un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știrile zilei despre tehnologie – 1 septembrie 2022

1 Sep 2022  ·

ȘTIRI  ·

16 comentarii

    16 comentarii

  1. Ma mir cum de nu ai pus nimic despre inutilitatea asta de aplicatie lansata de RCS&RDS – https://www.iasi4u.ro/digi-online-este-disponibil-si-pe-android-auto-sau-apple-carplay/

      (Citează)

    • Pentru ca e reclama?

        (Citează)

    • Pai daca e inutila de ce sa mai scrie?

      Cand zici inutila te referi la faptul ca nu face streaming VIDEO pe ecranul masinii, corect? Ca asta lipsea in traficul din Romania unde toata lumea se uita la telefon cand conduc? Unii sa se uite la TV.

      P.S. NU a fost decizia RCS de a nu pune partea video. E obligatie de reglementare. Ca altfel probabil ca ar fi pus.

        (Citează)

    • Multumesc. Nu stiam de ea.

      Chiar cautam o solutie sa ascult anumite posturi de radio indiferent de unde ma duce drumul.

        (Citează)

  2. Valentin:
    Pentru ca e reclama?

    La urma urmei orice e reclama, ca se lanseaza un iphone nou sau un samsung nou, tot reclama e..

      (Citează)

    • Cred că Valentin se referă la faptul că Iași 4 u a luat bani să publice acea comunicare (că nu este un articol scris de ei până la urmă).

      Una e când scrii despre ceva ce a apărut (ex un telefon Samsung sau Apple), alta e când primești un comunicat pe email și un OP

        (Citează)

  3. Se vede că cei ce fac review-uri nu au legătură cu realitatea. Legat de Asus ăla, la pro apare „Fun concept” sau „Sturdy kickstand”, ca mai apoi să spună că e cel mai slab dispozitiv cu seria 12 de la Intel, dar că e suficient pentru tipul ăsta de gadget – doar pentru că e „fun concept” nu înseamnă că nu trebuie să aibă puterea unui laptop.

    Apoi: „If you’re like me, and your typical workload primarily consists of web apps, Microsoft Office, and videoconferencing, the Zenbook Fold 17 has enough performance.”. Pentru asta nu-ți trebuie 17”, plus că cică are webcam-ul poziționat ciudat. Iar multitaskg-ul mai nou se pare că înseamnă câteva tab-uri de browser deschise. Deci pentru ce zice ăla acolo, un ultrabook e suficient, mult mai ieftin și mai simplu de folosit.

    Bine că n-o dă ca la noi cu bisnis, că tare aș vrea să văd pe cineva la o ședință cum începe să îndoaie și să dezdoaie la ăla. Iar o tabletă de 17” e pur și simplu incomod de folosit, indiferent ce vrei să faci. Mi se pare mult prea mult entuziasm pentru ce pot oferi genul ăsta de gadget-uri consumatorului.

      (Citează)

  4. Un articol cu detalii tehnice despre cum functioneaza niste extensii malitioase (inclusiv “obfuscation”) https://www.mcafee.com/blogs/other-blogs/mcafee-labs/malicious-cookie-stuffing-chrome-extensions-with-1-4-million-users/

      (Citează)

    • Nu e prima și nici ultima dată când se descoperă astfel de extensii. Ce mă miră în schimb e că Google nu pare a lua măsuri. Practic îi cam doare la banană de useri, banu’ din reclame să iasă… Bine c-am renunțat la ei acum ceva ani.

        (Citează)

  5. Florin:
    Cred că Valentin se referă la faptul că Iași 4 u a luat bani să publice acea comunicare (că nu este un articol scris de ei până la urmă).

    Una e când scrii despre ceva ce a apărut (ex un telefon Samsung sau Apple), alta e când primești un comunicat pe email și un OP

    Nu are nici o treaba.. nu e nici o reclama..

      (Citează)

  6. nashu_mare:
    Multumesc. Nu stiam de ea.

    Chiar cautam o solutie sa ascult anumite posturi de radio indiferent de unde ma duce drumul.

    Cred că mai bine cauți tu streamurile de muzică online, instalezi VLC sau asemănător și le dai drumul de acolo decât să-ți instalezi o aplicatie de la Digi (care probabil mai face și un profiling).

      (Citează)

    • Cam ce profiling suplimentar poate sa-ti faca furnizorul de internet si cablu? Adica ma gandesc ca daca intr-adevar ar vrea sa faca magarii, ar putea mult mai simplu sa-ti analizeze traficul de internet.

        (Citează)

  7. nashu_mare:
    Multumesc. Nu stiam de ea.

    Chiar cautam o solutie sa ascult anumite posturi de radio indiferent de unde ma duce drumul.

    Replaio. Pe Android

      (Citează)

  8. SUA interzice exportul de cipuri de supercomputere către China.

    … și a căzut bursa la americani după asta.

      (Citează)

  9. Îmi pare rău că Citylink își restrâng activitatea, chiar observasem ca anul asta nu au mai scos bicicletele pe strada, în anii anteriori, am folosit des bicicletele și era ok sistemul. Și mașinile erau ok, chiar dacă la început, se vedea ca sunt noi, anul asta, am prins un Yaris la aeroport, destul de murdar, oglinda spartă. La biciclete, chiar speram sa nu repete experienta proasta de la Ape Rider…

      (Citează)

    • Am vazut ca in ultima perioada s-au tot inchis o multime de aplicatii de car sharing. Problema pe care o vad este ca ele se pozitionau ca un inlocuitor pentru taxi/uber/bolt, doar ca pretul era cel mult la fel. Si aveai si dezavantajul de a fi nevoit sa cauti masina, iar cand ajungeai la destinatie sa cauti un loc de parcare unde sa o lasi.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus