un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 1 august 2022

1 Aug 2022  ·

ȘTIRI  ·

9 comentarii

Bine ați venit la ultima lună de vară! Iată ce taxe și impozite se modifică de acum, inclusiv creșteri de accize și cea mai nasoală, partea cu contribuția pentru contracte part-time.

    9 comentarii

  1. La știrea cu Uber e clară treaba, acum mă aștept să nu-mi mai accepte nimeni curse de 2-3 km.

      (Citează)

    • pe de alta parte nici nu va refuza cursa cand ajunge in fata ta pe motiv ca “el nu merge la aeroport”, cum am patit eu ieri

      la cursele scurte probabil va creste pretul. Dar oricum, nu cred ca era ok sa vina si sa te duca pe distanta scurta, desi nu isi doreste sa faca asta. Deci e mai bine pt toata lumea

        (Citează)

    • Deci inteleg ca uber-ul se transforma usor, usor intr-o taximetrie “clasica”.

        (Citează)

    • Uber/Bolt sunt foarte scumpe.
      Folosesc Uber/Bolt de multi ani. Atat de multi ca am si uitat ca exista taxi-uri. La un moment dat datorita unor “surge prices” imense am luat un taxi. Surpriza, pretul la taxi a fost ca atunci cand Uber/Bold imi arata preturi promo, practic la o cursa normala cu Uber/Bolt eu plateam mai mult ca un taxi. Am concluzionat ca taxi-urile astzi sunt mai ieftine, doar ca soferii de taxi sunt mai pitoresti.
      Ieftin = taxi
      Confort = alegi clasele superioare la Bolt/Uber

        (Citează)

    • @Garm, exact ca un sistem de taximetrie clasic, doar ca ceva mai scump. Si probabil Uber se bazeaza pe faptul ca soferii vor profita de acest sistem pentru cresterea tarifelor dinamice. Orice crestere se traduce prin bani mai multi incasati atata de sofer, dar si de Uber.

        (Citează)

    • În România era deja enabled treaba asta de mult timp. De aia ai ajuns să fie mai jegoși ca taximetriștii pe vremuri. Măcar atunci aveai cu cine sa te cerți.

      De la dictatura clientului am ajuns la dictatura șoferului.

      Încet,încet, trebuie să migrăm înapoi spre firmele de taximetrie că din nou se adeverește că corporațiile sunt nocive după ce au impresia că au monopol.

        (Citează)

  2. De ce oare CryptoData Tech imi miroase a vaporware romanesc de la distanta? Dupa:
    – asocierea foarte nefericita cu KaratBar/KaratGold (dovedit MLM, dovedit tepari)
    – telefonul cu cheita de aur conectat la Blockchain
    – laptopul cu cheita de aur
    – satelitul romanesc (aka balon cu aer cald)
    – crypto moneda romaneasca care nu a ajuns nicaieri
    – masina electrica romaneasca conectata la Blockchain…
    … baietii astia (mai sunt si altii acolo in afara de Mr Toma?) respira hipsterisme si blockchain inca de dimineata de la prima cafea. Oare daca pica Ethereum, pica si CryptoData Tech?

      (Citează)

  3. OnePlus 10T se vinde in cutie de bormasina? Sau incarcatorul se pune in cutie separata?

      (Citează)

  4. Orice mizerie ar face, orice, numai sa nu umble la chestiile serioase:
    – îmbunătățit cota de colectare tva
    – executat marii datornici la stat
    – desființat pensiile speciale
    – desființat pensionatul la 45 de ani pentru diverse categorii

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus