un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

A filmat, dar s-a și umflat (bateria în camera mea video)

9 Nov 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Am avut surpriza să nu pot scoate bateria din aparatul meu foto-video, un Sony RX100 m7. Adică dădeam de arcul care o ține priponită, dar bateria nu sărea din slotul ei.

Până la urmă am tras de capătul ei de plastic și l-am rupt un pic în sus, iar de acel plastic am apucat cu un clește micuț și a ieșit bateria. Altfel probabil trebuia să o scot cu o pensetă zimțată, că am și așa ceva.

Partea bună este ca bateria nu a stricat nimic în cameră. Nu a curs nimic acolo, nu s-a oxidat nici un contact, este impecabilă camera.

Partea rea este că bateria era ușor umflată, dar suficient cât să preseze în pereții locașului ei și să nu mai fie ușor de extras. Nu-i bateria originală Sony. Odată cu aparatul am cumpărat și două baterii marca Batmax, destul de bine văzute în review-uri. Una s-a umflat.

Comparație între ele vedeți mai jos:

Atenție cu bateriile acestea, mai ales cele noname. Nu le lăsați prin aparate, în special nesupravegheate. Riscul unui incendiu este foarte mic (dar există). Riscul mai mare este să se umfle și să strice ceva pe acolo.

    8 comentarii

  1. Mie mi-a crapat carcasa la un laptop de la bateria umflata :)

      (Citează)

  2. https://www.subtel.de/en/Battery-for-Sony-DSC-WX350-DSC-HX400V-HX90-Sony-RX100-V-Sony-FDR-X3000-HDR-AS100V-HDR-CX240-H-912819.html

    astia din ces tiu eu au baterii bune
    eu am luat pt telefoane prin eshopwedrop
    (e putina bataie de cap dar cred ca merita)

      (Citează)

  3. În principiu, nu ar trebui folosite aftermarket-uri. Nu se știe niciodată când se descarcă toată, dintr-o dată, sau explodează și îți ia foc laptopul(la propriu). De 2 ori m-am fript, a 3 a oară nu mai insist cu aftermarket. :)

      (Citează)

    • Cred ca depinde de multi factori. La MacBook nu am gasit originale si after ci doar compatibile sau nu cu modelul. Nu m-am dus la un service apple ci am reusit s-o schimb singur la un Macbook Air 2017. (iFixIt are film pas cu pas si nu e doar pentru super profesionisti, sa ne intelegem nivelul meu se opreste inainte de a deschide un telefon modern cu ecran lipit).
      Bateria schimbata de mine merge si acum si a depasit ca durata de viata bateria originala cu care a fost livrat laptopul si a fost cumparata de pe un site cu magazin dedicat de baterii romanesc.

        (Citează)

  4. Cam cat a stat bateria nefolosită in aparat?

      (Citează)

  5. De regulă este încărcătorul de vină (prea rapid). Mie mi s-au bombat trei baterii (una originală si 2 noname) la camera foto (nikon) din cauza unui incarcător. Apoi am incărcat bateriile in camera, cu adaptorul ei original si totul e in regulă.

      (Citează)

  6. Eu am vazut la 2 laptopuri dell , unul al meu si unul al unui coleg.
    De obicei apare dupa un zbor mai lung.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus