un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 17 ianuarie 2023

17 Jan 2023  ·

ȘTIRI  ·

8 comentarii

  8 comentarii

 1. La un moment dat serviciile de urgență nu vor mai activa și tocmai atunci va putea fi fatal.

    (Citează)

 2. TIL ca mai exista Norton. Ar trebui sa imi dea mie bani sa imi tin parolele la ei.

    (Citează)

 3. Imi inchipui ca nu este platforma de parole (mai ales dintre cele care le si depoziteaza pe un cloud) care sa nu fie incercata de persoane binevoitoare. E o chestiune de timp pana cand una sau alta cade.
  Problema este cat de grava e spartura si daca au curaj s-o recunoasca pe piata sau nu. Probabil unele sunt fortate sa recunoasca (depinde de cat de groasa e treaba) si unele platesc sa nu se afle.

    (Citează)

  • Problema este ca toate site-urile si aplicatiile te obliga sa ai parole din ce in ce mai complexe. Asta inseamna automat 2 variante:
   1. Folosesti aceleasi 2-3 parole peste tot si le tii minte;
   2. Folosesti parole diferite si le salvezi intr-un password manager.

   Ambele optiuni mi se pare aproape la fel de riscante.

     (Citează)

  • Da, dar contează și ce securitate are platforma respectivă. Dacă are toate datele bine criptate, degeaba le furi.

     (Citează)

 4. Andrei G:
  Problema este ca toate site-urile si aplicatiile te obliga sa ai parole din ce in ce mai complexe. Asta inseamna automat 2 variante:
  1. Folosesti aceleasi 2-3 parole peste tot si le tii minte;
  2. Folosesti parole diferite si le salvezi intr-un password manager.
  Ambele optiuni mi se pare aproape la fel de riscante.

  De ce e riscant sa folosesti un Password Manager care nu e in cloud (KeePass de exemplu)?

    (Citează)

  • Nu stiu, nu am testat un astfel de soft. Inteleg ca totul este stocat local, nu? Si cum se face sincronizarea datelor intre mai multe dispozitive?

     (Citează)

  • Andrei G:
   Nu stiu, nu am testat un astfel de soft. Inteleg ca totul este stocat local, nu? Si cum se face sincronizarea datelor intre mai multe dispozitive?

   Nu știu cum lucrează de fapt aceste programe, dar sincronizarea s-ar putea face destul de simplu prin mod punct la punct. Te loghezi cu același cont pe toate dispozitivele, iar ele comunică între ele și își sincronizează datele. Câtă vreme comunicația aceasta este criptată și datele nu rămân stocate niciodată pe niște servere ale companiei (în “cloud”), e ok.

   Dar parcă merge mai bine metoda mea cu carnețelul de parole ținut în dulap. Mult noroc hackerilor!

     (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus