc. M-am ingrijorat pentru ca nu stiam unde pot ajunge.
   CharGBT este ca un tutore personal care stie orice. Poti învață ușor f multe chichițe.

     (Citează)

  • “Sunt curios de ce atâta interes pentru AI. Unde duce ? Oamenii au ”I”, fără ”A”, de ce nu e bun ? De ce să înlocuim ”i” cu ”ai” ?”

   Primele intercatiuni arata destul de rau pe noi, oamenii, mai ales acolo unde e vorba de munci intelectuale destul de repetitive, care se desfasoare dupa niste modele relativ nesofisticate. AI-ul pentru ca pare ca le poate face mult, mult mai repede si cu mult mai putine greseli. Contabilitate, analiza financiara, analize juridice, analiza a orice set de date pe baza de reguli, cam orice feluri procesari primare de date (bag date, generez rapoarte, procesez documente Excel, etc). Inclusiv activitati de programare mai putin sofisticate, in prima faza.

   Pentru afaceri e aur, productivitatea va creste enorm. Pentru oamenii care fac acum muncile alea e cam nasol, pe termen scurt.

   Pe termen lung, naiba stie ce o sa fie. Mie imi vin in cap numai scenarii nasoale, de genul Wall-E (acum e un moment bun sa vada filmul cei care nu l-au vazut)

   Dar poate ca gandesc eu mult prea negru.

     (Citează)

  • @Silicon V

   cred ca raspunsul la orice este “pentru ca putem si trebuie sa vedem unde duce treaba asta”.

   Nu exista suficiente cuvinte pentru cat de important e ce se intampla. Stii cum era in Razboiul Stelelor, cand umblau aia cu roboti dupa ei? Asa suntem noi de cateva saptamani incoace, doar ca inca nu le-am facut sasiuri, partea de hardware.

   Vorbim cu ei prin telefon.

     (Citează)

  • Ovidiu: Sunt curios de ce atâta interes pentru AI. Unde duce ? Oamenii au ”I”, fără ”A”, de ce nu e bun ? De ce să înlocuim ”i” cu ”ai” ?

   Pentru ca tehnologia a ajuns într-un punct în care permite tot felul de automatizări complexe, ceea ce va schimba modul de lucru în multe domenii exact cum a făcut-o și computerul cândva.

   Poate în alte vremuri cineva a zis: “ce-s atâtea știri despre computerele astea cu internet? Ce, nu aveam registre de hârtie de mulți ani și nu merg bine și alea?” Dar lucrurile s-au schimbat oricum.

   Eu asta încerc să arăt printre rânduri în seria de articole Lumea Roboților. Nu cazuri punctuale, ci mai degrabă cât de variate pot fi posibilitățile noi.

     (Citează)

 4. Thumbs up pentru G-Shock!

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus