un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lista câștigătorilor Recenzia de Aur de la Google – cele mai apreciate restaurante, hoteluri și cafenele în 2022

27 Sep 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

31 comentarii

Este al doilea an când Google acordă premiile Recenzia de Aur în România. Premiile s-au dat pe trei categorii—restaurante, hoteluri și cafenele— din 8 regiuni geografice ale României. Criteriul a fost: cea mai mare notă medie a review-urilor primite pe Google Maps în ultimele 100 de zile.

Vreau să mă laud. Eu las review-uri pe Google Maps. Încerc și pe Tripadvisor, dar Google Maps are un stil de a te convinge să lași review-uri. Știe pe unde ai fost, știe ce fotografii ai făcut acolo, este banal de simplu de lăsat un review când te invită să faci asta printr-o notificare.

Am până acum 248 de review-uri lăsate și fotografiile mele au fost vizualizate de 864.828 de ori, zice Maps. Nice! Am găsit și un restaurant din cartier care, pe Google Maps, și-a pus ca site oficial articolul scris de mine acum câțiva ani despre ei.

Anyway, iată lista câștigătorilor din acest an.

CAFENELE:

HOTELURI:

RESTAURANTE:

Mariciu a fost în ultima lună în toate locurile, un tur prin țară de 4.500 de kilometri în care a dus trofeul la fiecare. Va avea pe canalul său și câte un clip din fiecare local, hotel sau cafenea. A început astăzi seria cu câștigătorul din București, Burgers & burrito (Calea 13 Septembrie nr 182), despre care eu personal nu am auzit niciodată, dar burgerul din clipul lui arată excelent și abia aștept să merg și eu acolo să-l încerc.

Planul este să publice un clip la fiecare 2 zile. Urmăriți canalul principal Mariciu pentru ele. Sper că omul care-i editează clipurile va cere o mărire de salariu.

Eu am mai vorbit cu Marian despre proiectul acesta. Îmi spunea că peste tot unde a fost în țară să le lase trofeul și să-i filmeze a găsit numai patroni foarte implicați în business-ul lor, care caută constant să-l îmbunătățească, să fie atenți la fiecare detaliu șamd. Închipuiți-vă uimirea mea acum când am aflat că în Satu-Mare există un restaurant filipinez foarte apreciat. Cică este o poveste bună acolo, patronul este de origine filipineză, a stat acolo, a stat în SUA, a venit în România și a deschis un restaurant care, iată, strânge review-uri bune de la clienții săi.

Cei de la Google au arătat la conferință și o unealtă disponibilă la adresa goo.gle/OportunitatiLocale, unde business-urile pot vedea rapid dacă au toate informațiile posibile puse în Google Maps, precum orar, meniu, telefon de contact șamd.

    31 comentarii

  1. Exista un motiv pentru care s-au luat in considerare recenziile din ultimele 100 de zile si nu 365?

    Ce ma bucur este faptul ca se vad niste investitii interesante in HoReCa in zone/orase la care nu te astepti. Ma bucur ca nu se mai limiteaza la Bucuresti/Cluj/Timisoara etc

      (Citează)

  2. Eu intotdeauna incerc sa las review intr-o nota usor negativa, tocmai pentru ca patronii sau firmele sa nu si-o ia in cap. Prea multe laude strica. Daca imi place ceva: un produs, un restaurant, un hotel, orice, nu dau niciodata rating maxim. Dau de exemplu 4/5 si las si cateva sugestii, recomandari, ceva de imbunatatit. Daca lasati rating maxim nu faceti niciun bine afacerii, cred ca fiecare dintre noi stie nenumarate cazuri de afaceri/firme care la inceput erau super laudate, iar dupa unul sau doi ani ajungeau sa ofere servicii execrabile pentru ca se bazau pe hype-ul userilor care ii ridicau in slavi prin recenzii.

      (Citează)

  3. mai exista Mariciu? Cred ca e adevarat ca mai mult conteaza pe cine cunosti decat ce faci :) Cum face turul acestor restaurante, localuri etc Mariciu care are max 20-30k/video si nu mancaciosul ala de imi place sa mananc aici care are peste 100k/video? Si parca si asta face se pimba si mananca.

    No offense, dar Mariciu pentru zona asta de travel, mancare etc e ce e Buhnici pt tech.

      (Citează)

    • imiplacesamananc e un fin cunoscator de “bargari”, cartofi (sunt facuti de ei vs nu sunt facuti de ei) si hartie igienica cu diferite straturi. ma indoiesc ca voiau sa se asocieze cu un tip antiscoial care in majoritatea calatoriilor are 30% din exprimare no niii si caruia ii pute orice.

        (Citează)

    • Internetul este mare, fiecare se uită la ce-i place.

        (Citează)

    • Se vede ca nu lucrezi in marketing. La Mariciu se uita o gramada de oameni cu venituri mari si care chiar cumpara produsele si serviciile pe care le recomanda.
      Imiplacesamananc (aka Ionut Lenghel) este un baiat care habar nu are business si nu isi foloseste deloc canalul pentru a face bani calumea. A calatorit atat de mult si face asa multe vizualizari, dar in continuare habar nu are pe ce planeta este si mananca de la toate speluncile. Este foarte atragator pentru mase pentru prostia si autenticitatea lui, dar nu o sa vezi vreun business serios sa se asocieze cu el. Are numere mari, dar calitatea e slaba rau.
      Nu imi place stilul lui Mariciu, dar stie foarte bine sa faca bani din Youtube.

        (Citează)

    • Sincer daca s-ar face o colaborarea ok si smart cu Imi Place sa mananc sa mor de nu as cumpara.

      Cum zice si Radu, internet este mare si fiecare se uitat la ce vrea. In cazul de fata ma uit la amandoi.

        (Citează)

  4. “dar Google Maps are un stil de a te convinge să lași review-uri. Știe pe unde ai fost, știe ce fotografii ai făcut acolo”

    Brrrr… Ce mai stie oare Google despre mine??

      (Citează)

  5. Asta-i advertorial despre unu’ Mariciu’, nu despre gugăl.

      (Citează)

  6. Noah river house nu merita sa fie in vreun top.
    Deci e clar ca nu e de incredere acest top

      (Citează)

  7. Eu n-am auzit de Mariciu. Ma amuza cand Radu vorbeste asa natural despre anumite persoane, de parca ar vorbi de Giga Hagi, sa-l cunoasca toata lumea.

      (Citează)

    • Sunt nasi si de aici apropierea, probabil si viitori socri / cuscrii :))

        (Citează)

    • @Dan: eu periodic descopăr youtuberi cu sute de mii de urmăritori despre care eu nu auzisem niciodată. Dar asta nu spune nimic nici despre mine și nici despre ei.
      Cred însă că mult mai multă lume a auzit de Mariciu decât de mine, de exemplu.

        (Citează)

  8. Pare interesant proiectul asta si cred ca merita urmarite clipurile. Dar trebuie sa faca ceva cu sonorul ala care este extrem de deranjant.

      (Citează)

  9. Cea mai vizionată poză a mea de pe Maps are 517016 vizualizări, mai mult decât restul de 252 de poze la un loc 😀
    În schimb am doar 29 de review-uri.

      (Citează)

    • La ce ai lăsat de ai adunat atâtea?

        (Citează)

    • nwradu:
      La ce ai lăsat de ai adunat atâtea?

      Un cinematograf din Sibiu. Bănuiesc ca ideea e să faci poză la ceva ce nu face toată lumea. Nr. 2 e o clinică medicală cu vreo 67000, pe 3 o universitate privată care nici nu cred că mai există – 42k, pe 4 cu 17k e Agenția de Protecția Mediului Sibiu.

        (Citează)

  10. Lăsatul de review-uri pe google lasă loc stalkerit persoane foarte ușor. Există un tool la care dacă bagi adresa de email îți arată toate review-urile.

      (Citează)

  11. nwradu:
    La ce ai lăsat de ai adunat atâtea?

    Daca este o poza “featured” sau in primele trei patru poate strange usor multe vizualizari. Am o poza cu 2,4 milioane de vizualizari.

      (Citează)

  12. Am mancat la acel restaurant filipinez din Satu Mare si chiar e foarte buna mancarea. Daca ajungi in nord vestul tarii e obligatoriu sa treci pe la ei :)

      (Citează)

  13. am rezistat sa-l urmaresc pe mariciu pana a pronuntat ”vom vizita douazecisipatru de locatii”!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus