un blog de Radu Dumitru

asus s5507

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

asus s5507

Prăjituri excelente la patiseria Ohlala din Piața Amzei

4 Nov 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

13 comentarii

Cofetăria la care am fost cel mai des în acest an și deci sigur va câștiga premiul nwradu pentru ce-a fost mai bun în acest an, secțiunea Cofetării, este Patiseria Ohlala din Piața Amzei, str Christian Tell 3.

I-am descoperit prin aprilie și am fost de multe ori acolo până acum pentru că, în caz că nu era clar, fac prăjituri foarte gustoase. Mai exact, acum au niște choux-uri foarte bine făcute în toate aspectele, cremă gustoasă, crustă plăcută șamd. Preferatul meu este cel cu caramel sărat.

Fotografiile de mai jos sunt de pe parcursul anului 2022 și multe produse nu mai pot fi cumpărate astăzi. Fac multe chestii sezoniere. Am întrebat într-o zi de ce nu mai fac choux cu cireșe și mi s-a spus că au făcut doar când era în sezon, dar acum lucrează la unele cu fistic. Și cafeaua este bună acolo, apropo.

Povestea lor o găsiți într-un post pe Instagram, este cu diplome și experiență în Franța înainte de a reveni în România. Se cunoaște, probabil de asta și noi revenim des în Piața Amzei, mai ales că Liberte s-a închis. Au și o cameră de joacă pentru copii, dar cu jucării cu părți prea mici pentru bebeluși, așa că am supravegheat-o mereu atenți pe Alice când a intrat pe acolo.

Chiar lângă cofetăria aceasta este Antica Pizza, unde puteți mânca pizza foarte bună, apropo.

Patiseria Ohlala, orar miercuri-duminică 10-20, str Christian Tell 1-3.

asus s5507

    13 comentarii

  1. Va scutesc eu de munca.. preturi mari, de “centru vechi”, asa cum sunt recomandarile lui Radu.
    23-30 de lei bucata, cand la o cofetarie normala, pretul este de 10 lei/buc.
    Si cand zic cofetarie normala, nu ma refer la orice dugheana, ci dau exemplu cofetaria Maria de langa cartierul francez, pe sos. Pipera. Orice prajitura e 10 lei acolo, si sunt extraordinare.
    Acum, nu zic ca nu or fi bune, ci doar ca platesti zona, nu si produsul

      (Citează)

    • Nu pricepi ca au diplome.
      NU MAI FIȚI SĂRAKI !

        (Citează)

    • Nu știu ce să zic, dar eu ultima dată am luat dintr-o cofetărie câteva merdenele (4 parcă), 2 felii de prăjitură (ceva tort cred, nu mă prea pricep) și un fel de pahar cu ceva spumă și am plătit 100 de lei. Nu era nici măcar în București și nu era cu parcare de limuzine, doar o cofetărie mai spre periferie și fără ingrediente locale și alte fandoseli.

      Mă cam îndoiesc totuși că la 10 lei iei orice prăjitură (care mai e și extraordinară) de la o cofetărie cât de cât, când o felie de pizza congelată la Profi e 8 lei.

        (Citează)

    • Nu sunt de acord ca e doar zona . De exemplu cofetaria Maria – pe etichetele lor din vitrina scria ultima oara cand i-am vizitat ca folosesc grasime vegetala aka margarina pentru prajituri , fursecuri .
      Aceasta patiserie foloseste unt francez care este mult mai scump decat untul din comert . Si mai sunt multe alte ingrediente in patiseria franceza care depasesc clar costurile ingredientelor folosite in cofetaria traditionala ..

        (Citează)

  2. Andrei:
    Va scutesc eu de munca.. preturi mari, de “centru vechi”, asa cum sunt recomandarile lui Radu.
    23-30 de lei bucata, cand la o cofetarie normala, pretul este de 10 lei/buc.
    Si cand zic cofetarie normala, nu ma refer la orice dugheana, ci dau exemplu cofetaria Maria de langa cartierul francez, pe sos. Pipera. Orice prajitura e 10 lei acolo, si sunt extraordinare.
    Acum, nu zic ca nu or fi bune, ci doar ca platesti zona, nu si produsul

    Nu îmi dau seama dacă ești doar limitat în general sau sărak lipit pământului cu superglue! Sau la ce dracu ai vrut să zici să faci cu intervenția asta.

      (Citează)

    • Ca dincolo e mai ieftin!
      Acum tu esti cel limitat :(

        (Citează)

    • Da bro.. m.ai ghicit.. sunt sarac si nu.mi permit. Iar de invidie ca altii au si eu nu, vin si imi vars frustrarea aici.
      Acum ca am incheiat bascalia, tot ce am vrut sa zic este ca poti obtine o prajitura cu un gust bun, intr.o locatie centrala, la un pret accesibil, nu la 3x cat cere localul mentionat.
      La urma urmei, nu e de vina cel care cere… cu cateva articole mai in urma, radu se plangea ca s.a inchis nu stiu ce local.. tot asa.. cu preturi pentru pretiosi… trag concluzia ca astfel de afaceri, cu preturi si retete cu ingrediente exotice care impresioneaza hipsteri, vor face cum dicteaza piata..
      Hai totusi sa nu cadem in penibil si sa zicem ca o prajitura de pana in 100g face 25-30 de lei…

        (Citează)

  3. Cel mai mișto pentru mine e ca sta Alice și se joacă cu toate jucăriile alea cât timp mănânc și eu o prăjitură. Priceless!

      (Citează)

  4. Pai exista cirese la borcan, cirese congelate… pot sa faca prajiturile alea tot timpul. Sa nu-mi spuneti ca trebuie musai cirese proaspete! Mi se pare ca se cam alinta cofetarii astia de fitze… chipurile se cred artisti sau ceva.

      (Citează)

  5. Prajiturile lor sunt comestibile iar bucatareasa e chiar chef dupa regulile de a fi chef adevarat. A facut studii in Franta, are diplome, a muncit in Franta ca bucatar.

    Deci mai iau de la ei cand vreau sa fac impresie si sa dau pe spate.

      (Citează)

  6. Gaelex:
    Prajiturile lor sunt comestibile iar bucatareasa e chiar chef dupa regulile de a fi chef adevarat. A facut studii in Franta, are diplome, a muncit in Franta ca bucatar.

    Deci mai iau de la ei cand vreau sa fac impresie si sa dau pe spate.

    Amin bro! Un comentariu decent!

      (Citează)

  7. am testat si eu cofetaria. Produsele sunt bune (eu am incercat eclerul cu ciocolata si choux ul cu fructul pasiunii si bezea). Foarte bune arata facute in casa. Preturile sunt in nota acestei categorii de dulciuri artizanalr cu ingrediente naturale, spatiul e simplu si curat. Aveau si paine care arata excelent. Per total foarte misto dar prajiturile sunt micute iar pt gustul meu, chouxurile Andreei Moldovan de la Love you choux sunt mai gustoase, cremele mai fine iar aluatul ala si acel craquelin sunt, pentru gustul meu, cu un nivel calitativ peste produsele de la cofeteria asta. Ca un comentariu general imi place cum arata zona Amzei si Calea Victoriei cu varietatea de cafenele, restaurante si gelaterii misto. De toate pentru toti si una dintre zonele inca frumoase din Bucuresti mult peste jegul, mancarea dubioasa si kitschul din Centrul Vechi.

      (Citează)

    • Da, s-a dezvoltat foarte mișto în ultimii ani. Îmi pare rău că nu fac din Piață Amzei un fel de Timeout Market, cu standuri cu tot felul de chestii artizanale și mâncare.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus