un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Și dacă vin extratereștrii după noi? Cam multe OZN-uri în ultima perioadă

13 Feb 2023  ·

TEHNOLOGIE  ·

31 comentarii

SUA tot doboară obiecte zburătoare neidentificate. Noaptea aceasta au doborât unul de formă octogonală peste Lacul Huron dintre SUA și Canada (linky). Se fac astfel trei obiecte neidentificate doborâte în decurs de 3 zile.

So, what is this? Sunt baloane chinezești de spionaj sau drone extraterestre, echivalentul unui DJI Mini produs de E.T.?

Pentru că, atunci când a fost vorba de doborât balonul chinezesc de spionaj, SUA a declarat imediat “am doborât un balon chinezesc de spionaj!” Nu e ca și cum îl văzuseră deja de aproape și scria “made in China” pe el, dar au știut deja că este chinezesc.

Acum, trei zile la rând, trei obiecte “neidentificate”. Nu se mai zice proveniența lor.

Obiectul de azi noapte era octogonal cu sfori atârnând din el, dar nu transporta nimic. A fost doborât la granița dintre SUA și Canada la aproximativ 6000 de metri altitudine.

Cu o zi înainte, la 10.000 de metri altitudine, un OZN a fost doborât în Oceanul Arctic, aproape de granița cu Canada.

Cu încă o zi înainte, un OZN a fost doborât deasupra statului Alaska. Zbura tot la 10.000 de metri, altitudinea la care zboară și avioanele de pasageri.

Dacă sunt drone extraterestre și treptat-treptat ni se spune că vin aici? Chiar voiam să scriu ceva asemănător înainte de aceste întâmplări. Nu știu dacă ați observat, dar în ultimii doi ani au crescut exponențial știrile despre obiecte zburătoare neidentificate. Au fost o mulțime de articole despre cum americanii și europenii  au văzut diverse obiecte neidentificate. Atât de multe, de fapt, încât deja intrasem la idei că țările vestice se pregătesc de un anunț și ne pregătesc și pe noi treptat de el.

Ca să răspund la întrebarea din titlu, sper să fie extratereștri curioși despre o altă civilizație și dornici de discuții și turism, nu genul care vin aici și descoperă că le stăm în calea vreunui minereu pe care-l doresc sau altceva similar.

 

Acum serios vorbind, o explicație ar putea fi următoarea:

In light of the People’s Republic of China balloon that we took down last Saturday, we have been more closely scrutinizing our airspace at these altitudes, including enhancing our radar, which may at least partly explain the increase in objects that we detected over the past week

A declarat Melissa Dalton, Assistant Secretary of Defense for Homeland Defense and Hemispheric Affairs. (linky-linky)

Ceea ce “face sens”. Știm deja din zilele anterioare că inclusiv în timpul președinției Trump au fost semnalate trei astfel de baloane de spionaj, iar în timpul lui Biden încă unul înainte ca al doilea să fie doborât săptămâna trecută.

Dacă statul chinez lansează însă mai multe deodată, pare că exagerează și scandalul nu va decurge în favoarea lor. Au trecut niște ani de la proiecte precum avionul de spionaj U-2. Credeam că sateliții militari sunt mult mai utili.

    31 comentarii

  1. Faptul ca esti constient de englezismele traduse prost… e ok, dar tot nu te scuza de faptul ca totusi le propagi din lipsa de idei despre cum a rescrie corect.

    Ce zici, “face sens”?

      (Citează)

    • Simt că trebuie să-mi cer eu scuze pentru că te-a ocolit gluma. “Lighten up” un pic, mai puțină încrâncenare nu strică niciodată.

        (Citează)

  2. Citisem ca imaginea extraterestrului a fost propagata dupa ce rusii au trimis in “OZN”-urile de spionaj oameni cu malformatii create de diverse experimente, clasicul “cap imens”.
    Pentru mine e clar ca sunt baloane de spionaj si poate nu neaparat trimise de chinezi, ca doar nu is ei singuri pe lume dusmani cu SUA.

    Asta indica iarasi faptul ca detectia aeriana e destul de slabuta in ciuda aparentelor iar pe anumite unde/viteze si inaltimi e chiar degeaba. Sa nu uitam cum a zburat racheta aia prin EU si nimeni nu stia ce e cu ea, desi razboiul era in toi si avioanele de supraveghere lucrau non stop.

      (Citează)

  3. @Radu – de departe ai cea mai slaba zona de comentarii si probabil ca esti singurul vinovat pentru asta. Nu numai ca nu interactionezi mai deloc cu cei ce comenteaza, dar nici nu te obosesti sa verifici sa apara pe site ce scrie lumea. Am comentarii care nu apar DE ZILE, lucruri de bun simt si fara nimic obscen.

    La fel si cu datele cu care comente (nume – mail) ai singurul blog care nu le salveaza si trebuie sa le scriu LA FIECARE COMENTARIU.

    E pacat, pentru ca iti citesc cu placere blogul, dar e penibil ca dupa 15 ani sa fii la nivelul asta.

      (Citează)

    • Radu deja a zis deja ca o sa se implice mai mult in comentarii. A zis asta si la final de 2021 si la final de 2022. Daca a zis ca face asta, inseamna ca o s-o faca. Nu-i nevoie sa-i aduci aminte in fiecare an

        (Citează)

    • Corcoran: La fel si cu datele cu care comente (nume – mail) ai singurul blog care nu le salveaza si trebuie sa le scriu LA FIECARE COMENTARIU.

      Am înțeles, mersi. Apropo de faza asta, însă, o să cercetez ce și cum, că nu știu de la ce ar putea fi. Teoretic ține de cookies. Le-ai permis?

        (Citează)

    • Corcoran: La fel si cu datele cu care comente (nume – mail) ai singurul blog care nu le salveaza si trebuie sa le scriu LA FIECARE COMENTARIU.

      Mulțumesc pentru observația asta. Am studiat problema și am găsit o dublă problemă, opțiunea nu era activată și nici tema nu o suporta după activare. Sper că le-am rezolvat pe amândouă.

      Mie browserul oricum îmi sugerează nume și email prin mecanismul de autofill. Cred că la majoritatea se întâmplă așa. Acum vor fi reținute cu un cookie dacă bifați opțiunea întâi de sub nume și email.

        (Citează)

    • @Radu – apreciez.

      Dar tot nu mi-au aparut comentariile. :)

      Macar spune-mi sa stiu, poate am gresit cu ceva, ca sa am in vedere pe viitor.

      Iti citesc blogul cu mare placere.

        (Citează)

    • @Cocoran: dacă te referi la cele din articolul despre TopBlog, am șters câteva comentarii de acolo și le-am șters și pe cele care le răspundeau, că nu își mai aveau rostul. Sorry, dar dacă nu mai au sens de sine stătătoare pentru că sunt răspunsuri la comentariile altora, chiar nu-și au rostul.

      În rest ai totul aprobat, din ce văd. Era ceva vechi despre travel to Bulgaria neaprobat.

        (Citează)

    • Mie nici nu îmi apar comentariile, am renunțat

        (Citează)

    • Le ai aprobate, nu ar trebui să mai fie probleme în viitor, sorry.

        (Citează)

  4. Corcoran:
    @Radu – de departe ai cea mai slaba zona de comentarii si probabil ca esti singurul vinovat pentru asta. Nu numai ca nu interactionezi mai deloc cu cei ce comenteaza, dar nici nu te obosesti sa verifici sa apara pe site ce scrie lumea. Am comentarii care nu apar DE ZILE, lucruri de bun simt si fara nimic obscen.

    La fel si cu datele cu care comente (nume – mail)ai singurul blog care nu le salveaza si trebuie sa le scriu LA FIECARE COMENTARIU.

    E pacat, pentru ca iti citesc cu placere blogul, dar e penibil ca dupa 15 ani sa fii la nivelul asta.

    Corect, si eu simt o lipsa de implicare in comentarii
    Vrei o comunitate care sa fie bidirectionala (deci nu doar sa citim post-urile zilnice si atat), cred ca ti-ar prinde mai bine o aplecare a atentiei si in zona asta
    Poate si un redesign al site-ului?

    Revenind la baloane, eu cred ca este inca o idee buna in anul 2023, deoarece:
    – este inca greu de depistat un astfel de balon daca nu stii unde sa te uiti
    – daca esti prins, poti sa spui mereu “e un balon meteo, care a scapat de sub control”
    – este foarte ieftin, in comparatie cu un satelit militar sau racheta
    – se autopropulseaza si ramane mult timp in aer
    – se misca mai incet si la altitudine relativ mai mica decat un satelit, deci poate prinde o zona in clar pe o perioada mai lunga, ceea ce ii confera o rezolutie mai buna
    – poate penetra si la cativa metri sub pamant, pentru tunele sau constructii subterane care emana caldura

      (Citează)

  5. Poate unele sunt dispozitive de spionaj si altele sunt folosite la transporturi ilegale de droguri. In ultimele zile au fost descoperite mai multe astfel de obiecte zburatoare tocmai pentru ca Statele Unite fac niste cautari active.

    Chiar daca ar fi venit extraterestrii si vor sa ne invadeze, cu siguranta o specie care are tehnologia sa calatoreasca prin spatiu pe distante de ani-lumina, ar avea niste drone mai performante care ar putea sa scape de urmarirea unui avion, fie el si F22 Raptor.

      (Citează)

    • Intr-un fel asa sper si eu, ca daca ar fi extraterestrii nu s-ar lasa doborati, pe de alta parte, nu mi se pare ca e un argument care sa stea in picioare prea mult, e ca si cum ai zice ca omenirea a evoluat asa de mult incat nu ar fi posibil ca niste caini sa omoare un om intr-un oras european ;). Mai ales ca probabil nici n-am omorat vreun alien, doar eventual le-am spart mingea.

      Oricum, ce mi-e destul de clar, e ca daca ne intalnim cu vreo civilizatie avansata ne fac tocanita in 24h, de nici nu ne dam seama ce ne-a lovit, eventual nu isi dau nici ei seama. Cam cum luam noi bondarii pe parbriz de la Buc la Cta.

        (Citează)

    • Mai greu cu drogurile, toate sunt în nord, probabil vin peste Polul Nord dinspre China via Siberia.

        (Citează)

    • Probabil de sorginte chinezească, trimit și ei baloane de diferite dimensiuni să vadă cam la ce semnătură radar sînt descoperite de americani. Poate au și chinezii niște ”vopsea invizibilă” nu foarte bună și le e cam frică s-o testeze direct pe avioane, în caz de invazie… Sau se rezumă tot numai la bucătari, cum era bancul mai înainte…

        (Citează)

  6. Poa sa vina cati extraterestrii vor, ca-i facem tocanita. Cine nu crede sa se uite la Independence Day sau War of the worlds. Cu toata tehnologia lor i-am batut de s-au rahatit imprastiat.

      (Citează)

  7. Asocierea OZN=extraterestii este sub 1% la cine nu sta doar pe platforme de senzational, si mai citeste si alte chestii. In rest, da, e plin de extraterestrii, cine altcineva a construit piramidele?

      (Citează)

  8. Un posibil raspuns de ce sunt mai multe zilele acestea.
    https://www.biziday.ro/239772-2/

    Există două mari întrebări în jurul acestor episoade: Ce sunt aceste obiecte și ce tehnologie folosesc? Și de ce Statele Unite par să vadă brusc mai multe și să doboare mai multe?”, arată analiza NY Times, care apoi continuă: “Nu există încă răspunsuri la prima întrebare. Oficialii americani nu știu ce sunt obiectele, cu atât mai puțin scopul lor sau cine le-a trimis. Pentru a doua întrebare, nu este clar dacă dintr-o dată apar mai multe obiecte, dar este cert că, în urma recentei incursiuni a unui balon spion chinezesc, armatele americane și canadiene sunt hipervigilente. După tranzitul balonului spion, Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospațială (NORAD) și-a ajustat sistemul radar pentru a-l face mai sensibil. Ca urmare, numărul de obiecte pe care le-a detectat a crescut brusc. Cu alte cuvinte, NORAD vede acum mai multe incursiuni pentru că pur și simplu le caută”.

      (Citează)

  9. A fost anul nou chinezesc( parca in februarie) Ei le au cu astea( lampioane si altele) Pur si simplu acolo le-au dus curentii de aer.

      (Citează)

  10. Corcoran:
    @Radu – de departe ai cea mai slaba zona de comentarii si probabil ca esti singurul vinovat pentru asta. Nu numai ca nu interactionezi mai deloc cu cei ce comenteaza, dar nici nu te obosesti sa verifici sa apara pe site ce scrie lumea. Am comentarii care nu apar DE ZILE, lucruri de bun simt si fara nimic obscen.

    La fel si cu datele cu care comente (nume – mail)ai singurul blog care nu le salveaza si trebuie sa le scriu LA FIECARE COMENTARIU.

    E pacat, pentru ca iti citesc cu placere blogul, dar e penibil ca dupa 15 ani sa fii la nivelul asta.

    Mă nepoate, du-te pe alt blog dacă vrei o zonă de comentarii mai engaging. Închizi fereastra, nu mai intri, asta e. Recomandat tuturor oamenilor care au ceva de comentat/reproșat autorului.

      (Citează)

  11. Danutz: Mă nepoate, du-te pe alt blog dacă vrei o zonă de comentarii mai engaging. Închizi fereastra, nu mai intri, asta e. Recomandat tuturor oamenilor care au ceva de comentat/reproșat autorului.

    Ma unchiule… Omul are o problema si incearca sa il ajute pe Radu sa creasca, sa se imbunatateasca
    Si vi tu acuma, luandu-l de sus cu ‘nepoate’ hai plimba ursul daca nu iti convine… Esti o gluma proasta, fara plus valoare in acest comentariu

      (Citează)

  12. nwradu:
    Simt că trebuie să-mi cer eu scuze pentru că te-a ocolit gluma. “Lighten up” un pic, mai puțină încrâncenare nu strică niciodată.

    Mie mi-a plăcut comentariul lui Carturaru. Inca un articol “sa ne aflăm in treaba” . Poate faci un top la sfârșitul anului cu cele mai proaste articole.

      (Citează)

    • Șerban, nu te chinui să citești blogul dacă nu-ți place. Blink twice dacă te forțează cineva să faci asta, dar dacă nu, nu citi ce nu-ți place, sigur sunt alte site-uri mai pe gustul tău.

        (Citează)

  13. Sunt lampioane de la nuntile din toamna

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus