un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cele mai interesante jocuri de la Gamescom 2022

27 Aug 2022  ·

TEHNOLOGIE  ·

5 comentarii

Lords of the Fallen este un action-RPG într-o lume fantasy. Mie mi se pare că acel castel seamănă perfect cu unul din Elden Ring, dar na… asta este moda acum.

Dead Island 2 este un joc first-person shooter cu accente de RPG în care te lupți cu zombies. Arată ca un Far Cry în Los Angeles distrus de zombie, dacă mă întrebați pe mine, dar făcut într-un pus pe amuzament și faze spectaculoase, nu seriozitate. L-aș juca. Apare în prima parte a lui 2023.

Dune Awakening este un open world survival MMO. Trailerul arată bine, dar ce trailer nu este așa? Personal nu-i dau multe șanse. Sunt puține jocuri massive multiplayer online care reușesc pe piață, dar unul în seria Dune trebuie întâi să convingă fanii hardcore ai seriei.

Forsaken a arătat gameplay mai lung. Jocul are loc tot într-o lume fantasy în care personajul principal, o domnișoară cu puteri speciale, este atrasă din lumea noastră. Sincer să fiu, gameplay-ul arată bine, îmi place cum apar tot felul de monștri mari și se dă mereu cu vrăji puternice, dar apoi trece în “și acum te atacă cerbi modificați de o boală”.

Altfel spus, mi se pare genul de joc la care trebuie așteptate review-urile. Ar putea fi foarte bun. Ar putea fi repetitiv și slab proiectat ca gameplay.

Return to Monkey Island se va lansa pe 19 septembrie. Yey!

Atlas Fallen este încă un action-RPG într-o lume fantasy aflată în paragină, în care oamenii se luptă cu arme supradimensionate și magie împotriva monștrilor, a zeilor și a altor treburi rele. Începe să fie laitmotivul acestor ani. Câtă vreme iese bine, însă, nu se va supăra nimeni.

Sonic Frontiers va fi lansat în noiembrie. Nu mi-am dat seama niciodată dacă Sonic este un personaj popular în România sau doar în țările care au avut console cu mult înaintea noastră.

Homeworld 3 a arătat nou gameplay. Acesta da joc, cei mai în vârstă vor ține minte primele două părți și dificultatea lor, că misiunile nu erau deloc ușoare. Jocul este unul de strategie în spațiu, cu tot cu tacticile 3D pe care le aduce asta.

Scars Above este un joc de acțiune SF în care un fel de navă extraterestră uriașă apare deasupra planetei și oamenii se duc să investigheze ce se întâmplă.

Gotham Knights va fi lansat pe 21 octombrie, dacă vă era dor de lumea lui Batman. Nu apare și Batman, doar ajutoarele sale, plus multe personaje negative din acel univers.

Lies of P este un action-RPG într-o lume steampunk victoriană. P de la Pinocchio, care este personajul principal, deși din trailer asta pare să însemne doar “tânăr cu o mână ciudată și deci puteri magice”. Mi-a plăcut trailerul, mi se pare că aduce un pic și cu lumea steampunk din Dishonored, o serie foarte bună, chiar dacă jocul este clar o clonă de Souls.

Hogwarts Legacy a mai lansat un trailer. Jocul apare în februarie 2023.

Au mai fost arătate și tot felul de jocuri mai lejere. Goat Simulator 3, Moving Out 2, Park Beyond și altele, însă eu cred că pe acestea nu le așteaptă nimeni cu entuziasm, ci se cumpără pentru că sunt relaxante și merg jucate rapid poate și în rețea.

  5 comentarii

 1. Nu mai rezist! Adicam am rezistat sa nu comentez acum vreo 2 zile la Stirile zilei, cand ai zis de jocul asta, dar e prea mult:

  E Forspoken nu Forsaken!!

  Ahh, ce bine e! :))

    (Citează)

 2. E a 2-a oara cand ii zici Forsaken gresit.

    (Citează)

 3. Ma tot zgaria pe creier ceva la Forsaken, mi se parea cunoscut si vechi jocul. Si asta pentru ca intr-adevar este vechi, din 1998: https://store.steampowered.com/app/668980/Forsaken_Remastered/
  Nu are nici legatura cu jocul din 2022.

  MMO-ul Dune ar putea fi un joc bun, primele jocuri Dune au redefinit domeniul si inventat tot genul RTS practic. Dar este nevoie de multa munca si atentie la detalii intr-un MMO ca sa fie multumiti publicul tinta de cititori ai cartilor. Sperante prea mari nu ar trebui ne facem, foarte putine jocuri bazate pe filme au fost bune si au avut succes.

  Gotham Knights deja enerveaza cu cat spameaza peste tot despre cat de minunat este, sper sa dea chix.

    (Citează)

  • Intr-un MMO sunt mii de jucatori si toti or sa vrea sa fie Paul. Trebuie sa faca rolul de simplu soldat sa fie interesant, si trailerul nu transmite nimic de gen.

   Dar a iesit recent Dune Spice Wars, care e chiar bun (strategie) asa ca poate le iese si lor.

     (Citează)

 4. Deci toate jocurile sunt mergi intr-o lume distrusa unde bati demoni cu magii.

  Deci daca combinai la intamplare videoclipurile cu descrierile, cred ca nimeni nu stia care e care. In afara de Sonic.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus