un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Asta vreau: cuptor cu cameră video în interior, ca să vezi situația gătirii preparatelor

3 Jan 2023  ·

FOOD & LIFESTYLE, TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Cred că nici nu mai are rost să continue CES-ul, eu deja am găsit cel mai bun produs lansat acolo. Este un cuptor cu cameră video în interior, fabricat de Samsung.

Se numește Bespoke AI Oven și sunt sigur că este foarte bun pe cuptorit, dar principala sa noutate este o cameră integrată în el, rezistentă desigur la temperaturi, și care filmează mâncarea.

De fapt, este o cameră AI care inclusiv recunoaște ce vrei tu să gătești și îți recomandă setările potrivite. Are vreo 100 de feluri de mâncare în baza sa de recunoaștere de forme, plus că trimite avertizări dacă detectează că se arde mâncarea, dar principalul avantaj este că poți face livestreaming video la imaginile din cuptorul tău pe propriul telefon și inclusiv către social media.

Asta cu social media pare doar un pic mai palpitant decât să te uiți cum crește iarba sau cum se usucă vopseaua.

Să vezi imagini din cuptor pe telefon, însă, asta mă interesează. Nici nu vreau să mă gândesc de câte sute sau mii de ori m-am dus de-a lungul timpului până la cuptor doar ca să mă uit în el și să zic “pateurile mai au nevoie de 2 minute”. Pune altă alarmă, du-te după 2 minute, descoperă că “pateurile mai au nevoie de alte 2 minute”. Sau pâinea sau aripioarele, coastele, șoriciul încă necrocănțit de pe un ciolan, brânza gratinată peste ceva șamd.

I totally want this, păcat că nu am loc de el, că s-ar putea să fie un model de 90 cm, dar vom vedea la lansarea din trimestrul 3. Interesant că Samsung zice că doar modelul european de Bespoke AI Oven are și burn detection, cel american nu. Weird.

    7 comentarii

  1. Si mie mi s-a parut interesant. Si eu merg si mai verific cuptorul in ultimele 5-10 minute ale mancarii

      (Citează)

  2. Pai și crezi că imaginea o sa fie atât de perfecta încât să îți poți da seama de pe video din telefon daca e gata sau nu? Nu mai bine folosești un termometru?

      (Citează)

  3. Tocmai mi-a dat o idee sa pun o camera in afara aragazului.
    Ca oricum si eu stau in ultimele 10-15min sa vad cand s-a rumenit friptura.
    Asta daca nu are capac ce gatesc, daca are, e inutila si camera din cuptor.

      (Citează)

  4. Eu o sa-mi iau un cuptor d-asta cand o avea si functia sa-mi bage mancarea in gura.

      (Citează)

  5. La obiect: Cam asa a fost inventat webcam-ul. Un grup de studenti satui sa parcurga un coridor lung pana la filtrul de cafea doar ca sa vada ca e gol au pus o camera care facea o captura pe secunda si ei accesau “feed-ul” de la birou

      (Citează)

  6. June Oven e de vreo 7 ani cu camera… https://juneoven.com/
    Eram si eu entuziasmat la lansare, dar mi-a trecut…
    Si vad ca au mai fost tentative si de la Electrolux, Miele, AEG..
    Cred ca e interesant, dar probabil doar cateva luni…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus