un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mi-am făcut cont pe BeReal, o rețea socială cu fotografii mai realiste despre viața ta

23 Aug 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

8 comentarii

Trebuie să zic că mă simt aventuros de câte ori îmi fac cont pe o reÈ›ea socială nouă tocmai pentru că fac asta atât de rar. Adică mi-am făcut cont pe TikTok anul trecut, iar înainte de asta… nici nu mai È›in minte. Instagram?

Zilele trecute mi-am făcut cont pe BeReal, care-i o rețea nu tocmai nouă, dar acum pare să ajungă la modă pe măsură ce Instagram se duce spre video. Conceptul pe BeReal este simplu: primești o notificare la un moment aleator al zilei, apoi ai 2 minute la dispoziție să faci o fotografie ca să arăți care este viața ta în acel moment.

Există È™i o componentă de “prieteni”. ToÈ›i veÈ›i primi notificarea în acelaÈ™i timp, ca să puteÈ›i compara apoi ce face fiecare. Dezavantajul acestui sistem este că trebuie să ai prieteni.

BeReal este deci, cum spune È™i numele, o reÈ›ea mai realistă. Instagram este despre fotografii bine prelucrate care arată viaÈ›a perfectă. Când este ultima oară când aÈ›i văzut acolo o fotografie cu un laptop È™i mesajul “iată computerul la care stau de 5 ore pentru că nu-mi iese ceva la codul scris”. BeReal, teoretic, ar putea fi cu astfel de fotografii, ceea ce m-a atras È™i la Instagram la începuturi.

Zic teoretic pentru că este o șmecherie la bord. Ai două minute să faci fotografia, dar cronometrul curge după ce apeși pe acea notificare, nu de când o primești în telefon. Asta este bine, că poate ești pe WC sau în ședință. Așa că, de fapt, este binișor gândită în această privință.

Puteți să-mi vedeți contul la adresa www.bere.al/nwradu, dar am impresia că funcționează doar de pe mobil sau doar dacă aveți aplicația instalată. Așa e la început. Peste 5 ani probabil vor avea și ei echivalentul de stories și clipuri video și găsim alta.

Prima notificare ever m-a prins la masă. Am văzut notificarea și voiam să fac o fotografie cu Alice și cafeaua din față, că asta avea pe masă, când văd ospătarul ieșind cu mâncarea noastră. Așa că pare că am o viață foarte elitistă bazat pe 1 din 1 fotografii. Eram la 5ensi, apropo.

Nu mi-a zis nimeni că aplicația îmi face fotografie cu camera frontală în același timp în care o fac pe cea principală, așa că am ieșit ciudat acolo.

Instagram a anunțat astăzi că lucrează la funcții asemănătoare cu BeReal. S-au speriat când au văzut că mi-am făcut cont.

    8 comentarii

  1. Radu ieri: aveti grija ca tiktok e naspa cu urmaritul, e intruziv.
    Radu azi: m-am inscris intr-o retea de socializare noua in care schepsisul e sa faci poze la ce ai in jur atunci cand iti zice ea. Hai si voi!

      (Citează)

  2. Domeniul bere.al suna mult mai interesant decat este de fapt

      (Citează)

  3. Cel mai reusit selfie al lui Radu. Chiar si involuntar, a iesit o poza ce merita marita si pusa in sufragerie, in chip de tablou.

      (Citează)

  4. În urmă cu câteva săptămâni am auzit de această aplicație pe Twitter și cred că tot tu ai scris dea ea.

    Nu am multe poze făcute pentru că am folosit-o rar și câteva zile am și șters-o din telefon.

      (Citează)

  5. Waw! Ce inutilitate! Ne vrem eco și consumăm energie pe prostii de genul ăsta!

      (Citează)

  6. Care erau sansele sa te prinda notificarea mancand??

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus