un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pizza foarte bună la Antica Pizza, în Piața Amzei

25 Oct 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

17 comentarii

Am mâncat două pizza excelente la Antica Pizza, în Piața Amzei.

Pizzeria, un local foarte mic cu vreo 4 locuri înăuntru și 8 în stradă, este lângă patiseria OhLaLa, unde am ajuns destul de des în acest an. Și tot mâncând acolo prăjituri, am observat că multă lume mănâncă pizza de la Antica Pizza, lângă ei. Ba chiar au și una uriașă, de 50 de centimetri diametru față de clasicele de 32 cm.

Zilele trecute, într-o plimbare prin zonă, am luat și noi pizza. Am luat o Contadina (mozzarella proaspătă, bacon, salam spinata, blue cheese, ceapă roșie, chives) și una numită Un po di spinachi (sos alb, pancetta afumată, spanac, brânză de capră, mozzarella proaspătă, oregano, usturoi, fulgi chili, cimbru).

Au fost excelente amândouă. Mie mi s-au părut printre cele bune din București. Contadina, în special, a fost o încântare când am mâncat-o acolo, fierbinte scoasă din cuptor. Ingrediente mai din belșug, că nu-i chiar stilul napoletan, și foarte bune la gust, aluat gustos și el. Mâncam și plângeam că n-am știut mai devreme de ei.

Un po di spinachi a fost o surpriză foarte plăcută. Întâi pentru că a avut foarte puțin spanac, câteva frunze pe acolo. Nu că aș avea o problemă cu spanacul proaspăt, cel fiert mă enervează. Apoi pentru că nu a avut gust de brânză de capră, că noi nu suntem fani, dar aceasta a fost foarte bine echilibrată. Este și picantă, că avea fulgi chili din belșug.

Aș mai mânca din amândouă oricând. De fapt chiar vreau să mai mănânc de acolo pizza. Nu știu dacă serviciile de livrare bat și până la noi acasă. Părerea mea este că această pizza este și mai bună dacă este mâncată pe loc acolo, așa că am zis cu Matilda să mai trecem pe acolo și să împărțim o pizza sau, dacă luăm două, să mâncăm câteva felii pe loc și restul să luăm la pachet, cum de altfel am făcut și acum. N-am mai mâncat de mult o pizza de 32 cm dintr-o dată.

Au și pizza de 50 cm, după cum vă spuneam. În teorie merită. Diametru 50 cm înseamnă că primești o suprafață mai mare de pizza decât două pizza de 32 cm, deci se justifică și prețul dublu. În practică, aș prefera oricând să iau două pizza diferite decât una mare de un singur tip.

Nu prea au de băut acolo. Au beri italiene, Peroni și Birra Moreti, inclusiv niște ediții speciale, dar preferam și ceva românesc și ieftin, poate la draft.

(Poate vă amintiți un articol de-al meu mult mai vechi (2007) în care calculam că o pizza mare trebuie să fie cu radical din 2 mai mare în rază decât o pizza medie ca să merite să iei pizza mare în loc de două pizza medii. 32 cm x 1,41 = 45 cm.)

Antica Pizza se găsește pe str Christian Tell 1-3, în Piața Amzei. Au acolo și o mică băcănie, vând tot felul de ingrediente italienești.

    17 comentarii

  1. Daca ajungeti pe acolo nu uitati de Patiseria Comteia, unde sunt merdenele ca pe vremuri :)

      (Citează)

    • Sincer, nu este adevărat. Sau e parțial adevărat să zicem. Nu, nu sunt ca pe vremuri, sunt cu foi de plăcintă dar sunt foi din acelea super subțiri, sunt acelea denumite prin comerț foi de plăcintă fine. Cele de acum 20-30 de ani erau mai groase ceea ce inseamnă că nu se rupeau/exfoliau cum pățesc astea.

        (Citează)

    • Da, am stat destul la coada și la ei 😆

        (Citează)

  2. Arata foarte bine, dar la prima pizza ceapa nu este deloc caramelizata. Poate a fost adaugata spre sfarsit, sau ceva, ca altfel nu ar fi aratat atat de proaspat taiata.

      (Citează)

    • Unde in articol scrie ca ar fi caramelizata?

        (Citează)

    • Daciane, am zis eu ca scrie undeva? Plm analfabeti functionali pana si pe bloguri, unde se presupune ca lumea intra special sa citeasca (si sa inteleaga, se presupune) un text simplu.

        (Citează)

  3. da, testat acum multe luni, e buna

    recomand cu caldura Cava Bistro pentru un extra flavor ;)

      (Citează)

    • N-am mai fost demult la ei, știu ca și-a schimbat proprietarii acum ceva timp, apoi a venit Alice și n-am mai ajuns asa departe.

        (Citează)

  4. Am fost azi pentru masa de pranz si am luat 3 felii de pizza de la ei. Toate 3 reci, totusi bunicele la gust, o frunza de pe buffalina am dat-o deoparte pentru ca era 90% neagra in loc sa fie verde.

    Nu pot sa recomand si sa imi pun obrazul pentru ei mai departe, feliile au fost reci. Probabil este alta experienta daca iei toata piza si e proaspat facuta si fierbinte.

    Preturile sunt mari si foarte mari, nu cred ca voi repeta achizitia, varianta la felie chiar nu merita.

    Brusc a aparut la ei oferta cu 10% discount pentru pizza ridicata din locatie, chestie care azi la pranz nu am vazut-o pe site. De asemenea nu exista optiunea de a selecta ridicarea din locatie cand dai comanda online.

      (Citează)

    • Ok, n-am încercat la felie, îți dai seama ca atunci când e proaspăt scoasa din cuptor e altceva.

        (Citează)

    • Deci ai dat 45 de lei pe 3 felii reci când puteai da aproximativ 50 pe o pizza proaspătă. Tipic tu.

        (Citează)

  5. Pizza fara sos de roșii…dunno… Nu mă atrage deloc, îmi plac acelea juicy, cu roșii italienești, nu uscaturi stil american.

      (Citează)

    • Pai nu e deloc stil american, nici eu nu ma dau în vânt după alea. Și italienii au pizza blanca.

        (Citează)

    • @Tano, este mult mai des intalnita pizza fara sos de rosii sau pizza “uscata” in retetele italienesti decat in cele americane.

        (Citează)

  6. Am luat si eu de la ei o pizza. Eram in trecere, cu un coleg si cu foamea in gat. In afara de pret, nimic nu a iesit in evidenta. Vazut, testat, altadata nu mai repet.

      (Citează)

  7. Imi place asta cu “ma duc sa mananc pizza de 50 de lei in Piata Amzei, dar as fi vrut sa aiba bere ieftina”.

      (Citează)

    • 50 aia mica cat ochiu de furnica. Ca aia mare e douăj de euro. La douaj de euro haleala, merge si un 4 euro p-o berica. Nu mai fiti saraki.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus