un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noul Avatar: The Way of Water, acum în Maldive și cu pești mari

4 Nov 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

34 comentarii

Știu că Avatar a fost pentru mulți un film jesus, mult apreciat pentru 3D și realismul grafic al personajelor albastre. Se uita lumea în cinematograf la efectele sale 3D ca la magie. Încasările au fost pe măsură.

Pe mine m-a lăsat mereu rece pentru că mi s-a părut că nu-i film, ci desen animat. Să faci 3D într-un film real este complicat. Majoritatea filmelor fac asta în post-procesare, este fake 3D. Doar câteva se filmează cu 2 camere video simultan pentru un 3D real. Să faci 3D pe desene animate este simplu, că le generezi pe computer.

Așa că n-am văzut niciodată Avatar la cinematograf. L-am văzut în cele din urmă pe HBO, parcă, multă vreme mai târziu, și am adormit pe la jumătate. Nu glumesc, nu zic așa ca să par teatral. Chiar am adormit. Oricum mi s-a părut plictisitor și banal.

Așa că noul Avatar: The Way of Water și trailerul său lansat recent m-a lăsat la fel de neinteresat de film. Yey, mai mulți oameni albaștri, acum într-un decor stil Maldive și cu pești mari. Ba chiar, când am văzut știrea despre Avatar: The Way of Water, m-am gândit inițial că are legătură cu universul Avatar al desenelor animate de pe Nick, că acolo aveau de controlat apa, aerul, focul și pământul. Chiar mă entuziasmasem.

O să-l aștept pe HBO.

    34 comentarii

  1. Era o vreme când lumea se uita la Avatar sau Titanic de parcă nu ar fi existat alte filme. Nici eu nu l-am văzut la cinema pe vremea aia, dar l-am prins la TV de multe ori. N-am fost nici la versiunea refăcută care a apărut acum la cinema. Dacă nu voi avea ceva mai bun de făcut, poate merg la cinema. Dacă nu, HBO și asta e.

      (Citează)

    • Ai dreptate, asta se întâmpla pentru că atunci nu aveai atâtea opțiuni. Titanic a avut totuși un buget masiv iar Avatar împins bariera la efecte speciale care azi ni se par banale după atâtea filme Marvel.

      De-aici nu înțeleg nici eu obsesia de a realiza o continuare. Singurul punct forte al filmului era grafica superbă, dar azi sunt multe filme cu grafică excepțională.

      Mai greu e cu povestea, cum au zis și alții pe aici.

        (Citează)

  2. Poate ca primul Avatar nu a fost cine stie ce ca poveste si actiune, dar se merita vazut la Imax si nu doar pentru 3D.
    Se pierde mult din impactul vizual / auditiv cand il vezi pe TV pe HBO.
    Nici partea a 2-a nu pare sa aibe cine stie ce poveste, dar o sa-l vad cu siguranta la cinema doar pentru efectele speciale si pentru ca o sa arate grozav la Imax, fiind filmat cu camere dedicate pentru asta.

      (Citează)

  3. A fost primul film vazut la IMAX si probabil ca de-asta m-a impresionat si pe mine foarte tare, planuiesc si pe cel de-al doilea la fel sa il vad, chiar daca probabil cu o mare intarziere fata de restul lumii.

      (Citează)

    • L-am văzut la imax apoi la 3d “normal”. Diferență uriașă, as mai merge să-l vad la imax. Tot acolo sper sa reușesc sa vad si the way of water.

        (Citează)

  4. Trebuie vazut in cinema. La TV, in format 2D, nu e deloc impresionant, nici prin poveste, nici prin imagine. Dar confortul vizual pe care il ofera in format 3D in cinema, este unul foarte placut.

    Dupa ce s-a lansat primul Avatar, l-am vazut acasa la TV si am avut aceeasi senzatie ca si tine. Desene animate, plictisitor etc. In urma cu o luna, l-am revazut in cinema, deoarece a fost redifuzat. A fost o experienta placuta din punct de vedere vizual. Ca poveste, mi-am pastrat parerea, nimic impresionant.

      (Citează)

  5. e ciudat cum ti-ai luat 10 minute din viata ca sa dai cu hate in munca unor oameni reali, sa zici ca de fapt e desen si ca te-a lasat rece pentru ca la final sa spui ca, de fapt, ti-ai fi dorit (ba chiar te-ai entuziasmat) sa fie vorba despre un desen animat in adevaratul sens al cuvantului. wtf man?

    ia zi, te mai entuziasmezi la curse virtuale cu avionu?

      (Citează)

    • parerile negative ar trebui sa devina ilegale pentru ca ne batem joc de munca unor oameni:)

        (Citează)

    • @vlad – cine a zis ca ar trebui sa devina ilegale? m-am referit la faptul ca s-a scris un articol in care deja s-a stabilit ca avatar 2 e de cacat pentru ce primu a fost de cacat (in opinia lu radu)

      fix ca in faza din stand up-ul lui ricky gervais – daca nu vrei lectii de pian, nu te duci sa ii ataci pe aia care au afis cu “oferim lectii de pian”

        (Citează)

    • Gabriel, deci pe blog ar trebui să apară doar păreri pozitive sau sa nu apare doc. Superb.

        (Citează)

  6. Dacă o sa am câteva ore libere, fără copil, nu o sa mi le consum pentru Avatar.

      (Citează)

  7. Realizarea tehnica mi s-a parut foarte misto la Avatar.
    Story-ul… nu foarte. Mi se pare ca sufera de boala multor filme de generatie noua- efecte speciale, grafica, filmare wow si scenariu mai subtirel.

      (Citează)

  8. Pentru Avatar am venit la Bucuresti ca sa vad filmul special la IMAX, la lansare.
    Ca sa prind loc, am modificat formularul de rezervare de pe site cu inspect element si am scos atributul de disabled din calendar cu 2 saptamani inainte. A functionat :))
    Mi-a placut asa mult ca mi-am luat o plasma Panasonic 3D VT de 50″, si l-am mai revazut de vreo 3-4x. Tehnologia 3D s-a raspandit la televizoare din cauza acestui film. Sunt cam dezamagit de ce ai scris aici… ma asteptam la altceva de la un pasionat de SF. Sa-l vezi acasa si non-3d e blasfemie curata.

      (Citează)

    • insa ‘Interstellar’ nu i s-a parut desene animate ci aproape episod Discovery de space/fizica cuantica cu guest host Neil deGrasse Tyson, asa ca se compenseaza cumva..

        (Citează)

    • @butcher, singura problema cu tehnologia 3D este ca a disparut la fel de repede cum a aparut. Chiar si in cazul filmelor care sunt disponibile la cinema in 3D sau 2D, unele dintre ele se vad mai bine in 2D.

      Iar televizoarele 3D au disparut in totalitate de pe piata de vreo 3 ani.

      Sigur, a fost interesant primul film Avatar si efectele vizuale au fost destul de bine facute. Dar efectiv nu a fost un film de la care sa plec cu gura cascata si niciodata nu am inteles cum de a reusit sa ajunga sa fie productia cu cele mai mari incasari din lume.

        (Citează)

  9. Eh, ce sa-i faci… il vezi acasa la HBO in timp ce curati niste nuci pentru cozonaci, daca nu e vreo cursa de formula 1 :) Interstellar a fost bun, dar nu a avut impactul lui Avatar in industrie si ma refer la efecte, tehnologie etc.. s-au inventat camere speciale de filmat pentru acest film, James Cameron a asteptat o gramada de ani ca sa ajunga tehnologia suficient de avansata ca sa-si puna viziunea pe sticla.. S-au sinucis oameni din cauza ca au rezonat cu tema ecologica a filmului. Cand aud ca e comparat cu Pocahontas sau ca e un desen animat… bleah

      (Citează)

  10. Fake 3d?! Nu au filmat cu 2 camere?!

    Vezi mai jos. Probabil filmul o sa fie o dezamagire, dar nu din cauza efectelor ci a scenariului, ca de obicei.

    In rest, toti actorii au fost nevoiti sa joace sub apa, adica sa isi tina respiratia. Kate Winslet cica a rezistat 7 minute.

    Cameron este recunoscut pt faptul ca este incredibil de perfectionist si dificil la filmari.

    “It’s never been done before and it’s very tricky because our motion capture system, like most motion capture systems, is what they call optical base, meaning that it uses markers that are photographed with hundreds of cameras. The problem with water is not the underwater part, but the interface between the air and the water, which forms a moving mirror. That moving mirror reflects all the dots and markers, and … it creates thousands of false targets, so we’ve had to figure out how to get around that problem, which we did. … It’s taken us about a year and a half now to work out how we’re going to do it.”

      (Citează)

    • Recordul mondial feminin la tinut respiratia sub apa este de 9 minute. Poate Kate Winslet a reusit performanta de 7 minute cu aport de oxigen pur inainte de scufundare. Altfel, ma indoiesc ca o persoana care nu este inotatoare profesionista poate sa se apropie atat de mult de record.

        (Citează)

  11. Filmele lui James sunt capodopere tehnice si cam atat. Credeam ca sunt singurul defect care dupa 10 minute de Titanic si Avatar nu stia cum sa plece mai repede din cinema.

      (Citează)

  12. adi:
    Filmele lui James sunt capodopere tehnice si cam atat. Credeam ca sunt singurul defect care dupa 10 minute de Titanic si Avatar nu stia cum sa plece mai repede din cinema.

    Mai sunt și alți defecți. Încă nu am văzut primul „Avatar”, deși îmi place genul SF, dar nu mi s-a părut cine știe ce trailerul. Prima oară la „Titanic”, la cinema, am adormit la partea cu siropoșenii, m-am trezit la fix să văd naufragiul. Abia a doua oară l-am văzut cap-coadă, că, de, mers cu o domniță, romantisme și restul vrăjelilor aferente.

      (Citează)

  13. PartidulSpecialiiRomânia

    04/11/2022 la 7:59 PM

    A fost și este un film ok, nu știu ce să zic despre ăsta de acum. Din trailer nu se pot trage concluzii. Am o presimțire că o să fie destul de woke. Probabil persoanele care s-au sinucis! din cauză ca au rezonat cu tema ecologică a filmului se vor mai sinucide o dată, iar ceilalți nici de data asta.

      (Citează)

  14. Nu inteleg de ce in anul de gratie ’22 inca se mai scot trailere care nu sunt 4k. Cum sa scoti in anul asta, si ditamai filmul cu super tehnologii, la rezolutie 1080.
    Jesus

      (Citează)

  15. In 2009 a fost miez. Vazut atunci la cinema si revazut dupa ceva ani acasa. Scenariul, ca in majoritatea filmelor, cafteala dintre aia buni si aia rai.
    Ptr 2009, strict tehnic vorbind, a fost mijto. Cam cum a fost primu giurasic parc cand a aparut. Dinozaurii aia te dadeau pe spate in anii 90.
    Daca avatar a fost najpa ca si scenariu, se poate si mai rau, ma refer la mai noile filme marvel. Daca ai peste 10 ani si te uiti la asa ceva ti se lichefiaza creieru efectiv.

      (Citează)

  16. Andrei G: butcher, singura problema cu tehnologia 3D este ca a disparut la fel de repede cum a aparut. Chiar si in cazul filmelor care sunt disponibile la cinema in 3D sau 2D, unele dintre ele se vad mai bine in 2D.

    Nu a existat un standard, ochelarii 3D de la o firma nu mergeau la alta firma, s-a fragmentat piata. Unul dintre cele mai citite articole scrise de mine a fost cum sa vad filme 3D de pe calculator :) https://www.it-blog.ro/cum-vad-filme-3d-de-pe-calculator-pe-tv3d-prin-hdmi

    3D-ul a disparut prin 2016, aici explica foarte bine de ce: https://www.lifewire.com/why-3d-tv-died-4126776

    Sunt de acord ca anumite filme se vad mai bine in 2D la cinema, dar Avatar, Mad Max 4 de exemplu si urmatoarele filme Avatar le voi vedea doar la IMAX :)

      (Citează)

  17. Avatar a fost primul film 3D văzut, ba chiar am fost de două ori la cinema. Deci mi-a plăcut.

      (Citează)

  18. Foarte misto au fost (si) seriile continuarilor : “The Last Airbender” si “The Legend of the Korra” ,cu 10 clase peste mizeriile “Clone Wars” (exceptie ultimele 4 episoade ale sezonului 7, marca Dave Filoni) sau “Star Wars Rebels”.
    Ma duc cu siguranta sa-l vad , cu fiica mea de 14 ani, in maxim o saptamana de la premiera !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus