un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Alice se joacă mai mult în pătuț de când i-am pus lenjerie de pat cu desene

24 Oct 2022  ·

GÂNDURI  ·

7 comentarii

Poate ați văzut că acum sunt în magazine sute de lenjerii de pat cu diverse modele și desene pe ele. Matilda ia periodic unele noi doar pentru că sunt frumoase, ba chiar face și cadou altor persoane.

Alice se vede că-i seamănă. Alice face de la o vreme o chestie nouă. Ea are mai multe lenjerii de pat pentru pătuțul ei. Toate sunt unicolore, simple, în afară de una care are o mulțime de animăluțe desenate pe ea.

Și de vreo două săptămâni a început să facă un truc nou cu acest cearșaf colorat. După fiecare somn, când se trezește și noi mergem să o luăm din pat, imediat ce ne vede se retrage în partea opusă a patului, se așază rapid pe acesta și ne arată cu degetul diverse animăluțe de pe cearșaf.

Face sunetul ei caracteristic de “ăăh, ăăh” în timp ce ne arată cu degetul diverși maimuțoi de pe pat. Este metoda ei de a ne cere să-i spunem cum se numesc fiecare. Și îi spunem. “Girafă!” “Leu!” “Pisică!” “Tot pisică!” Îi apasă cu degetul, se mai uită câteva secunde la ei și apoi se activează, vrea în brațe, râde la noi și își vede de ziua ei (adică mâncare, alergat după pisici si zis “ăăh, ăăh” la alte obiecte din casă, pe scurt).

Ideea este, însă, că mulți spun în sfaturile lor despre somnul copiilor că trebuie să le pui cearșaf uni, monocrom sau cum vreți să-i spuneți, pentru că unul prea colorat sau cu desene pe el le-ar putea distrage atenția atunci când trebuie să doarmă.

Experiența noastră este fix opusă. Un cearșaf colorat, cu desene pe el, o face pe Alice să-i placă inclusiv să stea în pat. Uneori o punem în el pentru câteva minute, ca să nu alergăm din nou prin casă după ea, și dacă are cearșaful ei cu animăluțe îl studiază și se joacă frumos acolo, pe când dacă are unul simplu alb sau roz, se plictisește mult mai repede.

(Nu asta este lenjeria lui Alice. Este la spălat sau în dulap, nu pe patul ei, că așa ne-am dat seama de diferența de comportament, de altfel.)

    7 comentarii

  1. Vaiiii dar ce link frumos pus direct pe categoria de lenjerii de la emag. Oare de ce?

      (Citează)

    • Se apropie BF si va fi cel mai jalnic BF.
      In loc sa-i cumparati atatea lenjerii, mai bine i-ati cumpara carti si Lego. Sfaturi nesolicitate.

        (Citează)

    • Haide ca iti explic eu. Pe prima pagina scrie clar “ți place blogul meu?/Cumpără de la eMAG apăsând întâi acest buton și vei susține acest site.” iar Radu baiat de treaba a zis ca poate vreun cititor chiar vrea sa cumpere niste lenjerii de pat si i-a usurat munca oferind un link direct.

        (Citează)

    • Doar ca nu e nici un link de afiliere în articol, dar na, atata s-a putut.

      Deea, pai nu sunt mutually exclusive cele 2 concepte. Ii iau și lenjerie de pat și lego și cărți. 😁

        (Citează)

    • Exact, atât s-a putut. Un alt advertorial nemarcat marca nwradu.

        (Citează)

    • Louis si Celalalt, al naibii cititori fideli, e prima oara cand va vad comentand la un articol, si citesc blogul de niste ani buni.
      Ciudat nu? A naibii coincidenta.

      In alta ordine de idei, cititori fideli ce sunteti voi doi, care va arde chiar daca ar fi fost intentionat, aveti oricand optiunea sa va luati jucariile si sa plecati acasa.

        (Citează)

  2. Unul dintre cele mai interesante articole pe care le-am citit in ultima vreme.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus