un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum a fost la Summer Well 2022

17 Aug 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

20 comentarii

Summer Well 2022 a fost pentru noi cea mai bună ediție de până acum. Alice a rămas acasă cu bunicii ei, iar noi ne-am simțit la festival ca într-un concediu. De fapt, serile de Summer Well cred că au fost cea mai lungă ieșire fără Alice de când s-a născut, deci da, vacanță adevărată!

Festivalul are și ocazia de a te face să te simți ca în vacanță. Este altă lume acolo în Domeniul Știrbey, chiar dacă în teorie este un festival “de oraș”, fiind atât de aproape de București. Ce-mi place mereu la Summer Well este că te poți relaxa în foarte multe moduri când pe scenă nu este un artist care să te intereseze. Bănuiala mea este că din start așa îl gândesc organizatorii, un fel de muzică & more.

De exemplu, acum era o zonă numită Stargazing în care te puteai uita la stele. Aveau pufuri pe care să stai, era relativ beznă, iar într-un colț erau marcate constelațiile pe care să le cauți cu privirea pe cer. Mie, ca pasionat de astronomie, mi s-a părut o idee genială și ceva ce poți pune de obicei în practică doar în astfel de locuri. Adică inițial în acest paragraf voiam să spun că mi-ar plăcea să văd așa ceva permanent instalat prin parcuri mai mari din București, dar mi-am dat seama că probabil nu s-ar duce nimeni în toiul nopții în parcuri. La festival, într-o poiană ferită de luminile din jur, a fost mult mai bine.

Mi-a plăcut și că de fapt era muzică pe toate gusturile. Summer Well este de obicei axat pe indie rock, dar anul acesta au fost multe zone cu muzică diferită. Aproape de intrare, într-o zonă cu mâncare, un DJ a pus melodii mai vechi și energizante, câte un Linkin Park, un Prodigy, hip-hop și altele. Am stat aproape o oră pe acolo, am și mâncat o pizza bună de la Fomizza, și mi-a plăcut muzica.

În altă parte, dincolo de lac și pe lângă zona de pop-up cinema a lui Orange (rula ceva cu Jason Statham când am trecut pe acolo), era mai pe trance și chill house. Erau mai multe baruri acolo, unul Bacardi, altul Bombay Sapphire, încă unul cu whisky-uri și gin japonez, mese de bar prin zonă, niște instalații de lumină, animatori șamd – mi-a plăcut mult și acolo, era o combinație foarte reușită. Un pic mai departe era scena numită Wiiings, pe care au cântat mai mulți artiști. Puteai sta toată seara doar în zona lacului și tot te distrai bine.

BTW, meet familia Dungă, că ne-am vorbit să venim îmbrăcați similar:

Au fost foarte multe altele de făcut. Summer Well s-a dovedit și foarte prietenos cu copiii mici, acum că am intrat în modul în care observ astfel de lucruri. De exemplu, tot Orange avea o zonă numită Sleep Well Baby în care puteai pune copilului căști cu muzică liniștitoare, erau destui bebeluși și chiar copilași mici pe acolo care dormeau liniștiți. La anul chiar vrem să mergem și cu Alice la festival, cred că i-ar plăcea toate luminile colorate de pe acolo și în nici o zonă nu mi s-a părut muzica deranjant de tare, câtă vreme nu stai aproape de scena principală (noi mereu am preferat să stăm în spate, unde e mai puțină aglomerație și unde acum se adunase inclusiv un grup de vreo 10 cărucioare de copii). În acest an am văzut mulți bebeluși mai mici decât Alice, deci se poate, iar în multe zone pe jos au fost montate covoare de cauciuc moale, adică accesul cu cărucioare de copii era simplificat față de alte ediții.

Pentru copii mai mari și adolescenți, tot Orange avea la stand niște atracții cu cozi foarte mari. Principala atracție era la vopsit mâna. Cineva punea într-un vas diverse vopseluri într-un model aleator, apoi tu introduceai mâna acolo și o scoteai afară practic cu un “tatuaj” sleeve abstract făcut pe piele. Adică era coadă și la tatuaje temporare tradiționale, tot acolo la stand, dar aici aveai parte direct de un sleeve și coada era pe măsură. Înțeleg că nu-i nouă ideea, dar eu acum am văzut-o prima oară (ok boomere!)

@nwradu Sleeve-uri de vopsea la cortul @Orange Romania de la #SummerWell ♬ original sound – Radu Dumitru

Mai erau acolo căști AR și roboți controlați din telefonul mobil, inclusiv se făceau meciuri de fotbal cu ei. Tot Orange a pus și rețea Wi-Fi 6 în foarte multe zone și aceasta a mers fără probleme. Țin minte festivaluri unde nu era semnal din cauza aglomerației prea mari, acum am stat pe 802.11ax cum nu am nici măcar acasă.

Mai erau câteva standuri complexe. Ford avea unul mare și mi s-a părut bine plasat. Mulți dintre cei de la festival sunt în publicul țintă pentru Puma, plus că aveau acolo și un Mach-E. La Avon se făceau machiaje. Banca Transilvania și alții erau pe relaxare, pufuri și scaune pe care să te odihnești. Peste tot erau tombole sau puteai degusta diverse băuturi.

În caz că nu a fost clar, Summer Well a fost foarte aglomerat. Ziua de vineri a fost acum una aproape full de festival și au fost mulți oameni și atunci. Sâmbăta, însă, probabil a rupt recordurile anterioare, am văzut o coadă de mii de oameni la intrare și cea mai mare aglomerație de până acum pe pajiștea principală. Cu toate acestea, nu mi s-a părut deranjant de aglomerat. De exemplu, zonele de mâncare serveau oamenii în ritm decent (între 30 și 40 de lei ceva de mâncare, gen burger sau pizza), am așteptat doar câteva minute în majoritatea cazurilor și am găsit mereu și masă și scaune unde să mâncăm. Un stand cu popcorn a avut succes mare, la fel și cei cu înghețată thailandeză, era non-stop coadă.

Aici am stat pe niște pufuri și am băut câte un Endless Summer de la Origo:

 

Tot noi, dar fotografiați cu o cameră de Kinekt și puși pe un ecran de 10 metri înălțime, dacă am văzut bine:

 

Barurile se mișcau mai bine. O bere Beck’s a fost 15 lei și n-am stat niciodată la o coadă mai mare de 5 persoane, iar pe la cocktailuri lucrurile mergeau și mai bine, plăteai într-un loc și apoi te duceai cu bonul la unul dintre barmani ca să-ți prepare băutura. Erau peste tot coșuri de gunoi și containere de reciclare, plus bonusuri pentru cei ce reciclează multe pahare de bere. Profiterolul de la Zobuian a fost de asemenea excelent.

Erau și multe zone de fotografiere și selfie-uri, inclusiv un pod plutitor nou, cu instalație luminoasă pe deasupra. Am dat uneori câte o tură în plus prin diverse locuri doar ca să vedem ce mai este nou și cum sunt iluminate seara.

La Arctic Monkeys s-a adunat toată lumea, desigur. Summer Well are un specific: concerte de aproximativ o oră, care mereu încep punctual. Așa a fost și acum, mulți artiști chiar au început la minut față de program, inclusiv cei mari. S-a auzit bine. Arctic Monkeys a cântat bine, dar parcă nu memorabil. Cred că nu are genul de melodii care energizează mulțimea, ci sunt ceva mai melancolice. Mie mi-au plăcut mult Alice Merton și Inhaler (care cred că au un viitor bun în față) și am descoperit și mai multe melodii bune de la Future Island.

Am uitat să mă duc la concertul The Schnitzels. Pur și simplu voiam să aud ce cântă. Mi se pare un nume excelent de formație. Și Șuie Paparude a atras foarte mulți oameni vineri seara, pe scena secundară unde au evoluat. A fost și o scenă mică numită Hidden Tracks unde am prins-o cântând pe Cătălina Cara. Am devenit fan pe Spotify. Este o artistă din Republica Moldova cu voce bună.

În rest nu zic mai multe despre muzică, nu mi se pare un subiect ușor de relatat în cuvinte sau cel puțin nu știu eu să fac asta.

Știți ce mi-a plăcut și mai mult, de fapt? Faptul că toată lumea era cu zâmbetul pe buze. De la public nu mă miră asta, a fost totul bine organizat, nu aveai ce să nu-ți convină. Inclusiv vânzătorii erau însă veseli, iar pentru unii sunt sigur că nu a fost ușor să stea ore întregi într-o tonetă sau camionetă mică, în căldură. Cu toate acestea, am întâlnit peste tot oameni zâmbitori, chiar am schimbat câteva glume cu unii, toată lumea părea să fie încântată că totul merge bine și este o atmosferă plăcută.

Mulțumesc și cititorilor care m-au văzut pe acolo și m-au salutat, după cum am propus într-un articol de vinerea trecută. Au fost mai mulți decât mă așteptam, m-am simțit ca o vedetă. La anul mă gândesc chiar să și fac cinste cu ceva de băut de câte ori mă salută cineva, acum mi-a venit prea târziu ideea. Și am dat și eu fapta bună mai departe, de câte ori am mâncat ceva bun m-am dus după aceea la tonetele respective și le-am zis “a fost foarte bun, mulțumesc”. Genul acesta de feedback mereu bucură oamenii.

2023, 11-13 august, viitorul Summer Well. Și găsiți fotografii mult mai bune pe pagina oficială Summer Well, desigur.

 

    20 comentarii

  1. Seamănă a bâlci de la sat, la fel cum a fost și Anton. Mai lipseau micii și grătarele.

    Repetați după mine : copii mici nu au ce cauta pe acolo seara / noaptea.
    E ok ziua, dar sa îl ții pe acolo ca ai tu chef de party ar trebui interzis

      (Citează)

    • Sfaturi nesolicitate much? :))
      Eu am copilarit si la tara si balciul de acolo era cam diferit, asa cum iarna nu-i ca vara.
      Iesiti cat se poate de mult cu copiii, oferiti-le experiente, bineinteles ca au ce cauta copiii acolo. Tot din categoria sfaturi nesolicitate.

      Si, Mihnea, nu, nimeni nu trebuie sa repete dupa tine, ca nu suntem papagali. Fiecare decide ce e mai bine pentru propriul copil si nimeni nu are vreo datorie fata de tine sa actioneze conform ideilor tale.

        (Citează)

    • tu esti asa, un fel de Fluture care vrea sa decida pentru toata lumea, fara sa fie sef?

        (Citează)

    • O fi un alter-ego al ineptului de Fluture, ca discursul pare acelasi. Aceeasi autosuficienta imbecila si gretoasa, ma mir ca i se permite sa se desfasoare pe aici.

        (Citează)

  2. femeie, am zis ca ziua e ok cu ei.
    noaptea – gen dupa 22/23, COPILUL TREBUIE SA FIE IN PAT.

    dar asa ajungi apoi la articole ca vai copilu la 12 ani s a desprins de parinti si incearca toate prafurile de pe piata.

    da, balciu de la tara nu era pe baza de EXPERIENTE
    la fel cum nu era nici cu ACTIVARI la tara, dar new age ppl astia…

    Deea:
    Sfaturi nesolicitate much? :))
    Eu am copilarit si la tara si balciul de acolo era cam diferit, asa cum iarna nu-i ca vara.
    Iesiti cat se poate de mult cu copiii, oferiti-le experiente, bineinteles ca au ce cauta copiii acolo. Tot din categoria sfaturi nesolicitate.

    Si, Mihnea, nu, nimeni nu trebuie sa repete dupa tine, ca nu suntem papagali. Fiecaredecide ce e mai bine pentru propriul copil si nimeni nu are vreo datorie fata de tine sa actioneze conform ideilor tale.

      (Citează)

  3. Nu, nu “TREBUIE SA…” nimic. Copilul este in pat cand decid parintii, nu conform criteriilor tale. Nu se intampla absolut nimic daca copilul nu este in pat la ora stabilita, pentru 1-2-3 zile. Nu va incepe sa ia prafuri la 12 ani din cauza asta.
    Si nu detii adevaruri universale ca sa dictezi tu ce TREBUIE facut si ce nu. Cu CAPS LOCK, echivalentul zbieratului in limbaj internautic, sa fim pe aceeasi lungime de unda. Ca tu stii sigur-sigur ca daca scrii cu majuscule, mesajul tau capata importanta, dintr-o data.
    Barbate.

      (Citează)

  4. Copiii erau cei care trăgeau de noi sa mai meargă la festival si au fost extrem de dezamăgiți cand au aflat ca acest festival durează doar 3 zile. S-au jucat pe la zona Orange cu roboțeii, si-au făcut zeci de tatuaje, au primit fresbee si boxe wireless cadou tot de la Orange.
    Când a venit ploaia duminica noapte tot cei de la Orange au împărțit pelerine de ploaie pentru toata lumea. Noi aveam deja în dotare ce ne trebuia. Pentru copii am avut caști împotriva zgomotului si au fost super ok când stăteau la concert.
    Cea mai buna voce din concert cred ca a fost a celor de la Inhaler in rest nimic memorabil nici chiar Arctic Monkeys.
    Cu mâncarea am fost pe modul regim deci nu pot spune prea multe. Am mâncat un burger de la un stand cu produse tradiționale si mi-a plăcut mult. Era foarte bine făcuta carnea.
    Dezamăgirea mare pentru copii a fost la standul celor de la Becks care ofereau tatuaje, picturi pe față și tricouri celor care reciclau, dar daca aveai sub 18 ani nu puteai sa beneficiezi nimic. Mulți copii reciclau paharele și mergeau la ei pentru tatuaje, pictura pe fata sau tricouri si veneau supărați ca nu aveau voie. Ciudat. Pictura pe fata este preferata copiilor si tocmai ei nu puteau beneficia de ea, mai ales ca s-au chinuit atâta sa recicleze paharele de bere.
    Lumea de la concert a fost ca de obicei foarte frumoasa si politicoasa. La acest festival vin oamenii din alta clasa decât cea de care ne lovim zilnic pe străzile din oraș. Este o plăcere sa discuți cu diverși pe care nu ii cunoști si sa vezi ca sunteți pe aceeași lungime de undă. În plus te întâlnești cu mulți cunoscuți.

      (Citează)

    • BAAAAAAA, tu te auzi ce debitezi??
      ca nu erau lasati copii la stand-ul care promova BERE!!!
      BERE BAA
      dar vai, copii.

      serios ba…… noaptea mintii

        (Citează)

    • Fain ca v-ati distrat.
      Si mie mi se pare un pic ciudata decizia celor de la Beck’s. Ok, copiii nu beau bere dar parintii ar aprecia.

        (Citează)

  5. Nu stiu ce e mai sinistru… Ca asa-zisii parinti si-au carat plozii pe acolo si fac o masturbare in cerc validandu-se unii pe altii ca ce speciali sunt ei si ce trogloditi sunt ailalti. Sau ca organizatorii au prevazut acolo din start activitati pentru copii…Inteleg ca aia sunt niste capitalisti verosi care vor sa “educe” noile generatii de consumatori inca de cand stau mufati de tzatzele mamelor lor.
    Mai trist e insa ce fac vacile cu cabina din copii lor. Nu cred ca ajung pe droguri la 12 ani ca i-a carat ma-sa trei zile la Summer Well. Insa este un anumit comportament, parintii care si-au tarat copii acolo sunt de regula parintii care ii tarasc peste tot, “sa petreaca timpul de calitate cu ei”, “sa beneficieze de experiente”… Insa, de fapt, nu vor decat sa-si sasisfaca poftele lor si, eventual, sa se mai ocupe si altii de boracii lor pe-acolo, sa mai scape de ei. Pentru copii este extraordinar de importanta rutina: mese si somn la ore regulate, fara stimuli puternici vizuali sau auditivi. Copii tarati la manifestari de genul asta au si vor avea tulburari de somn si alimentare, la fel cum vor suferi mai tarziu de deficit de atentie si se vor putea concentra mai greu, procesul de invatare fiind mai dificil.
    Voi realizati cat de defecti sunt oamenii astia care se lauda ca isi duc copii mici la un concert unde sa-i tina cu casti pe urechi, dar sa-i expuna la flashuri puternice? Un concert unde undele sonore sunt atat de puternice de le simti efectiv in piept ca adult?
    Este combinatia perfecta intre parinti penibili si organizatori fara scrupule. Organizatorii nu ar fi trebuit sa permita intrarea gratuita acolo sub 12 ani, ci sa o interzica cu totul. In ideea ca prin coercitie mai poti salva cat se mai poate salva din bunastarea copiilor respectivi in conditiile in care celelalte filtre de protectie au esuat.
    Data viitoare puneti-le copiilor casti si ochelari mati de protectie, eventual dati-le si niste tranchilizante sa zaca pe acolo ca niste legume cat va distrati voi! Dar macar nu va mai laudati cu chestia asta!
    Nu pot sa sustin un asemenea comportament degenerat, eu sunt “out”.

      (Citează)

    • Gizas, ce comentariu veninos.
      Macar ar fi trebuit sa precizezi ce intelegi prin “copii mici”. Varsta de 12 ani de unde ai scos-o, din fund? Ce ai scris tu se aplica identic si la un copil de 2 ani isi la unul de 10 ani? Dar la unul de 11 ani si 11 luni?

      Da, copiii au nevoie de rutina si sa nu fie expusi la stimuli puternici. Asta in general vorbind, nu in absolut fiecare zi. Atat timp cat nu-i duci la cate un festival in fiecare saptamana, nu e absolut nici o problema.

      Noi de exemplu am inceput de anul asta sa mergem la festivaluri ca sa vada copiii muzicienii, nu neaparat noi. Au amandoi sub 10 ani. Da, ai mei asculta Arctic Monkeys si avem si prieteni ai caror copii asculta AM. Mie de exemplu nu imi plac asa mult.

      Din pacate Arctic Monkeys NU au inceput la timp la Summer Well, asa ca copiii au zis ca nu mai pot si am plecat. Dar au petrecut o zi buna pe acolo, chit ca a fost cam aglomerat.

      In Olanda am fost la Imagine Dragons, tot pentru ei, ca eu nu ma dau in vant nici dupa astia.

        (Citează)

    • Poate esti tu mufat, mitocane.

      Nu stiu ce iti imaginezi ca iti da dreptul sa vorbesti asa, fiindca nu te-a injurat nimeni in articol din cate vad.

        (Citează)

  6. hai sa nu ii stricam la raducu review-ul de la festival :))

    bine ca a fost bine, toata lumea happy

      (Citează)

  7. mihnea: insa

    Sa inteleg ca tu cand bei o bere sau fumezi o tigare iti incui copiii in dulap sa nu te vada? Sau ai tai copii stau legati cu lantul de calorifer all the time?

      (Citează)

  8. mihnea:
    BAAAAAAA, tu te auzi ce debitezi??
    ca nu erau lasati copii la stand-ul care promova BERE!!!
    BERE BAA
    dar vai, copii.

    serios ba…… noaptea mintii

    Ca pe maidan, ca pe tarla. Mihnea, cocletele de serviciu, la dispozitia dvs. cu tolba de ineptii si ghiolbanii.

      (Citează)

  9. n-am fost la acelasi festival pase-se :))
    a fost una dintre cele mai slabe editii summerwell. pauze foarte mari intre artisti, mai ales la main, barurile se miscau foarte prost, berea curgea incet (dupa prima zi si-au dat seama sa pregateasca paharele de bere si sa le inmane direct cui le cere, dar in prima zi asteptai pana reusea sa umple paharul), cei care serveau nu prea avea chef de munca, mai ales la standurile de bere si cele de vin/cocktail.
    lumea cauta in tomberoane dupa pahare de bere ca sa isi ia un tricou moca sau ce mai dadeau ei acolo.
    overall, mie mi s-a parut cea mai slaba editie.

      (Citează)

  10. Nu știu dacă o sa mai intru aici dacă Radu îl lasă pe acest individ sa jignească la discreție.
    Deja mi se pare ca a sărit calul maxim.

    Iar dacă îl lasă că da adune comentarii cu atât mai rău.

      (Citează)

    • Cine jignește ba??
      Eu nu am făcut pe nimeni imbecil, fi atent

        (Citează)

    • De ce ?
      Daca nu-ti convine parerea lui trebuie sa-i inchizi gura?

      Spune-mi tu sau ceilalti useri la ce astfel de evenimente v-au dus parintii de la 6 luni la 10 ani? Si ati stat noaptea in zgomot.

        (Citează)

  11. Un pic de deontologie profesionala chiar nu i-ar strica lui Radu – totusi, e un articol platit de Orange. E chiar asa de greu sa fii corect si sa marchezi articolul ca atare?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus