un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 13 februarie 2023

13 Feb 2023  ·

ȘTIRI  ·

20 comentarii

Pe lângă: 2024 Ford Mustang Dark Horse.

Gameplay din Jedi Survivor. Se lansează în aprilie:

    20 comentarii

  1. Abonamentul iphone mai bine îl anulează decât să îl amâne…mi se pare o prostie.

      (Citează)

    • Cătălin Tănase

      13/02/2023 la 12:32 PM

      Cât timp nu înlocuiește achiziția clasică cu abonamentul, nu văd o problemă în a avea mai multe opțiuni

        (Citează)

  2. Edge mai bine ar (dez)integra Reader- ul din Windows8 la care Microsoft a renuntat definitiv ..
    Pentru presa electronica Adobe nici nu se apropie de calitatea full screen (metro) si usurinta de exploatare a Readerului din win8.. MS l-a scos pentru a baga pe gat Edge facandu-l nesuferit de multa lume..
    Altfel browser bun..

      (Citează)

  3. Jenant la Galaxy S23 ultra, este ca are in cutie tot un cablu de date USB 2.0.

      (Citează)

  4. Daca pretul abonamentului se subscrie devalorizarii telefonului, sau pe acolo, si scap de toata povestea cu revanzarea si altele, de ce sa ma deranjeze ce exista inca o optiune?

      (Citează)

  5. Legat de fast charging si incarcarea unui telefon, e un produs de la noi din Romania care te ajuta sa limitezi curentul, sa limitezi perioada de incarcare etc – Chargie se cheama, arata ca un stick USB, se conecteaza intre telefon si incarcator, are o aplicatie etc etc – https://chargie.org/

      (Citează)

  6. Exista telefoane la care nu poti dezactiva fast charging-ul. Intotdeauna am crezut ca asta este ceva normal, implementat in toate versiunile de sisteme de operare.

      (Citează)

  7. Andrei G:
    Era cu semn de intrebare.
    “Exista telefoane la care nu poti dezactiva fast charging-ul?”

    la oneplus nu poti.

      (Citează)

  8. La Galaxy S21 si S23+ ( :D ) poti sa dezactivezi si Fast Charging si Fast wireless charging. Am testat un incarcator Anker GaN (https://www.amazon.de/-/en/Charger-Supply-Charging-Compatible-MacBook-black/dp/B08RB8JS6Q/ref=sw_img_rp_c_0) si am fost surprins sa vad ca telefonu ramane perfect rece, desi se incarca pe fast charging.

      (Citează)

  9. “The iPhone hardware subscription program will differ from other financing options for iPhone buyers because “the monthly charge wouldn’t be the price of the device split across 12 or 24 months.” Instead, it would be a “yet-to-be-determined monthly fee that depends on which device the user chooses.” ”
    nu e tot aia?

      (Citează)

  10. la vooc, dash sau warp charge(oneplus,realme,oppo -> bbk group) nu se incalzeste bateria/telefonul pt ca conversia curentului are loc in incarcator
    caldura mai putina la baterie -> numar de incarcari fara probleme mai mare (1500+ fata de apple, samsung care promit doar pt 800)
    OnePlus 10T’s battery, being charged with 150W SUPERVOOC Endurance Edition, retains at least 80% of its original capacity after 1,600 charge cycles – that’s equivalent to four years of usage.

      (Citează)

    • Cătălin Tănase

      13/02/2023 la 12:37 PM

      Vechiul meu OnePlus Nord se încălzea binișor la încărcarea rapidă, motiv pentru care îl încărcam cu un încărcător vechi, de 5w. Poate de asta nu a avut o degradare vizibilă a bateriei în aproape trei ani

        (Citează)

    • one plus 9 pro…bateria este la 42%(conform accubattery) si este folosit ca telefon secundar…
      oricum e haios, acum fugin de incarcarea rapida :)

        (Citează)

  11. Salut, Ce parere ai despre articolul de pe arstechnica despre bloatware-ul de pe noile S23?
    https://arstechnica.com/gadgets/2023/02/the-samsung-galaxy-s23s-bloated-android-build-somehow-uses-60gb-of-storage/

      (Citează)

    • Proprietar de S23+. Nu sunt OP dar poate ajuta raspunsul meu: da, e mult bloat. Foarte mult. Mie imi arata 65 GB ocupati de OS (am varianta de 512 GB, deci nu doare, la 128 GB ar fi criminal). Deranjeaza putin treaba asta, dar mai mult la gandul ca tot hardware-ul ala frumos e plin cu toate prostiile, de care 75% nu am nevoie. De aia dupa primul start mi-l configurez astfel incat sa dezinstalez ce merge dezinstalat si sa dezactivez ce se poate dezactiva, din chestiile care nu imi trebuie.

      Pe de alta parte, inainte de S23 am avut S21, si cu ambele nu am avut niciun fel de probleme. Functionare super solida, UI placut si consistent, aplicatiile stock foarte utile si cu multe functii incluse (gen editare de imagini, file management, network shares, etc).

        (Citează)

  12. Cătălin Tănase:
    Cât timp nu înlocuiește achiziția clasică cu abonamentul, nu văd o problemă în a avea mai multe opțiuni

    Da, daca nu înlocuiește este ok însă să nu cumva să le vină o idee proastă

      (Citează)

  13. Sony are o optiune interesanta, iti incarca telefonul peste noapte la modul slow charge: il pui la priza si ii setezi ora cand vrei sa fie incarcat 100%.

    Pacat ca nu este pe toate telefonele Android.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus