un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Diablo 4, Jedi Survivor, Final Fantasy 16 și alte jocuri promițătoare se lansează în 2023 (plus premiile de la Game Awards)

12 Dec 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

1 comentariu

Game Awards este un fel de Oscar pentru industria de jocuri video, iar evenimentul a avut loc acum câteva zile. A venit cu multe trailere și anunțuri noi despre jocuri.

În primul rând, premiile. Le găsiți aici pe toate. Elden Ring a luat Game of the Year și este pe deplin meritat, mie mi s-a părut unul dintre cele mai bune jocuri făcute vreodată. God of War Ragnarok a luat premiul pentru Best Narrative, un alt premiu important, practic pentru cea mai bună poveste, ceea ce vrei la un joc. Stray, jocul cu pisica, a luat premiul Best Indie. Pe restul le găsiți prin link.

Apoi, atunci când pui cap la cap toate datele de lansare anunțate, rezultă că 2023 va fi un an foarte bun pentru gaming, poate chiar extraordinar, cu o mulțime de titluri promițătoate urmând a fi lansate.

De exemplu, Blizzard a anunțat că Diablo 4 va fi lansat pe 6 iunie 2023, dată anunțată cu un trailer foarte mișto. Mai este jumătate de an până la unul dintre cele mai așteptate jocuri. Baldur’s Gate 3 va fi de asemenea lansat în august 2023.

Star Wars Jedi Survivor mă interesează parcă și mai mult. Primul joc a fost foarte bun, l-am jucat de două ori, odată normal, a doua oară cu controller și a fost o experiență și mai plăcută. Noul joc pare să ducă mai departe tot ce înseamnă puteri, lupte, adversari de dimensiuni mari și planete interesante. Vrăjitoarea emo din primul joc nu apare în trailer, dar poate joacă și ea vreun rol.

Judas, un joc de la creatorul Bioshock, mi se pare exact un Bioshock cu alt nume.

Immortals of Aveum arată interesant. Genul acela de grafică high-fantasy îmi place mult.

The Last of Us partea 1 va fi lansat pe PC în martie 2023. Returnal, un alt joc de PlayStation apreciat în anii trecuți, va fi lansat pe PC tot în prima parte a lui 2023.

Armored Core 6 Fires of Rubicon este făcut de From Software, creatorii Elden Ring. Total la polul opus, Armored Core 6 este cu roboți uriași ce par să se lupte pe o planetă pe care sunt singurii supraviețuitori. Eu sunt fan roboți uriași (de toate dimensiunile, de fapt), am jucat diverse MechWarrior-uri, am aspirator-robot, am vrut robot din pachete de țigări, dar ai mei nu fumau așa mult… anyway, mă interesează jocul. Tot cândva în 2023!

Dune: Awakening este un open world survival MMO. Nu genul meu de joc, dar mi-ar plăcea să văd un Dune care are succes pe piață:

Final Fantasy 16 va fi lansat pe 22 iunie 2023. Iată-l pe Ifrit bătându-se cu multe persoane:

Warhammer 40.000: Space Marine 2 a venit cu un trailer care arată gameplay-ul. Arme moderne, dar și “magie” într-un univers mega-complicat cu diverse rase și monștri și grafică high-fantasy? Yes please.

Se lucrează la Death Stranding 2. Trailerul prezentat este aproape la fel de misterios precum cel pentru primul joc, când nimeni nu știa despre ce va fi vorba.

Mai sunt multe alte jocuri și anunțuri, le găsiți pe canalul oficial Game Awards sau în acest articol IGN.

Mi se pare că au și lipsit noutăți de la câteva titluri pentru care de obicei se încearcă un hype mare, precum Forsaken sau Starfield. De asemenea, pare să fie un an pentru jocuri de acțiune și RPG-uri, lumi magine sau semi-distruse, multă paragină și multe săbii. SF-ul intră pe un plan doi în această perioadă, la fel cam și orice joc care nu este first sau third person. Ce-i drept

    1 comentariu

  1. Mai voiai sa scrii ceva dupa “ce-i drept”?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus