un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 10 februarie 2023

10 Feb 2023  ·

ȘTIRI  ·

17 comentarii

Un Mac Mini de 2.300 de dolari bate un Mac Pro de 15.000 de dolari în aproape orice test:

    17 comentarii

  1. Oare Disney pierde abonati pentru ca au copiat modelul netflix si toate filmele trebuie sa fie macar putin woke? Nu stiu, intreb…

      (Citează)

    • Nu

        (Citează)

    • Nici HBO nu este mai sus. Cu greu am vazut 2 episoade din The Last Of Us. Au reusit să strice personajul Ellie, să strice chimia dintre personajele principale.

        (Citează)

    • Nu.

      Majoritatea pierderilor de abonati au fost datorita serviciului Disney+ Hotstar din India / Asia, care a pierdut 3.8 milioane de useri. Motivul principal e faptul ca Disney nu a reusit sa reinnoiasca drepturile pt. streaming de cricket, care e foarte important in India.
      Pe langa asta au si crescut pretul la $11 / luna, dar chiar si asa, YOY au crescut cu 200.000 abonati in US si Canada.

      Informatiile astea le puteai gasi si singur, in cam 5 minute, dar nah, e mai simplu sa spui tampenii pe internet.

        (Citează)

    • @Claudiu Duisnei încearcă sa taie costurile cu 5.5 miliarde, concediază 7000 oameni. Sigur nu au alte probleme în afară de campionatul de cricket.

        (Citează)

  2. Aș vrea să dedic melodia “ce bine îmi pare că ai luat țeapă” din partea mea pentru Disney+. Mi-am închis și eu urgent abonamentul după ce i-am prins cu traduceri făcute pe Google Translate: https://i.imgur.com/UXgEZ1S.jpg

    Sus e dialogul original, la mijloc e mizeria de traducere a celor de la Disney+ iar jos e o traducere de pe torrent. Dacă bagi aia pe Google Translate îți dă fix cum au tradus ei în subtitrare. Ba în majoritatea cazurilor Google Translate traduce chiar bine, dar pentru că frazele nu au fost introduse la un loc, ci împărțite în bucăți (cum e la o subtitrare), acordurile au ieșit ca naiba iar el din prima parte a frazei devine ea în a doua și tot așa. Cădere plăcută, Disney+.

    /rant over

      (Citează)

    • Plus că nu au ce sa vezi la mizeria de Disney+. Am Disney+ gratis de la un prieten și, in afara de Mandalorian și încă vreo 2 seriale, nu e nimic de văzut. Nu l-am deschis de luni de zile.

        (Citează)

  3. Dupa cum ziceam despre telefoanele chinezesti: https://gizmodo.com/android-xiamoi-oneplus-phones-personal-info-study-1850082989

    A study published by computer scientists at several different universities reveals that phone makers like Xiamoi, OnePlus, and Oppo Realme, some of the most popular in China, are all collecting massive amounts of sensitive user data via their respective operating systems, as are a variety of apps that come pre-installed on the phones. The data is also getting hoovered up by an assortment of other private actors, and researchers worry that the devices in question “send a worrying amount of Personally Identifiable Information (PII) not only to the device vendor but also to service providers like Baidu and to Chinese mobile network operators.” Given private industry’s close relationship with the Chinese government, it’s more than enough to raise the specter of broader surveillance concerns for mobile users in China.

      (Citează)

  4. magazinul online neakaisa (nice branding assholes) m-a tinut in sah cu produsele platite 3 luni pana mi-am bagat picioarele si mi-am luat banii inapoi. “saptamana viitoare”, “nu stim nici noi cand vine”, “asta e”. “n-avem ce sa facem”.

    Comanda facuta din timp tocmai ca sa nu stau dupa mesteri, facut mobila pe dimensiunile produselor comandate, apoi cauta ceva in loc sa se potriveasca perfect pe dimensiunile alea.

      (Citează)

  5. Super multumita de neakaisa.ro, recomand, eu mi-am luat cabina de dus si dulapurile de baie de la ei, prompti, rapizi, au comunicat ok cu mine si au preturi super ok!

    Pe de alta parte, nu stiam ca sunt asa mari, intial am avut ceva emotii sa dau comanda…

      (Citează)

  6. Am intrat si eu pe neakaisa ca nu auzisem de el si cum tot trebuia sa schimb bateria de la cada m-am uitat si la ei. M-am uitat doar la niste baterii hansgrohe iar preturile sunt cu min 10-15% mai mari decat la dedeman de exemplu

    Inteleg ca dedeman are cifra de afaceri mai mare si pot negocia un pret mai bun, dar si nea kaisa pare sa fie doar magazin online deci nu au costuri cu magazine fizice +angajati.

    Deci nu stiu de ce as lua de la ei cand pot sa ma duc si in dedeman sa vad exact produsul, mai ales ca de multe ori nu iti poti da seama de calitatea unui produs doar din poza.

      (Citează)

    • Am avut dus de la grohe, apoi l-am schimbat pentru ca avea debit prea mic. Am scos elementele de reglat debitul, dar nu a fost suficient.
      Avea dreptate presedintele: https://youtu.be/7dVifY0PgKc

        (Citează)

    • Stai sa vezi surpriza pe mine dupa ce am luat preturile de la toti cei mari: dedeman, leroy, hornbach, etc etc.
      Ma resemnasem ca las 3000 lei pe un sistem de irigatii la mosie.
      Am fost inspirat sa intreb la un magazin specializat in seminte si plante daca nu cumva au la vanzare si instalatii de irigat. Aveau de toate, intr-un singur loc tot, si toate aceeasi marca, perfect combatibile. Approx 2000 lei a costat.
      Uneori cei mai mari nu sunt si cei mai eftini.

        (Citează)

    • Cand am renovat apartamentul am preferat sa comand toate bateriile din Germania de la ssd-armaturenshop.De exemplu coloana de dus Hansgrohe Raindance Select 240 la neakaisa costa 4521 RON lei iar in Germania e 658 euro(3223 RON).Renteaza chiar daca transportul DHL a fost 28 euro pentru toata comanda….

        (Citează)

  7. Nu m-am uitat la clipul ăla cu Mac Mini și după ce am văzut ce postează în ultima vreme probabil că nici n-am să mă uit, dar e clickbait. Am văzut o comparație similară la altcineva pentru editare video, iar Mac Pro-ul încă e mai bun pentru un flux de lucru real, în producții complexe. Review-urile mai nou devin aproape irelevante pentru că se bazează pe niște benchmark-uri care nu prea au treabă cu realitatea. E deja obositor să-i vezi pe toți cum fac un render la 2-3 demouri din Blender, de parcă asta înseamnă Blender și modelarea 3D în general. Când o să văd un generator de particule sau niște animații construite ca-coadă în Blender pe M da, atunci o să le iau în serios review-urile. Momentan Mac-urile nu prea se pretează la așa ceva pentru că majoritatea softurilor sunt optimizate pentru nVidia.

      (Citează)

  8. Disney înseamnă desene dacă ai copii, serialele din Star (The Old Man, TWD , Willow etc) oferite doar la noi in același preț
    apoi Marvel Pixar și NG pote universul Star Wars sunt multe motive in favoarea păstrării subscripției la prețul cel mai mic din Europa..
    Indienii au și mai mic dar fără Star și (problema lor) cricket..

    Pe gustul tuturor va fi când vor transmite Liga 1 și Champions League ca Amazon Prime (in Italia) cu 50 euro pe an..

      (Citează)

  9. AMR foarte putin pana reincepe F1 :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus