un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 15 ianuarie 2023

15 Jan 2023  ·

GÂNDURI  ·

33 comentarii

Arabia Saudită vrea ca echipele McLaren și Aston Martin de Formula 1 să-și mute sediile în această țară. Arabii în general par mari fani Formula 1 sau vor să se poziționeze ca patroni ai unor sporturi mai high-society. Arabia Saudită, Bahrain, Abu Dhabi și Qatar au mari premii în calendar.

Un vapor de croazieră din India călătorește 3.200 de kilometri pe Gange și alte râuri. Asta da croazieră, dar doar cu 36 de pasageri, ceea ce ar putea fi plictisitor. Mi-ar plăcea totuși să văd cum este.

Unii oameni fac întâlniri de business în băi cu apă înghețată. Parcă este mai bine totuși la o baie fierbinte, stil turcesc sau japonez.

Un japonez care n-a plecat niciodată din Tokyo a învățat română de pe Facebook și apoi a publicat cărți în română. Cel puțin așa zice linkul. Sper că este adevărat și sper și că a învățat româna ca la carte, nu dialectul de social media.

Rata de cancere în SUA a scăzut cu 33% din 1991 încoace. Diagnostic timpuriu, mai puțin fumat, creșterea generală a nivelului de trai și a accesului la medicină modernă. Este o dovadă că toți oamenii ar putea trăi mai bine cu acces la medicină și educație. Păcat că nu toate țările au această posibilitate.

Clipul acesta este atât de drăguț că-mi vine să leșin:

Julia Roberts nu este din familia Roberts. Niște teste genetice au demonstrat că stră-străbunica ei mai avea niște treabă și cu vecinii. Stră-străbunicul ei biologic a fost un om care trăia la 4 case distanță și avea și el familia sa.

Asociația Americană de Pediatrie recomandă tratament medicamentos pentru copiii obezi începând cu 12 ani. Riscurile obezității sunt considerate atât de mari încât trebuie intervenit din timp și în forță.

Ford MegaRaptor, pentru când vrei să compensezi serios.

O carte cu rețete culinare românești, Tava de Irina Georgescu, intră în lista recomandată de National Geographic de 5 cărți culinare din lumea largă. Găsiți cartea la Cărturești, este în engleză, are și o recomandare de la Nigella Lawson.

Ema Karter, probabil cea mai de succes româncă pe OnlyFans și în curând probabil cea mai mare actriță română de filme de adulți, vorbește despre asta pe noul canal Vice:

Larry Ellison, fondatorul Oracle, a fost amendat de un polițist pe o insulă din Hawaii pe care o deține. Așa ar fi și normal, nu?

Exxon știa din anii ’70 că urmează încălzire globală, dar nu a luat măsuri. Probabil pentru că majoritatea celor din conducere oricum ar fi murit până în anul 2000, așa că voiau doar profit maxim. Mă gândesc că, dacă oamenii ar trăi 200 de ani, poate ar fi mai interesați de menținerea planetei în stare bună.

Tot felul de scam-uri cu aur sau difuzoare sau alte trucuri prin lume. Bine de știut ca să te ferești de ele. În general, însă, aș zice că e bine să te ferești de oricine vinde chestii pe stradă și are povești lacrimogene și par afaceri foarte bune.

15% reducere la Finestore în acest weekend cu codul WEEKEND15. Am comandat de vineri :D

    33 comentarii

  1. https://www.archyde.com/i-am-japanese-and-i-learned-to-swear-in-romanian-from-vice-romania-articles/ aici povestește mai multe despre cum a ajuns sa cunoască români și ce a făcut.

      (Citează)

  2. Am vrut sa comand un coniac Meukow de pe Finestore dar nu este in stoc. In alta ordine de idei, după Crăciun am luat o viroză/gripa și am tot luat pastile. Am rămas cu o tuse seaca și iau ceva cu codeina. Se poate trai foarte bine și fără alcool.

    Aia de la Vice sunt cu vaca, dar chiar trebuia sa-i faci reclama la parasuta aia?

      (Citează)

    • Daca aveai rabdare sa te uiti la videoclip, “parasuta” aia vorbeste de prostii care o catalogheaza drept parasuta fiindca nu si-au depasit conditia de taran invidios pentru care sexul este un subiect tabu si oricine are cea mai mica legatura cu el trebuie catalogat drept parasuta.

        (Citează)

    • “dar chiar trebuie sa-i faci reclama parasutei…” nu “la parasuta”.

      Vezi ca “parasuta” aia a zice ca a luat bacul cu 9.50. Tu l-ai trecut?

        (Citează)

  3. Chiar era necesar sa mentionezi ștoarfa aia la categoria “cele mai interesante articole”? Ar trebui filtrate chestiile astea pentru a mentine un nivel de calitate al articolelor tale.

      (Citează)

    • Si anumite persoane ar trebui banate..

        (Citează)

    • Cred ca de fapt categoria este “articole interesante”, nu “cele mai interesante articole”. In plus vad ca a generat destule comentarii, deci cititorii (inclusiv tu) au fost interesati de acest articol.

        (Citează)

    • Nu decizi tu ce ar trebui sa faca Radu pe propriul blog. In al doilea rand, nu, nu ma intereseaza povestile de succes a unor stoarfe de renume mondial :)) Am subliniat doar ca asemenea articole n-ar avea ce cauta pe un blog de calitate ca acesta.

        (Citează)

    • Deci Alin nu are voie sa decida ce ar trebui sa fara Radu pe blogul lui, in schimb tu ai dreptul sa ii ceri sa nu mai posteze anumite articole.
      Nu vezi nimic ciudat aici?

        (Citează)

    • Nu mai dati cu hate in fata sau daca-l dati ca vreti access la pozele ei dar nu aveti bistari vedeti ca e un pack de 10GB pe FL :)

        (Citează)

    • Doar recomand ceva, exact cum faci si tu.

        (Citează)

    • Si voi chiar aveti impresia ca Radu citeste ce scrieti voi aici. Ba mai mult, ia in considerare ce scrieti.

        (Citează)

    • @Deea: Why not? Eu sunt interesat să aflu ce și cum muncesc oamenii în diverse industrii, inclusiv cea a sexului. Dacă pentru unii oameni este un subiect tabu, dă-i skip și aia este. O industrie de miliarde de dolari există indiferent dacă ești tu indignată sau nu, iar la pornografie cred că aproape toți oamenii se uită.
      De asemenea, hai totuși să ținem cuvintele la un nivel de adulți, nu de scandal în piață.

        (Citează)

    • alex:
      Si voi chiar aveti impresia ca Radu citeste ce scrieti voi aici. Ba mai mult, ia in considerare ce scrieti.

      Le citesc. Dar la fel am pus pe aici și linkuri la situația drogurilor în lume, a avorturilor, a dictaturilor șamd. Cumva acolo nu s-a zis că încurajez și susțin drogurile, avorturile sau dictatura. Doar acum au fost nervi, semn că poate am lovit eu un punct sensibil sau vreo oftică personală a unora.

      Oricum ar fi, mie mi s-a părut foarte interesant respectivul material și are loc din plin în articole precum acesta.

      De asemenea, cred că ar fi o lume mai bună dacă ar mai dispărea din ipocrizia generală, din invidia pe banii altora și din teama de a discuta pe față despre sexualitate.

      Sunt absolut sigur că n-ar avea nimeni nimic cu femeile de pe OF dacă ar câștiga abia cât să aibă ce mânca. Oftica apare însă imediat ce auzi de mii de dolari pe lună, de parcă nu s-ar ști deja că sexul vinde mult și scump.

        (Citează)

    • Andrei G:
      Deci Alin nu are voie sa decida ce ar trebui sa fara Radu pe blogul lui, in schimb tu ai dreptul sa ii ceri sa nu mai posteze anumite articole.
      Nu vezi nimic ciudat aici?

      A fost tare asta.

        (Citează)

  4. “și în curând probabil cea mai mare actriță română de filme de adulți”

    Sunt curios cum ai ajuns la concluzia asta…

      (Citează)

  5. „Parașută”, „ștoarfă”… Cred că stimații colegi de comentarii au greșit oarecum utilizând termenii, cu riscul de a indigna poate unii fani ai acestui gen de muncă, modernă, dar cu rădăcini extrem de vechi.

    Au uitat să pună „e- ” înainte.

      (Citează)

  6. Deea:
    Nu decizi tu ce ar trebui sa faca Radu pe propriul blog. In al doilea rand, nu, nu ma intereseaza povestile de succes a unor stoarfe de renume mondial :)) Am subliniat doar ca asemenea articole n-ar avea ce cauta pe un blog de calitate ca acesta.

    Lasand la o parte orice altceva, chiar e nevoie sa folosesti limbajul asta? Esti bineinteles libera sa nu fii de acord cu ce face, dar parca de aici pana la a o considera mult “sub valoarea ta” parca mai e.

    Insusi faptul ca a ajuns la varf intr-un domeniu saturat arata ca nu este chiar o tipa oarecare. Acum nu zic sa ii ridicam osanale, dar totusi a muncit mult sa ajunga unde a ajuns (zic eu care pana in dimineața asta nu auzisem de ea, dar sa ii dam cezarului ce e al cezarului).

    Stii, tu mereu esti pe bloguri zicand ca vai ce naspa e Romania, ce naspa sunt romanii. Dar nu crezi ca in comentariul asta te porti un pic ca romanul ala tipic pe care il dispretuiesti?

      (Citează)

  7. Andrei:
    “dar chiar trebuie sa-i faci reclama parasutei…” nu “la parasuta”.

    Vezi ca “parasuta” aia a zice ca a luat bacul cu 9.50. Tu l-ai trecut?

    Îți pui trupul pe OF…nu mi se pare că 9.5 ăla te-o ajutat cu ceva….
    Deci cam irelevant comentariul tau

      (Citează)

  8. Subscriu gandurilor lui @Deea ; pe de alta parte, inainte sa ne ploconim diverselor imbecilitati ale subculturii americane (de parca alte civilizatii nu exista pe acest blog),
    la multi ani Mihai Eminescu, macar astazi…
    Iar apoi unii se tot mira de ce clica aur ia atatea voturi, ca unii promoveaza fara discernamant doar mizeriile “unchiului Sam”…
    https://www.youtube.com/watch?v=2xPHfsBafWI

      (Citează)

  9. Mulțumesc pentru articolul cu Ema Karter; astfel am aflat ceva interesant din afara bulei și a ariei mele de interes.

      (Citează)

  10. Cate discutii filosofice despre OF si nimeni nu remarca cat de naspeta e operata aia. Pfff…

      (Citează)

  11. SirNeo:
    Nu mai dati cu hate in fata sau daca-l dati ca vreti access la pozele ei dar nu aveti bistari vedeti ca e un pack de 10GB pe FL :)

    Iata o informatie interesanta azi. Nu pentru mine, am trimis-o unor prieteni.

      (Citează)

  12. D-ra / D-na respectivă este o prostituată, una bogată de altfel, care acționează în limitele legii. Depinde de proști sa nu fie slabi de minte și sa nu ii dea banii pe abonament și conținut privat.

    Este plin Twitch de prostituate legale și de simps care le dau bani amagind-se ca doar “el” are o relație specială cu creatoarea de conținut, din miile și sutele de mii de fraieri, el e singurul.

    Nu fac decât sa exploateze o dependență și dacă justiția și-ar face un pic treaba le-ar scutura pentru înșelătorie. Probabil dacă sexele erau inversate, brusc toată lumea era scandalizată, se cerea luat de măsuri și acționat decisiv.

    Btw, cum credeți ca au apărut atâtea pensiuni și buticuri prin țară, altfel decât din prostituție clasică în vest?

      (Citează)

    • Daa, asta simteam si eu sa zic. Face sex pe bani, care este mai mult decat face o vedeta obisnuita de pe onlyfans.
      In clip vorbeste ca si cand nu ar fi mare lucru, dar normal ca este. De aceea nici nu poate avea o relatie stabila cu un barbat.
      Si activitatea din scenele porno este motivul pentru care are nevoie de psiholog ca sa aiba un psihic stabil.

        (Citează)

  13. mai puțin fumat

    Sondaj în Marea Britanie: 52% ar fi de acord cu interzicerea imediată a vânzării de tutun.
    În alte țări s-a interzis vânzarea de tutun către persoanele născute după un anumit an. Gen, pentru totdeauna, nu contează că peste 30 de ani o să ai 50 și vrei să cumperi țigări, nu o să ai voie. Așa fac țările preocupate de sănătatea cetățenilor proprii.

      (Citează)

  14. alunelu: Sondaj în Marea Britanie: 52% ar fi de acord cu interzicerea imediată a vânzării de tutun.
    În alte țări s-a interzis vânzarea de tutun către persoanele născute după un anumit an. Gen, pentru totdeauna, nu contează că peste 30 de ani o să ai 50 și vrei să cumperi țigări, nu o să ai voie. Așa fac țările preocupate de sănătatea cetățenilor proprii.

    S-a interzis fumatul in toate locurile publice din Mexic, practic mai e voie sa fumezi tutun numai la cineva acasa. Pacat ca o sa creasca rata procentuala de oameni morti impuscati de carteluri, dar nu poti sa le ai pe toate.

      (Citează)

  15. Deci să înțeleg că averea Juliei Roberts se duce în vecini…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus