un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

S-a lansat primul episod din House of the Dragon și nu m-a atras deloc ideea de a-l vedea

23 Aug 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

41 comentarii

Cred că mi-am pierdut interesul legat de universul Game of Thrones și cărțile lui George R.R. Martin. Am impresia că gustul amar lăsat de sfârșitul serialului Game of Thrones a dus la asta, plus faptul că au trecut mai mult de 10 ani de la lansarea volumului 5 și cred că în subconștient am renunțat la el, nu mai simt entuziasmul pentru această poveste.

Caz concret: s-a lansat pe HBO Max primul episod din Casa Dragonului / House of the Dragon și nici nu m-am gândit să-l văd și nici nu cred că voi face asta. Poate aștept să fie lansat întregul sezon și îi fac un binging atunci, peste vreo 10-12 săptămâni sau cât o dura.

Am văzut trailerele. Nu m-au atras. Pur și simplu mi s-a luat de intrigi de palat și gâturi tăiate și regi nebuni. Nu m-au atras nici actorii. Și zic asta ca omul care s-a uitat cu mare plăcere la Game of Thrones, inclusiv momente când eram prin aeroport, căutând un wifi stabil, ca să ne uităm la 6 dimineața la cel mai recent episod înainte de a lua avionul de ora 7.

Sunt eu singur în această privință? Ați simțit la fel? Sau v-ați uitat la serial? Merită?

    41 comentarii

  1. vreo 10 milioane de oameni (doar in us) tin sa te contrazica

      (Citează)

  2. Poti spune si mai simplu si ca preferi sa petreci timp cu familia.
    Pe de alta parte, acum , cu copil, nu prea te mai poti uita la filme/seriale violente.
    Din al doilea motiv am ales sa revad Seinfeld si The Office.

      (Citează)

    • La vârsta ei, ne uitam la seriale din astea când doarme. Oricum și dacă mai ținem TV-ul pornit în casă, nu e atrasa sa se uite la el. Încă! 😆

        (Citează)

    • E violenta psihologica in Seinfeld. Sincer, nu-mi pica bine in orice stare emotionala.
      The Office englezesc…Brent e mai ok mintal decat orice personaj din Seinfeld :)

        (Citează)

  3. Am vazut aseara primul episod si mi-a placut. Are profunzime si se vede ca au vrut oarecum sa se revanseze pentru ultimul sezon GoT. Sunt destul de multe referinte catre GoT, inclusiv se aduce in discutie despre o viziune pe care imparatul ar fi avut-o in somn legata de “iarna cea grea si sfarsitul care va sa vina”.

      (Citează)

  4. M-am uitat. S-au pus bazele conflictului principal, dar mai e nevoie de mult mai mult pentru a avea succes. Actorii mi se par șterși.
    O sa ma uit in continuare, bănuiesc ca e genul de curiozitate care m-a făcut să mă uit si la Star Trek Discovery până l-au mutat pwe nu știu ce serviciu de streaming.

      (Citează)

  5. daca nu e pe disney plus plus nu are atragere, se stieee

      (Citează)

  6. Mai bine ca nu te-ai uitat si tu. Si asa a mers ca dracu HBO. Tu mai lipseai să ocupi banda…

      (Citează)

  7. M-am uitat, simpatic dar n-am cum sa il iau in serios pe Matt Smith ca bad guy.

      (Citează)

  8. Mie mi-a placut… primele 15-20 min au fost greoaie.. dar dupa parca a inceput sa ma prinda.. cu un TV bun si un soundbar.. filmul e mult mai interesant :D M-am dezobisnuit cu episoadele saptamanale, lucru care ma cam enerveaza…

      (Citează)

  9. Eu stau sa se mai stranga episoade. Nu sunt mare binger, nu pot sa vad mai mult de 1-2 episoade intr-o seara, si de obicei nici mai multe seri consecutive, dar daca trece o saptamana de cand l-am vazut pe ultimul uit tot. Varsta, maica.

      (Citează)

  10. Mai curand m-as uita la asta decat la comedia aia cu woke-si pe baza de Tolkien pe care o lanseaza amazon.

      (Citează)

  11. Recomandare de serial: Sandman pe Netflix e fantastic. Nu am citit comic-ul după care e adaptat, dar serialul e foarte bine jucat și creează un univers foarte interesant.

      (Citează)

  12. Same here, actori șterși, fara chimie, fara personalitate. Regele ăla numai rege nu pare.
    Nu e nimeni de calibrul lui Varys sau Baelish de exemplu. Până și CGI mi se pare slăbuț.

      (Citează)

  13. O chestie mișto, serialul începe cu ” La vremea aceea puterea Casei Targaryen era în floare”, dupa ruinele alea unde era sala tronului nu vreau să-mi imaginez cum arătau când erau doar boboci. Și nu, nu erau în construcție.

      (Citează)

    • Si eu ma asteptam la constructii spectaculoase, nu la ruine. Actiunea se desfasoara intr-o perioada in care efectiv nu exista nimeni care sa ameninte regatul si in care probabil toata lumea trebuie sa plateasca taxe considerabile catre casa regala, insa pana acum nu am vazut decat o capitala in ruine.

        (Citează)

  14. Asta e produs de wokers sau de oameni normali?

      (Citează)

  15. Dar la ce te uiti in loc alea 65 min “castigate” ? Sper ca nu la “basic TV”

      (Citează)

  16. Basil:
    Asta e produs de wokers sau de oameni normali?

    Pentru tipa aia mica, printesa vietii, este atat de insipida si de botoasa ca tot imi vina sa ii dau un cot in gura sa ii refac dantura
    Unde esti tu Daenerys? Toti sunt copii palide, mai putin dragonii… Se vede ca a evoluat CGI-ul

      (Citează)

  17. Iosif:
    Sunt destul de multe referinte catre GoT, inclusiv se aduce in discutie despre o viziune pe care imparatul ar fi avut-o in somn legata de “iarna cea grea si sfarsitul care va sa vina”.

    După care îți amintești cum a fost tranșată la mișto amenințarea apocalipsei hibernale și ți se taie tot cheful…

      (Citează)

  18. mac gregor:
    Mai curand m-as uita la asta decat la comedia aia cu woke-si pe baza de Tolkien pe care o lanseaza amazon.

    Aia se prefigurează o bătaie de joc la adresa operei lui Tolkien. Niște papagali care au impresia că scriu mai bine decât originalul și sunt plini de mesaje contemporane ce trebuie transmise fără doar și poate, că doar de asta se uită lumea la elfi și dragoni…

      (Citează)

    • Vreau sa vad ceva groaznic de anti corect politic, vreau sa vad o ecranizare dupa o carte a carui titlu si autor nu mi le amintesc, dar stiu ca era cu unul care ajunge pe o planeta unde societatea ia de normale niste ritualuri super violente si aleatorii. Poate stie cineva despre de carte e vorba? Aparuta la noi in anii ’90?

        (Citează)

    • Daca era ceva horror poate era ceva de Sergo Brussolo?

        (Citează)

  19. Am crezut ca sunt eu dubios ca nu vreau sa ma uit la el desi aseara era pe toate HBO-urile in acelasi timp.. s-a cam fasait povestea…

      (Citează)

  20. Pentru carti nu mi-am pierdut deloc interesul, nu au aproape nici o legatura cu serialul asta sau cu iltimele sezoane din GoT.

      (Citează)

  21. Marean:
    @Ion: gay e una, queer e alta
    Pune-te la punct cu terminologia.

    On topic: nu am putut trece de episodul 1 din Sandman.

    Probabil o sa ma uit la House of Dragon si probabil o sa ma plang ca e prost.

    Queer suntem (sau putem fi) toti, eu asa am inteles, ca citesc (din obisnuita de peste 12 ani, dinainte sa o ia razna) The Guardian. Trebuie doar sa te declari queer si esti. Dar nu toti vrem sa ne dam la unii de acelasi sex cu noi :) Aia sunt LGBT-ul din LGBTQ+. + probabil esti si fara sa stii. Asa ca curcubeul ala ne reprezinta pe toti 8 miliarde.

      (Citează)

  22. Marean:
    @Ion: gay e una, queer e alta
    Pune-te la punct cu terminologia.

    On topic: nu am putut trece de episodul 1 din Sandman.

    Probabil o sa ma uit la House of Dragon si probabil o sa ma plang ca e prost.

    Eu eram beat la primul episod (ok, doar ametit bine). Treaz nu am rezistat de la al doilea incolo. Mai am de vazut sezonul 3 din American Gods, tot aman.

      (Citează)

  23. e foarte ok serialul,adaptat bine dupa cartea Fire and Blood nol 1,vibe puternic de GoT,promite mult pe viitor !

      (Citează)

  24. Am rezistat vreo 20 min la primul episod. Asept sa termine tot sezonul. Îi mai dau o sansa atunci.

      (Citează)

  25. Pe ideea asta i-am dat și eu play dar a fost o surpriza plăcută.Trebuie să-l vezi,pare ca se construiește ceva bun.

      (Citează)

  26. Eu am văzut chinuit sezonul 7 și ceva din sezonul 8, ultimele 4 episoade din GoT. Nu m-a prins, lipsa de interes. Am văzut primul episod acum și oare interesant. Încă se așează premizele, se povestește cu voice over, se intra in miezul poveștii. Pare ok.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus