un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cartierul Tineretului: o șunculiță bună la Băcănie Gramador

23 Nov 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

19 comentarii

Mi-au adus ai mei niște șunculiță de la o băcănie nou-deschisă prin cartier și este foarte bună. Chiar foarte bună. Inclusiv șoriciul este foarte moale, se topește în gură. Totally buying this again. 47 lei/kg scrie pe eticheta cu care era lipit ambalajul.

Băcănia aceasta Gramador este la intersecția Viorele cu Ctin Rădulescu-Motru, în capătul “coșmeliilor”, lângă un local numit Tabiet. Iat-o pe Google Maps. Eu încă n-am fost acolo, dar voi merge. Sper să și reziste, că au fost vreo 4 magazine în 3 ani în acel spațiu comercial. De asemenea, nu știu care este diferența între șunculiță și șuncă, dar nu contează.

    19 comentarii

  1. Au și pe calea Griviței o băcănie. Sunt mai multe produse interesante. Recomand!

      (Citează)

  2. Mai e în cartier și Băcănia Rod, pe Văcărești, care are chestii mișto dar puțin mai scumpe.

      (Citează)

  3. Aprope 50 de lei per kg. Deja vorbim de mezeluri pentru bogati. Un mezel simplu, cum este sunculita asta, n-ar trebui sa depaseasca 35 de lei/lei, calculand materia prima si procesarea. Dar cum romanii cumpara la orice pret, mancarea normala se vind ela preturi de delicatese.

      (Citează)

    • Imi place cu cata precizie ai calculat tu cat ar trebui sa fie pretul unei “sunculite” despre care ai aflat ca exista acum 5 minute.

      Dar eu cred ca nu ar trebui sa fie o problema pentru tine, tu nu platesti bilet la RATB, deci cu economia facuta astfel poti sa acoperi fara probleme diferenta pana la 50 de lei si sa iti iei cate un kil din aceasta sunculita pentru bogati in fiecare saptamana.

      :-)

        (Citează)

    • Kopa_Kopan, in industria carnii (ca in toate domeniile), chiar toate s-au scumpit.
      Carnea de porc, personalul, curentul electric, distributia (combustibil + flota + reparatii auto).
      Daca ai puncte de vanzare la fel, ai chirie, utilitati, curatenie (care trebuie sa fie impecabila), vanzatoare si altele.
      Ce zici tu cu 35 de lei. nu ca nu ai dreptate. dar patronii ar trebui sa iasa pe 0.
      Nu gasesti nimic sub 40 de lei in marile orase, poate doar la lidl insa gustul este indoielnic.

        (Citează)

    • @Kopa_Kopan, deja peste tot mezelurile au inceput sa se vanda cu preturi care variaza in jurul valorii de 70-80 lei / kg. La 40-50 lei mai gasesti doar produsele entry-level, alea pe care le mananci de nevoie, nu ca ar fi prea gustoase.

      Sunt de acord cu tine ca preturile sunt mari, dar efectiv asa sunt peste tot. Nu cred ca mai gasesti nicaieri sunculita cu 35 de lei.

        (Citează)

    • Mareane, esti in eroare. Eu deja am platit la STB, in sensul ca mi-am pus doua calatorii pe card, dar nu validez respectivul card (exceptand cand vine controlul, dar asta se intampla foarte rar, calatoriile astea le am intacte de peste un an). Asadar, tehnic vorbind, eu am platit la STB. E treaba mea cum si cand imi folosesc calatoriile PLATITE deja. La starea in care se afla STB in acest moment, eu nu le dau bani.

      Despre sunculita despre care am aflat “acum cinci minute”, sa stii ca eu sunt specialist in mezeluri de acest gen: kaizer, sunculita, costita, etc… am facut un calcul de bun simt (stiu, nu se mai poarta azi) asa ca pretul de 35 lei per kg ar fi cel real daca ne-am respecta ca societate.

      AndreiG si Niles – cum se face ca in UK, unde e jale cu pretul energiei, cu inflatia, cu toate belelele, mancarea este mai ieftina?!

        (Citează)

    • Nu plătești la STB? Pai ești parte din problemă. Daca nimeni nu plătește din ce bani sa se întrețină acea companie? Cum anume ai vrea sa ai transport în comun modern când tu și alții asemenea nu plătiți, frate?

      Iar cu pretul sunculitei pe care l-ai calculat – zi-ne aici cum l-ai calculat, ca să înțelegem și noi ce ai luat în calcul. Zice bine Niles ca sunt multe costuri la care din exterior probabil nici nu te gândești.

        (Citează)

    • Kopa_Kopan:

      AndreiG si Niles – cum se face ca in UK, unde e jale cu pretul energiei, cu inflatia, cu toate belelele, mancarea este mai ieftina?!

      Daca tu gasesti in UK sunculita sub 8-9 euro/kg, imi poti spune ca sunt cel mai mare mancator de rahat.

        (Citează)

    • @Matilda, a mai dat lumea cu el de pamant pe aici, dar aparent i se pare normal sa nu plateasca si sa se mai si laude cu asta. Din pacate sunt multi care gandesc si fac ca el. Am si eu un coleg care, desi castiga peste 1000 de euro pe luna, considera ca nu este necesar sa plateasca abonamentul fiindca el merge doar 4 statii.

      @Kopa_Kopan, nu te contrazic, nu stiu care sunt costurile in industrie si care ar fi un pret corect pentru mezeluri. Eu spuneam doar ca peste tot s-au scumpit, asa ca sunculita de la Bacania Gramador de care spune Radu este la nivelul mediu de pret din magazine.

        (Citează)

  4. Șunculița e cea care e făcută cu dor. Șunca e meșteșugită în tihnă, cu dichis.

      (Citează)

  5. Ionut:
    Șunculița e cea care e făcută cu dor. Șunca e meșteșugită în tihnă, cu dichis.

    Comentariul zilei! :)) Am râs cu poftă. Tot în tihnă.

      (Citează)

    • cata_ro: Comentariul zilei! :)) Am râs cu poftă. Tot în tihnă.

      Mi-a adus aminte de un banc, l am recautat acum pe net:

      Un tip aratos se duce la magazin sa cumpere vopsea de oua. Intra intr-o alimentara si o intreaba pe vinzatoare:
      – Nu va suparati, vopsea de oua aveti?
      Vinzatoarea se uita cu atentie la el, il masoara din cap pina in picioare, apoi, zimbind, il trage de obraji si ii raspunde:
      – Ooo, dichisitule!

        (Citează)

  6. Niles:
    Kopa_Kopan,in industria carnii (ca in toate domeniile), chiar toate s-au scumpit.
    Carnea de porc, personalul,curentul electric, distributia (combustibil + flota + reparatii auto).
    Daca ai puncte de vanzare la fel, ai chirie, utilitati, curatenie (care trebuie sa fie impecabila), vanzatoare si altele.
    Ce zici tu cu 35 de lei. nu ca nu ai dreptate. dar patronii ar trebui sa iasa pe 0.
    Nu gasesti nimic sub 40 de lei in marile orase, poate doar la lidl insa gustul este indoielnic.

    Lucrezi la concurenta? Multe mezeluri de la Lidl sunt mult peste ce găsim in alte magazine

      (Citează)

    • Clarks: Lucrezi la concurenta? Multe mezeluri de la Lidl sunt mult peste ce găsim in alte magazine

      Mezelurile și lactatele marca proprie Lidl (Pikok, Pilos etc) sunt mizerii ! + rahaturile de la cămara noastră, chef select, nixe și alte asemenea porcării. Kopa_Kopan mai laudă rahaturile de la lidl … că sunt ieftine și bune.

        (Citează)

    • @Mihai mie mi se par unele produse Pikok și Camara Noastră mult mai curate ca ingrediente fata de ce mai găsești în piață. Nu știu de ce ești asa pornit pe ele. De ex mie îmi plac cremwursti – știu, oripilant, dar am o nostalgie pentru ei. Majoritatea din piață sunt horror ca lista de aditivi. La Pikok sunt unii foarte ok însă.

        (Citează)

    • Clarks: Lucrezi la concurenta? Multe mezeluri de la Lidl sunt mult peste ce găsim in alte magazine

      Clarks, nu. Ziceam ca la sunculita respectiva sub 40de lei / kg se face rabat la calitate, adica nu se respecta reteta si se folosesc ingrediente mai ieftin sau in proportii mai mici.
      Acelasi lucru se intampla si la Kaufland, Carrefour, Auchan si chiar si in magazinele proprii ale producatorilor.
      Mihai, Pikok este firma ungureasca sau lituaniana si e normal sa nu aiba acelasi gust fiindca ei isi fac dupa retetele si gusturile lor.

        (Citează)

    • Cu spune si @Matilda, cremwurstii de la Pikok sunt printre cei mai “curati” de pe piata. Si au cel mai mare procent de carne. Tocmai din acest motiv si gustul este putin mai sec, datorita lipsei de aditivi (sau cantitatilor mai mici de aditivi).

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus