un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Conferința anului pentru middle și top management interesați de tehnologie, Microsoft Envision România, are loc pe 29 martie în Palatul Parlamentului (participare gratuită)

13 Mar 2023  ·

PUBLICITATE, TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Microsoft Envision România este o conferință anuală despre inovație, inteligență artificială și tehnologii moderne, cu accent pe modul în care acestea pot fi utilizate în decizii de business pentru creșterea profitului, a numărului de clienți sau în dezvoltarea companiilor în noi direcții.

Microsoft Envision România se adresează, prin urmare, celor care decid ce strategii se vor adopta și ce tehnologii se vor implementa într-o companie, indiferent de industria în care aceasta activează.

Trăim vremuri în care inclusiv agricultura se bazează pe tehnologie pentru a fi profitabilă. Este suficient să privim și câți disruptori puternici au apărut în ultimele luni în atenția publicului, precum AI-urile de large language models sau dezvoltarea continuă a tehnologiilor cloud, business intelligence, automatizări diverse și securitatea datelor.

Ediția de anul acesta a conferinței Microsoft Envision România are loc pe 29 martie, de data aceasta în Palatul Parlamentului, în sala Unirii și Take Ionescu. Accesul este gratuit, cu înregistrare în prealabil pe site-ul Microsot Envision România.

Ca și în edițiile anterioare, speakerii prezenți la eveniment fac parte din rândul top managementului unora dintre cele mai mari companii din România, dar și din cadrul unora internaționale precum OpenAI și LinkedIn.

Înainte să vă spun observațiile mele despre agenda conferinței, aș spune însă că o parte la fel de importantă este oportunitatea de networking de o zi. Cele două săli ale conferinței vor aduna sute de oameni din middle și top management, din companii private, dar și din sectorul public. Evenimente de asemenea anvergură se întâmplă de trei, patru ori pe an în România și de obicei nu oferă acces gratuit.

În deschidere va vorbi Bogdan Putinică, General Manager Microsoft România, despre accelerarea transformării digitale a companiilor. Urmează apoi un keynote ținut de Michelle Simmons, care este General Manager pentru regiunea Europa Centrală și de Est în cadrul Microsoft. Tema: reziliență, eficientizare costuri prin tehnologie și dezvoltarea organizațiilor chiar și în perioade de incertitudine de piață.

Cred că una dintre prezentările de pe finalul zilei va fi însă cea mai interesantă: Greg Wilson, Chief Technology Officer la Microsoft, va vorbi despre viziunea Microsoft pentru transformări digitale în sectorul public.

Microsoft are viziunea și face și studiile de piață necesare pentru a intui din timp tehnologiile ce vor fi importante în viitor. Au și bugetul necesar pentru a investi în toate. Cred că o astfel de prezentare va fi utilă nu doar celor din administrația publică, ci mai ales firmelor ce vor să ofere servicii digitale pentru sectorul public.

În program sunt și directori ai unor mari companii din România:

  • Florin Popa, Business to Business Director la Orange România
  • Sergiu Manea, CEO la Banca Comercială Română
  • Fady Chreih, CEO la Regina Maria.
  • Călin Cotinaș, CEO adjunct la Profi

Fiecare dintre ei își va prezenta povestea de succes și modul în care inovația și tehnologiile digitale le-au schimbat și crescut business-ul.

Sunt și reprezentanți ai statului în agendă. Anton Rog, director general al Centrului Național Cyberint, va vorbi despre importanța securității cibernetice pentru orice business, compania sau instituție a statului.

Eu am fost anul trecut la o conferință similară și am plecat de acolo cu o mulțime de învățăminte din experiența altora, cu idei despre ce ne așteaptă în viitor în diverse domenii, cu cifre care arată amploarea unor decizii privind tehnologia și subiecte pentru vreo 5 articole (din care am scris trei, dar na…).

Dacă lucrați în domeniu sau sunteți pasionat de acesta, nu ratați ocazia de a participa la Microsoft Envision România, cu atât mai mult cu cât este un eveniment cu intrare liberă, pe baza unei înscrieri în prealabil.

    3 comentarii

  1. Cam absurd sa faca microsoft o conferinta despre cum vad ei inovarea in romania, si sa nu ii invite pe gigi stefan, dorin cocos sau miki spaga. Credeam ca e destul de clar cum vede microsoft romania inca din 2015.

      (Citează)

  2. Mi se par foarte utile articolele acestea in care Radu anunta anumite conferinte. Nu sunt neaparat de interes pentru toti cititorii, dar de multi ori chiar si cei interesati nu prea au alte surse de unde sa afle in timp util ca sa mai prinda si locuri.

      (Citează)

  3. M-am incris de curiozitate din ziua in care ai publicat articolul. Pana la ora asta nu am primit nici macar un email in care sa zica ca au primit cererea mea.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus