un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Bursă, cripto, imobiliare, fonduri – ediția de noiembrie 2022

23 Nov 2022  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

A fost o lună mixtă. A început cu scăderi pe bursă ale diverselor companii, dar apoi surprinzător bursa a crescut, fără un motiv clar. Este posibil ca unii să fi spus “a ajuns destul de jos, hai să cumpărăm”.

BURSĂ

În eToro, astăzi 22 noiembrie seara, eu stau așa la evoluția pe diverse perioade de timp:

  • ultima săptămână: -3,47%
  • ultima lună: +4%
  • ultimele 3 luni: -11%
  • ultimele 6 luni: -6%
  • ultimele 12 luni: -38%
  • YTD: -34%

Altfel spus, la o lună am crescut un pic valoarea portofoliului, fără să fac mare lucru în această direcție. Octombrie față de septembrie a fost un -8%, acum am acel +4%.

Scăderea la 12 luni pare în continuare foarte drastică (și este), dar în noiembrie 2021 a fost maximul bursei pentru mine. În decembrie 2021 au apărut mici probleme, apoi a urmat teama de omicron, teama de tech și apoi războiul și practic din decembrie 2021 a luat-o treptat în jos.

Luna trecută eram profitabil pe 7 companii, acum sunt pe 11 companii: Pepsi, McDonald’s, Coca-Cola, IBM, Lululemon, Apple, Intuitive Surgical, Visa, Mastercard, Berkshire Hathaway și Microsoft.

Google a trecut pe pierdere, dar cu -2% momentan. Alături de Domino’s este de fapt aproape de break even și poate astăzi chiar a trecut verde.

Mă felicit pentru achiziția IBM, unde sunt la +14,5%. N-am văzut cred că niciodată așa o valoare pe plus la IBM, cred că anterior a fost un +10% pentru mine, apoi am vândut când începeau să scadă, am cumpărat la un punct de dip și acum iată-mă la +14,5%.

Sunt încrezător într-o evoluție bună a IBM pentru că în ultimele luni au scos din companie niște divizii neprofitabile și deci ce-a rămas ar trebui să evolueze bine în rapoartele financiare.

Intuitive Surgical, în caz că vă întrebați, sunt cei are produc robotul chirurgical DaVinci. Sunt încrezător într-o evoluție bună a companiei. Au și concurență, dar au și experiență mai mare și câteva trepte în plus deja urcate în acest domeniu față de competitori.

Spuneam de scăderi. Au fost blocaje covid prin China sau măcar teama de unele noi. Citeam printre picături că Draftkings a avut o cădere după ce a raportat că se așteaptă la pierderi mai mari decât estima inițial. Este o companie de pariuri sportive, iar pariurile acum devine legale în tot mai multe state americane, o piață imensă pentru așa ceva. Airbnb a scăzut de asemenea.

Au fost și creșteri: “Eurozone consumer confidence rises by more than expected in Nov. – EU Commission” și “U.S. stocks rise as investors try to move past global growth worries” sunt titluri de ieri. S&P 500 arată mai bine decât NASDAQ 100 (care este predominant tech) în ultimele 3 luni.

În emisiunea de astăzi aș vrea să vorbim însă un pic mai în detaliu despre Amazon. Sau, mai exact, despre cum mă gândesc să vând acum acțiunile Amazon.

Motivul este următorul: cred că Black Friday la americani (25 noiembrie, dar a început deja și la ei de ceva vreme inclusiv pe Amazon) va fi slab. Poate la același nivel ca în 2021 sau sub acesta, dar oricum nu suficient de puternic pentru a crește acțiunile Amazon. Amazon are o cotă de piață mare în vânzările BF din SUA, vreo 37% dacă țin bine minte, deci este compania care makes it or breaks it.

Nu mă aștept la minuni. De fapt, majoritatea analiștilor consideră că Amazon nu va face profit de Black Friday, iar un citat cheie este “Amazon confessed that the holiday sales forecast wasn’t looking good. The company predicted that revenue would be between $140 to $148 billion in the final quarter, well below the original analyst estimate of $156 billion. Even worse, it’s feared that profits could be at zero due to the rising expenses in other sectors.” (sursa)

Mai exact, ar fi următorii factori în ecuație:

  • au crescut alte costuri, precum combustibilul și energia.
  • dolarul s-a întărit și asta micșorează profitul în piețele Amazon din afara SUA prin creșteri de prețuri în monezile locale.
  • Alibaba n-a mai anunțat valoarea vânzărilor de Singles Day, deci piața chineză probabil a avut vânzări sub 2021. Posibil să fie la fel și la americani.
  • 2020 și 2021 au fost ani buni pentru vânzări, acum lumea nu prea mai are ce să cumpere.
  • “37% of consumers are interested and may buy, up 2% from 2021, and 24% of consumers will definitely buy – matching 2021 levels.” (sursa). Asta este bine, dar ce vor cumpăra? Televizoare și frigidere, ca în 2020, sau scutece și o lanternă nouă? Pentru că important nu este câți oameni vor să cumpere ceva la reducere, ci câți bani vor să cheltuiască în acest scop, iar asta nu o poate prezice nimeni cu adevărat.
  • niște chestii spuse de Iulian Stanciu despre Amazon la conferința IQ Digital mi-au dat de gândit. Nu știu dacă să fac un articol despre asta.

Se mai adaugă faptul că Amazon în general nu este profitabil în retail în afara SUA, iar cea mai profitabilă divizie a Amazon este de fapt cea de Web Services, nu cea de retail. Știu că Amazon a început să facă niște concedieri, deci probabil își vor îmbunătăți raportul financiar, dar o mulțime de analiști consideră că Amazon a atins un maxim la bursă acum un an și de atunci a început un declin spre un nivel de stabilizare.

Așa că mă gândesc să vând tot ce dețin la Amazon și poate să recumpăr ceva înapoi după Black Friday, după ce se vor anunța estimările de vânzări, poate după următorul raport trimestrial. Poate că voi lua țeapă și acțiunile vor crește, dar prefer să pierd această creștere minoră. Bănuiesc că vom discuta în decembrie 2022 despre asta, iar următorul raport financiar Amazon este așteptat pe 2 februarie 2023.

CRIPTO

Cripto a scăzut iarăși. Falimentul FTX a dus la un val nou de neîncredere în sistem și toate monedele au scăzut în ultima lună, o scădere semnificativă fiind vizibilă chiar în ultimele zile. Uitați evoluția Bitcoin:

Practic s-a dus de la nivelul 21k dolari la 16k dolari. Și celelalte au avut cam același trend.

Industria cripto bagă însă bani serioși în luptă. La Campionatul Mondial de Fotbal văd reclame la Binance cu Cristiano Ronaldo, iar Crypto.com este sponsor mare al competiției. Nu cred că ajută. În același timp, de exemplu, stadionul Miami Heat din Miami trebuie să-și schimbe numele, că se numea FTX Arena și FTX era sponsor mare acolo și nu mai au bani de asta.

Mai jos aveți evoluția Bitcoin din noiembrie 2021 și până astăzi, un drum de la 60.000 la 16.000 de dolari.

Mă uitam în zilele trecute la tot scandalul FTX și la evoluția aceasta a Bitcoin și mă gândeam pe câți oameni o fi băgat în roșu un “cunoscut realizator TV” care la începutul anului îndemna oamenii să cumpere cripto la dip-ul de la începerea războiului, că este o ocazie bună de investit. Și apoi cripto doar a scăzut.

Nu zic, poate își revine, a mai trecut Bitcoinul prin probleme, dar poate că nu mai revine niciodată la astfel de valori. Asta este o ocazie bună să remarc de ce este întotdeauna dificil de dat altora sfaturi de investiții. Vă reamintesc că eu pe aici povestesc ce fac eu în domeniu, dar nu vă îndemn să faceți la fel. De asemenea, eu am investit doar banii pe care sunt dispus să-i pierd, în caz că merge totul rău. O să plâng cu lacrimi de crocodil după ei, dar nu mi se va schimba semnificativ viața dacă rămân fără ei (doar a Matildei 🤣).

Tot ieri am vândut și eu practic tot cripto-ul meu. Am obținut un profit de vreo 80%, dar asta pentru că am cumpărat Ripple și Ethereum când erau la alte valori minime. De ce acum? Pentru că probabil scăderea aceasta va continua o vreme, cred eu. Vom vedea ce urmează după aceea, încă am încredere în use cases pentru Ripple și Ethereum, dar momentan prefer să am bani reali în cont în vremuri de volatilitate.

80% profit mare mult, dar când mă gândesc ce profit aveam la momentul de maxim al cripto, acum vreo 14 luni… Eh, ce-a fost a fost. Dacă am ști ce urmează, am fi cu toții milionari.

Aveam și niște Bitcoin simbolic, de sămânță, conversațional, dar l-am vândut și pe acesta pe 10 noiembrie. În pierdere, desigur, dar nu era o sumă mare. Mă aștept să scadă și mai mult, însă, așa că I’m cutting losses, sunk cost și tot restul.

FONDURI DE INVESTIȚII

Cele două fonduri NN/ING în care mai am bani sunt la -2,62% și -1,74%. Le-am văzut și mai bine în zilele trecute, de fapt. Tendința este de creștere spre break even.

Oricum, fondurile merg mai bine decât propriile mele operațiuni pe bursă, deși asta nu mă miră. Eu sunt eu, mă pricep la orice, dar blogul îmi ocupă majoritatea timpului, pe când fondurile sunt administrate de oameni care toată ziua stau cu ochii pe bursă, știri, economie și alți factori.

N-am investit încă în fonduri BCR/Erste. Aștept să fie mai clar ce fac rușii în Ucraina și ce intenții are Putin. De obicei oricum este un dip prin ianuarie, poate o voi face atunci.

IMOBILIARE

Nu-i un domeniu pe care-l mai urmăresc cu interes la fel de mare precum în trecut deoarece nu mai are miză. Nu mă pregătesc de a cumpăra sau vinde ceva din domeniu.

Am observat un titlu din ZF care spune că prețurile apartamentelor în zona Unirii și Victoriei au înghețat, iar alte cartiere raportează scăderi (sursa).

De remarcat însă că asta se referă la apartamentele din blocuri vechi, care este normal să scadă pe măsură ce în piață intră tot mai multe apartamente în blocuri noi. Credeți-mă că diferența este uriașă. Or fi suprafețele mai mici în blocurile noi, dar ai o clădire modernă ca aspect și organizare, arătoasă, cu lifturi moderne, cu portar, centrală proprie, lumină naturală multă, sistem electric pus la punct, hidranți, generator, parcare subterană și restul lucrurilor pe care de obicei le au apartamentele noi și bine făcute. Ca valoare de piață, normal că sunt mai scumpe decât cele vechi, iar pe măsură ce clienții au tot mai multe opțiuni, cererea de apartamente vechi scade.

Și va tot scădea. Vorbim de apartamente care au acum 30-50 de ani. Pur și simplu nu mai pot fi atrăgătoare, cu mici excepții.

De fapt, cred că se apropie un moment când un proprietar de apartament de 2-3 camere vechi ar fi mai câștigat să-l vândă acum și să pună niște bani în plus și să cumpere unul nou. Peste 10-20 de ani s-ar putea să se felicite pentru că a făcut asta la momentul potrivit. Poate că va fi o opinie nepopulară și ar trebui niște analize mai bune în acest domeniu, dar cred că deja putem vorbi de această posibilitate ca metodă de a păstra valoarea apartamentului deținut.

În rest, am citit un raport UBS despre orașele cu cel mai mare risc de bulă imobiliară. Puteți descărca gratuit de aici raportul. România nu intră în analiză. Germania, însă, pare aproape de bulă, la fel și Canada. Madridul pare departe de un asemenea risc. Dubai pare și mai departe, ceea ce m-a mirat foarte tare, cu scorul de 0,16 în lista lor.

Cele trei paragrafe de pe acel site explică pe scurt însă de ce este o bulă. Creditele date foarte ușor determină creșterea prețurilor, iar acum a venit o perioadă în care băncile sunt mai precaute, iar piețele internaționale mai volatile, deci băncile își protejează și mai mult interesele. Asta este o teorie clasică și cunoscută, cred eu. Rămâne ca fiecare să se gândească cum o sta situația la el în oraș și să vadă ce spun analiștii care știu statisticile și evoluția pieței în întregime, că nu-i genul de domeniu în care poți să emiți opinii complexe fără a analiza datele din teren.

Mă gândeam să închei aceste articole cu un catchphrase ușor de reținut, dar îmi venea în minte doar “să trăiți bine!” și este luat. “Să fiți pe verde!?”

    16 comentarii

  1. Tu stai intr un apartament vechi, cand il scoti la vanzare?

      (Citează)

  2. O sa fie foarte interesanta luna decembrie deoarece tendintele actuale in tot ce inseamna bursa dau clar o scadere a tot ce inseamna tech neprofitabil. Respectiv zona de energie o sa fie pe crestere, iar companiile care vor da dividende vor fi la mare cautare.
    In zona tech lucrurile sunt destul de nesigure deoarece tot ce inseamna idee de crestere incepe sa dispara. Practic lumea se uita acum si la profit si cat de mult poti face. Companiile care au produse decente si care au fost interesante sa faca un profit decent nu prea au avut de suferit in aceasta perioada tumultoasa. Cazul Amazon este o problema in sine deoarece sunt divizii profitabile, respectiv centre exclusiv de cost. AWS este vedeta deoarece lider incontestabil al pietei de cloud cu niste profituri sanatoase. Pe cand tot ce inseamna retail este sa-i spunem problematic deoarece lumea ce sa vezi nu mai consuma. Personal nu m-ar mira o splituire a diviziilor si listarea lor pe bursa separat. Oricum cred ca Amazon in forma sa actuala si-a cam atins limitele si ceva o sa fie facut. Ca o paranteza cumpararea Twitter de catre Musk este urmarita de foarte multi oameni implicati in zona de tehnologie. Asta pentru ca daca Musk reuseste cu o forta de munca cu mult diminuata sa aiba un profit sanatos dansul o sa inceapa. Momentan castiga prin diminuarea costurilor de personal care se pare ca erau maricele, insa odata ce o sa vina si alte surse de profit lucrurile se vor schimba. Foarte pe scurt daca Twitter o sa aibe niste profituri record in urmatorul trimestru, dansul in zona concedierilor o sa inceapa la modul cel mai brutal.
    In rest crypto o sa-i facem cat de curand de 40 de zile deoarece povestea FTX este una foarte urata. Coffezilla are niste video-uri extrem de interesante si este din in ce mai clar ca acolo s-a intamplat o schema ponzi de toate frumusetea cu implicari politice. Mai mult mr.wonderful(Kevin O’Leary) a fost prins cu pantalonii in vine rau de tot in zona asta si nu prea vrea sa accepte ca si-a luat o teapa. Pe scurt FTX a pus un mare semn de indoiala asupra tot ce inseamna crypto si cine voia sa investeasca acum isi pune eterna intrebare: cine este de incredere? Caci in fond FTX pareau de incredere si nu erau cu nimic mai diferiti de binance/crypto.com insa acum indoiala este din ce in ce mai mare. Nu spun ca piata se va prabusi, doar ca acolo trebuie facuta o curatenie si reasezat totul pe alte baze. Ori asta nu vad pe nimeni facand deoarece inca se gandeste in materie de dau un tun. FTX din pacate este regula si nu exceptia cand vine vorba de crypto.
    Pe zona de imobiliare sunt intr-un oarecare asentiment cu tine, insa piata se va stabiliza si o sa se faca un pic curat. Mai precis apartamentele compartimentate prost cu varii probleme se vor duce in cap, pe cand cele care nu au aceste probleme vor creste sau acum ca e criza isi vor mentine pretul. Inteleg tendinta de a cumpara in bloc nou si cu tot ce vine, doar ca in majoritatea blocurilor noi sunt multe apartamente proaste si extrem de putine apartamente bune. Si cand spun bun/prost ma refer la compartimentare. Un apartament din ala comunist construit prin anii 80-90 bate la cur compartimentarea unuia din asta nou cu bucatarie open-space. Asa ca vom vedea cat de curand diferente majore de pret gen apartament de 2 camere vandut 60k eur si altul cu 100k eur doar pentru ca compartimentare si suprafata este conforma. Pe zona de inchirieri nu stiu cat de bine o sa se miste lucrurile deoarece schimbarea modului de impozitare din 2023 e la usa si nu stiu cat de mult o sa impacteze lucrurile.

      (Citează)

  3. “80% profit mare mult, dar când mă gândesc ce profit aveam la momentul de maxim al cripto, acum vreo 14 luni… Eh, ce-a fost a fost. Dacă am ști ce urmează, am fi cu toții milionari.”

    Pentru mine e fascinant sa vad oameni cu pretentii, oameni care se pretind a fi informati, si care aparent chiar nu-nteleg ce se-ntampla. Cum adica sa nu stii ce urmeaza, cand FED-ul, ala de pana mai ieri tiparea bani si-i arunca-n piata, de-a ajuns piata la dracu, a intors placa, si-a crescut dobanzile si-a inceput sa aspire bani din piata, pentru a lupta cu inflatia. Cum sa traiesti cu iluzia ca piata va creste in contextul asta? Cum a bubui FTX-ul, la fel va bubui ceva si pe wall street, si acolo o sa-ti cada portofoliul cu vreo 20-30%, si iar vei spune ca n-ai stiut, ca nu aveai de unde sa stii, cand e clar ca nu poti opri inflatia fara sa nu provoci deranj mare pe burse. Si nu doar pe burse, ci si pe piata muncii.

    Dar hey, e ok, pana la urma decizi pe banii tai. Dar sa spui ca nu aveai de unde sa stii, mi se pare amuzant, extrem de amuzant. Asta daca nu care cumva urmaresti crypto guru’s de pe la noi, care zilnic iti spun cum piata o ia acusica-n sus, ci btc ajunge la 200k :)))

      (Citează)

  4. “Or fi suprafețele mai mici în blocurile noi, dar ai o clădire modernă ca aspect și organizare, arătoasă”

    Ma pufnește râsul. Cele compartimentate bine in blocuri noi sunt foarte rare și foarte scumpe. In rest cele la preturi decente, 140-160k sunt praf.

    Am văzut 100 apt, toate după 2000, in ultimii 2 ani până să îmi cumpăr. Bucătarii minuscule sau deloc, open space in sufragerie (eu gătesc des pește, deci good luck), și desigur absolut nicio debara. Am fost la prieteni in “zone bune” gen Dristor, apt care valorează 200k și intri direct in sufrageria lor open space. 200k nene.

    Într-adevăr scările arata mai bine, iar centrala nu mă coafează prea tare. Chiar acum am 26 grade in casă și plătesc mai puțin de jumătate decât prietenii cu centrală. Foarte rar sunt probleme cu căldura în zona mea.

      (Citează)

    • Asta cu caldura platita la jumatate e o chestie temporara sau cu perspective scurte in viitor, avariile sunt tot mai dese si la fel vor fi si scutirile sau scaderile de subventie.

        (Citează)

    • Pe termen lung este oribil sa nu ai o bucatarie normala sau sa nu ai niciun spatiu de depozitare. Am niste prieteni care sunt foarte mandri de apartamentul lor “modern” dar recunosc ca nu s-ar descurca:
      1. daca nu si-a depozita hainele de iarna, respectiv bicicletele la parinti;
      2. daca nu ar primi mancare gatita de la parinti, ei neputand pregati prea multe in bucataria open-space.

        (Citează)

    • Suntem in 2022 si aveam impresia ca discutia despre open space s-a terminat inca din 2002, dar se pare ca nu.

      Eu locuiesc in apartamente cu open scape inca din 2007 si nu m-a deranjat niciodata nimic, de gatit se gatea si inainte de copii, nu numai dupa, ne place si pestele si orice. S-au inventat hote, sa stiti.

      Nu numai ca nu ma deranjeaza nimic, dar acum nu mai sufar sa am spatiu mai mic doar ca sa am perete la bucatarie.

        (Citează)

    • Fiecare cu preferintele lui, dar pot sa spun ca nici mama hotelor nu te protejeaza 100% de mirosurile de la gatit.
      Acum daca pe tine nu te deranjeaza mirosurile din casa/din haine (sau daca te-ai obisnuit cu ele) nu este nici o problema.

      PS: da, discutia din 2002 despre bucatarii s-a cam terminat asa:
      – cine isi permite o casa / un apartament decent, alege bucatarie separata;
      – cine nu isi permite, accepta si open-space;

      Mai sunt si cei din categoria cu foarte multi bani care isi fac o bucatarie la vedere de design, iar gatitul se face undeva in spate (unde au izolat totul). Nu stiu de ce au ales varianta asta… poate pentru ca totusi hotele nu fac minuni.

        (Citează)

    • Un sistem centralizat bine facut o sa fie mereu mult mai performant decat unul individual. Repet, care-i bine facut. In rest, orice chestie stricata functionata prost ca sa zic asa :)

      Cu bucataria open space, e faina din punct de vedere social. Daca intr-adevar gatesti, nu-i chiar cea mai fericita idee. In afara de miros si alte cele, in bucatarie se produce mult zgomot (mixer, roboti, vase, etc) ce se aud in toata casa si mai tare daca e open space, ceea ce poate fi neplacut.

      Cat despre blocurile noi, e bine sa vezi cum arata dupa 5-10 ani. O parte arata prost pentru ca sunt prost intretinute. O parte se degradeaza pentru ca au fost prost construite.

        (Citează)

    • @AndreiG
      1. nu stiu despre ce haine vorbesti, eu de exemplu nu imi tin hainele in living
      2. mai exista si geamuri, nu doar hota
      2. la apartamentul meu, bucataria + livingul au impreuna 50 mp, ceea ce eu zic ca e decent;
      cand am cumparat apartamentul, bucataria era separata de living dar am ales varianta open space, lucru pentru care ma felicit si astazi
      deci nu, nu e adevarat ca cine isi permite un apartament decent, alege bucatarie separata
      3. open space-ul ajuta ca familia sa se simta impreuna, altfel cel care gateste este inchis in bucatarie in timp ce celalalt partener + copiii sunt in living;
      si evident de obicei este mai multa lumina in open space decat daca ar fi inchis

      sunt curios daca chiar ai locuit intr-un apartament cu open space.

        (Citează)

    • stai ca eu de-abia acuma m-am prins: daca bagi in tine prajeli de 3 ori pe zi, probabil bucataria open space nu e o idee buna, intr-adevar

        (Citează)

    • Nu, nu am locuit niciodata intr-un apartament cu bucatarie open-space. Poate doar cand am fost cate o saptamana in vacanta si am inchiriat un apartament (chiar si atunci mi s-a parut o idee proasta).
      Dar nici nu imi doresc asta, pentru ca stiu cum se simte mirosul de la bucataria mea inchisa atunci cand se intampla sa las usa deschisa. Si da, eu sunt genul care mai mananca si alimente prajite.

        (Citează)

  5. betonul din blocurile vechi mai traieste mult si bine, pe gand calitatea blocurilor iese la iveala cu trecerea timpului. nu se va ajunge niciodata ca un apartament vechi sa aiba valoare 0

      (Citează)

    • Pe langa betoane la blocurile vechi ai trotuare, locuri de joaca, parcari (cat de cat), spatii verzi si strazi.
      Versus blocuri noi unde ai cladiri si atat, maxim o parcare neincapatoare si un topogan.

        (Citează)

  6. Bursa a crescut luna aceasta pentru ca raportul pe inflatie a fost mai bun decat era preconizat.
    Acum se asteapta deciziile FED pt anul urmator si in functie de asta, ori o sa urmeze cateva saptamani de crestere…ori o sa mai scada putin pana prin feb-martie.

      (Citează)

  7. Eh, nu vei detine nimic si vei fi fericit.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus