un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 27 octombrie 2022

27 Oct 2022  ·

ȘTIRI  ·

13 comentarii

În Formula 1, Sauber va colabora cu Audi din 2026. Adică actuala Alfa Romeo, care mai are contract pentru acest nume până prin 2023.

    13 comentarii

  1. Hai sa fim seriosi, oferte mai bune au fost in timpul anului…acum sunt doar niste reduceri fictive iar magazinele mari isi fac unul altuia price match…S-a dus pe apa sambetei si conceptul de Black Friday!

      (Citează)

    • Conceptul de BF s-a dus demult pentru că nu prea mai există lichidări de stoc. Chiar și la noi se spune asta deja de câțiva ani încoace și că reducerile sunt doar pentru volum. De altfel noi n-am avut niciodată BF ăla la care (încă) visează unii. Până și magazinele au scos alte lozinci (cele mai multe reduceri din an, de exemplu), dar e normal să se plieze pe comportamentul consumatorilor: dacă mulți așteaptă cu portofelul la gură sfântul BF, atunci vor avea campaniile cele mai agresive.

        (Citează)

  2. Pentru lensa, daca vreti un cod cu extra reducere ( se aplica si la produsele de black friday ) puteti sa folositi codul AVOCHAT15

      (Citează)

  3. Cele mai bune preturi sunt in februarie. Sunt mai mici chiar si decat la Black Friday.

      (Citează)

  4. Mă uit de câteva luni la niste căști audio.
    Până acum au fost 1350, acum sunt 1500, scumpite sa aibă de unde ieftini la black Friday. Frumos.

      (Citează)

    • La produsele de genul, acum înainte de sărbători, crește cererea și scad stocurile (pe piață, în general) – de ce ar scădea semnificativ prețul? Poate magazinul la care ai urmărit tu o să ia acum căștile mai scump decât acum câteva luni, n-o să-și micșoreze ăla profitul doar ca să fie lumea mulțumită că a dat un tun de BF.

      Urmăresc și eu niște produse la AVStore care nici nu cred că vor avea reducere, dar nu le-am luat până acum pentru că am prioritizat alte cheltuieli. Faptul că se joacă cineva cu procentele nu mă mai interesează și nici n-am cum să dau timpul înapoi ca să cumpăr acum 3 luni. Aș vrea și eu să fie 50% reducere, da, dar magazinul ăla nu e construit pe dleanțele mele. Lumea e mult prea înverșunată pentru ceea ce cred ei că ar trebui să fie BF.

        (Citează)

    • @dam167, ai dreptate in totalitate, este normal ca nu are cum niciun magazin sa ofere reducerile alea de 50%. Singurul lucru pe care pot sa il faca este sa cumpere un stoc foarte mare dintr-un anumit produs si astfel sa obtina si de la producator un discount ceva mai mare.

      Reducerile alea de care am auzit la Black Friday-ul american, erau la produse la final de “cariera” care nu se mai produceau. Si se vindeau cu discount foarte mare pentru ca magazinele fizice sa elibereze rafturile ca sa poata afisa noile game de electronice pentru vanzarile de Craciun.

      LE: vad ca a detaliat si @manu144x mai jos.

        (Citează)

  5. Azi noapte site-ul Emag era inchis si aveau un anunt ca se pregatesc de Black Friday si ne asteapta dimineata.
    Ar fi fost amuzant sa lanseze o campanie asa incognito, dar sunt convins ca ar fi pierdut foarte mult in vanzari potentiale.

      (Citează)

  6. aceste anunturi denumite ”blackfriday” ar trebui trecute la categoria scam

      (Citează)

  7. Black Friday nu are cum să existe în România pentru că nu avem contextul economic al americii.

    Acolo spațiul de vânzare e scump și e bătaie pe el, și de multe ori trebuie eliberat și făcut loc pentru produse de generație nouă și atunci trebuie să te scapi de stocurile vechi și de aici au venit reducerile alea mari.

    Se pregăteau să aducă noile produse pentru sezonul de cumpărături de sărbători. Simplu.

    Și reducerile alea nu erau niciodată la produsele noi cum avem noi pretenția, ci erau mereu chestii de minim 1-2 ani care stăteau pe raft degeaba și erau irelevante.

    Gen ca exemplu, dacă anul ăsta s-a lansat iPhone 14, la black friday ai fi găsit iphone 11 și 12, maxim 13 rămase nevândute și care erau complet irelevante la prețul inițial din moment ce 14-le să zicem are prețuri similare. Aceeași analogie cu Samsung Galaxy S22 vs S20 să zicem. Ce reducere ar trebui să aibă S20 ca să-l mai cumpere cineva? Că la prețul inițial sigur nu-l ia nimeni că mai pune un pic și ia S22. Și dacă-ți ocupă loc pe raft ce faci?

    Dintr-un produs de 2 ani vs unul nou dar cu 5% mai scump, toată lumea îl ia pe cel nou așa că cele vechi se dădeau cu 50% reduse ca să scape de ele. La fel era la TV-uri, electrocasnice, și toate cele.

      (Citează)

  8. 9 ani de pauza la memtest, nu 6.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus