un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

PC Game Pass, abonamentul Microsoft lunar la un catalog mare de jocuri de PC, este acum disponibil și în România

1 Mar 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

A trimis ieri chiar Microsoft comunicat despre cum PC Game Pass, abonamentul la jocuri de PC, este de acum disponibil și în România. PC Game Pass oferă un catalog mare și bun de jocuri ce pot fi jucate nelimitat pentru un tarif lunar.

Este cu steluță, de fapt. Este disponibil în România în fază de testare, adică trebuie să descărcați aplicația Xbox Insider Hub pentru a-l putea activa. Va fi însă lansat oficial în următoarele luni în 40 de țări noi, inclusiv România, și atunci va fi disponibil pe canalul normal.

Atenție că denumirea este un pic înșelătoare. Veți vedea scris des “PC Game Pass, abonamentul Xbox”, dar acesta nu are legătură musai cu consolele Xbox, ci se referă la jocuri de PC. Nu aveți nevoie de consolă Xbox pentru a-l accesa.

Mai exact, chiar dacă Microsoft reunește sub denumirea Xbox cam tot ce ține de jocuri în ograda lor, există de fapt două servicii cu abonament: Xbox Game Pass, care oferă un catalog de jocuri de consolă Xbox pentru un tarif lunar, și PC Game Pass, care oferă un catalog de jocuri de PC pentru un abonament lunar. Pentru a vă abona și descărca jocuri, trebuie să instalați pe PC o aplicație numită… Xbox Insider Hub (momentan)

Abonamentul oferă acces la un catalog care cuprinde sute de jocuri pentru PC, incluzându-le pe cele dezvoltate de divizia Xbox Game Studios, pe cele lansate de Bethesda, un aboanment EA Play și acces la jocurile dezvoltate de Riot. La acestea se vor adăuga în curând Minecraft Legends, Redfall precum și alte jocuri așteptate.

Eu sunt abonat de ceva vreme la PC Game Pass, dar am contul făcut pe Marea Britanie. Prin PC Game Pass am de fapt Microsoft Flight Simulator. Sunt o mulțime de alte jocuri bune disponibile.

Iată lista de jocuri PC Game Pass. Include și titluri noi precum Redfall, Atomic Heart, Halo Infinite, Forza Horizon 5, Flight Simulator, colecția Halo, Sea of Thieves, jocuri Bethesda clasice (Wolfenstein, Fallout, Dishonored), o mulțime de jocuri EA Play și multe altele. Mi se pare că pentru 10 euro pe lună se găsesc acolo mereu jocuri foarte bune de jucat.

Bănuiesc că va costa 10 euro/lună. Pentru că sunt deja abonat, nu știu prețurile. Bănuiesc că sunt însă similare cu alte țări, adică o perioadă promoțională de vreo 3 luni cu 1 euro/lună și apoi 10 euro/lună. Probabil că îmi voi muta și eu contul de pe UK pe România după ce va ieși din etapa de preview.

În continuare Microsoft nu oferă suport oficial pentru console Xbox în România, dar poate introducerea Game Pass de PC este un pas în față care dă speranțe și pentru venirea oficială a consolelor în țara noastră.

    4 comentarii

  1. In sfarsit. Presun ca vor atrage multi abonati noi cand se va lansa Starfield anul asta si va fi disponibil pe Game Pass din prima zi.

      (Citează)

  2. Buy for 0.50 RON for one month, automatically continues at 43.99 month, deci ar fi 9 eur.

      (Citează)

  3. E prin streaming video, sau jocurile se instalează local?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus