un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 23 noiembrie 2022

23 Nov 2022  ·

ȘTIRI  ·

10 comentarii

Pe lângă: Frații Dedeman Pavăl au cumpărat întreg portofoliul de clădiri CA Immo și în curând probabil vor deține jumătate din țară.

    10 comentarii

  1. Nu e bine ca fratii Dedeman sa fie lasati sa cumpere treptat jumatate din tara asta. Toti care ajung extrem de puternici incep sa se creada miezul, li se evapora bunul simt, au numai idei traznite…
    Astia au incercat sa cumpere si in Republica Moldova, dar nu le-a mers acolo.

      (Citează)

  2. La Rabla pentru centrale de apartament (cand se va da drumul) cat estimati ca va fi voucherul ?
    Multam.

      (Citează)

  3. Sunt un entuziast al asistentilor vocali. Am trecut prin toti, inclusiv Cortana de la Microsoft si ala de la Blackberry pe care nimeni nu-l stie pe nume pentru ca era useless :)

    Problema tuturor deviceurilor hardware cu asistenti si a asistentilor in general, e ca in loc sa fie un device ce sa te ajute sa consumi content, sunt deviceuri ce vor sa iti vanda produse. Cand vreau sa cumpar un produs, o fac de pe telefon/calculator, nu e ca si cum stric prin casa “nu uita sa cumperi paine”.

    Apoi, cred ca de 2-3 ani n-am mai vazut nici o imbuntatire la asistentii astia. De exemplu situatii in care il ai setat intr-o limba si tu vrei sa ceri un film/melodie ce are titlul in alta limba, e un fiasco total (sa zicem Engleza cu Franceza, ambele suportate de asistenti). Sunt atat de inteligenti ca nu se prind de nimic si dau rezultate aiurea (si nu, a avea 2 limbi active nu ajuta la nimic ca nu sunt suportate se pare in aceeasi intrebare)

    Cred ca cei cu asitentii vocali ar trebui sa se focuseze pe ceea ce vrea clientul, adica sa asculte muzica, sa vada filme si sa caute pe net chestii simple. Sa te ajute sa comunici cu ceilalti. Google Nest, desi are cele mai performante microfoane, nu iti permite sa-l folosesti ca handfree pentru apelurile telefonice normale. Ca vezi doamne, e prea oldschool si trebuie tu sa folosesti aplicatiile lor.

    Topul meu e:
    1. Google Assistant – pe departe cel mai bun
    2. Amazon Alexa – desi trebuie sa te feresti oferte
    3. Siri – pe departe cel mai slab (ca utilizator de Apple products e foarte frustrant, mai ales cand pui o intrebare simpla si Siri iti spune relxata ca “look what I found on the web”). Din moment ce intreb ceva pe voce ma astept sa mi se raspunda la fel, nu sa fiu trimis la sala de lectura.

    Dar pierderi 10 miliarde de USD, WTF? Pe ce au cheltuit atat?

      (Citează)

    • Apple nu are datele pe care Google le are despre tine :)

      Iar într-un test făcut, Siri a ieșit pe primul loc, caută pe YouTube.

        (Citează)

    • @Claudiu: vorbesc ca om ce am iPhone, am Mac, am iPad. Deci nu am ceva cu Apple. Dar Siri e praf pe langa Google Assistant. Si pentru a cauta ce populatie are o regiune din lume, nu cred ca-i trebuie date despre mine :)

      Testele alea probabil sunt facute de niste fanboys si evanghelisti Apple ce mereu cand spui ca ceva nu e disponibil pe produsele Apple, iti spun: “dar la ce-ti trebuie aia?”.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus