un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Articole interesante de citit astăzi – 28 august 2022

28 Aug 2022  ·

GÂNDURI  ·

35 comentarii

Noaptea în care polițiștii din București au împușcat de 6 ori un tânăr confuz, posibil cu probleme mintale. Trigger happy toți, la picior nu se mai trage?

Cozi de milioane de chinezi la testare covid în Chongqing. Autoritățile au resetat codul tuturor pe portocaliu și, până nu te testezi, aplicația nu devine verde. Fără verde în aplicația oficială nu prea poți face nimic în societate. Orașul raportase 40 de infecții cu o zi înainte și s-a dat alarma.

Despre Maria Adela Rivera, care de fapt era spion pentru ruși. Citiți întreg threadul, nu doar primul mesaj.

Dacă umpli sistemul nostru solar cu supă până la planeta Jupiter, vei crea cea mai mare gaură neagră din această galaxie. Practic, galaxia se va distruge. Abia aștept să cumpăr What If 2 pe 13 septembrie.

Guvernul din Columbia propune decriminalizarea și o piață controlată de autorități pentru cocaină.

Flightradar24 a fost înființată “din greșeală”, ca sa duca trafic spre un comparator de bilete de avion. Acum este un site foarte vizitat și inclusiv eu plătesc abonament anual.

Fotografii cu seceta din China. Este de rău în toată lumea. Europa trece prin cea mai mare secetă din ultimii 500 de ani. Poate că încălzirea globală nu este un mit. Între timp, Rusia arde gaz de 10 milioane de dolari pe zi pentru că n-are unde să-l vândă.

Câinii lăcrimează de fericire atunci când se revăd cu stăpânul lor. That’s so sweet. Și pisicile noastre se bucură când revenim acasă, dar după 15 secunde intră în modul “acum dai și tu ceva de mâncare, căpitane?”

43% dintre tinerii între 19 și 30 de ani din SUA au folosit marijuană în ultimul an.

Ucraina își repornește campionatul de fotbal. Fără spectatori și cu adăpost de bombe la stadion.

Poliția de Frontieră cu mocănița.

Hoteluri de pe stânci sau diverse înălțime. Aș sta în toate.

    35 comentarii

  1. E prima oara cand aud de cazul cu politistii…

    “Poziționarea punctelor de impact din corp arată că polițistul a țintit către picioare, chiar dacă cel puțin unul dintre gloanțe a ratat și a ajuns mai sus, spre plămâni.”

    Inca o data confirma ce spuneau cei de la recorder in articolul despre politie. Cei care folosesc arme ori nu sunt instruiti corect ori nu au dotare buna. Majoritatea prefera sa nu o faca fix de teama ca ajung in situatii ca asta

    Ce mi se pare insa si mai ingrijorator este faptul ca nu stiu sa acorde primul ajutor. Asta ar fi trebuit sa fie obligatoriu cel putin in cazul celor care merg pe teren.

      (Citează)

    • In ala au tras de 6 ori, voit sau accidental. In interlopii care ii scuipa in freza si ii calca cu masinile, nici macar accidental n-ar trage, ca si-ar supara rudele si prietenii. Politia Romana, institutie publica ce apara interlopii. Siguranta si incredere pentru infractori.

        (Citează)

  2. Eu aș inclina de data asta sa dau dreptate poliției. Ai un nebun poate e și drogat care umblă cu obiecte ascuțite, iei măsuri.

    Orice om normal fuge, se ascunde, după ce a fost împușcat de 3x. Nu e nevoie de încă 3 ca să îl potolească.

    Ce detalii prezintă poliția ca să se pună în lumină bună sunt de investigat. Probabil mint cât se poate, dar nu în părțile esențiale.

    Faptul ca 9 polițiști și jandarmi nu au fost în stare sa imobilizeze 1 nebun / drogat ridică probleme serioase despre competenta forțelor de ordine.

      (Citează)

  3. La ala cu politistii nu stiu ce sa zic. Bolnavii psihic sunt periculosi si nu de putine ori au omorat oameni. Faptul ca fusese spitalizat de mai multe ori si tot avea probleme grave si era lasat in libertate nu este un lucru bun. Faptul ca bolnavii psihici nu sunt tratati si supravegheati, chiar daca impotriva vointei lor, este problema principala.
    Este clar ca politistul a tras la picioare dar un glont a nimerit aiurea, probabil pt ca barbatul era in miscare. Nu este simplu sa nimeresti mereu unde vrei cu pistolul.
    Acum pe bune tu ai risca sa te injunghie un nebun cu un cui? Poate ii dadea politistului in ochi, in gat, poate era un cui infectat cu hiv, efectiv nu ai de unde sa stii cand vii la o astfel de interventie.
    Familia acestui barbat stia ca el are probleme, ca este un barbat puternic, dar il lasau sa locuisca singur, sa nu isi ia medicamentele. Probabil pt ca si lor le era frica de el.
    Asa ca nu pot sa invinovatesc politistul la faza asta.

      (Citează)

  4. Referitor la seceta.
    Cica in Jărmania nu se mai gasesc pe stoc radiatoare electrice. Lumea se pregateste pentru intreruperi de gaz, adica.
    Dar se pare ca s-ar putea sa avem si intreruperi de electricitate (seceta + lipsa gaz).
    Seceta afecteaza direct capacitatea de generare a hydro, dar nu numai. De ex tot in DE barjele cu carbune nu mai pot ajunge la centrale termo electrice pt ca a scazut nivelul Rinului.
    Poate veti fi surprinsi sa aflati ca o treime din electricitatea consumata in EU tot cu combustibili fosili este facuta.
    Sunt curios care e starea stocurilor de saci de dormit.

    In Olanda cica nu se mai gasesc lemne de foc.

    Asta in caz ca aveati impresia ca preturile la energie sunt singura problema.

      (Citează)

    • Poti verifica singur ca exista la vanzare calorifere electrice in Germania(online)…si poti vedea singur, tot online, ce procent din populatia Germaniei se incalzeste cu gaz vs cei cu electric

        (Citează)

    • O sa ploua de o sa rupa in septembrie si octombrie. Daca nu va fi asa, abia atunci e ceva periculos.

        (Citează)

    • Marean:
      Poate veti fi surprinsi sa aflati ca o treime din electricitatea consumata in EU tot cu combustibili fosili este facuta.

      Eu sunt placut surprins, inte-adevar.
      Ma asteptam ca procentul obtinut cu combustibili fosili sa fie minim 50%.
      Deci sistemul energetic UE este unul extrem de performant si verde e concluzia ce se poate trage.

        (Citează)

  5. Nu il consider vinovat pe politist.

      (Citează)

    • Politistul individual nu poate fi considerat de esecul interventiei, dar avand in vedere ca job-ul politiei este sa protejeze, e clar ca au esuat. Este in job-ul lor si sa il protejeze pe bolnavul psihic de il insusi, sa il aduca viu in fata instantei pentru a i se decide soarta.

      Alta situatie, daca de exemplu era un nebun care voia sa se arunce de pe bloc ca sa se sinucida, politia are ca datorie sa il impiedice sa faca asta. Nu o sa vezi nicaieri politisti facandu-i galerie si sau punand pariuri pe care masina aterizeaza dupa ce se arunca.

        (Citează)

    • Stii, daca se pune problema sa ma omoare sau sa fac eu naiba stie ce miracol kung fu… si aici fie vb intre noi, ce naiba ar fi putut face instanta? decizia ar fi destul de evidenta.

        (Citează)

    • Destul de sigur ca instanța nu îl condamna la moarte pentru umblat în chiloți având cuie în mână.

      Daca ești civil jobul tău e să te aperi cum poți, dacă ești polițist jobul este sa prinzi infractorii, nu sa ii faci sită. Așteptările sunt altele de la regiment de polițiști și jandarmi.

        (Citează)

  6. Rusia nu arde gaz pentru ca nu are unde sa il vanda, ci pentru ca vrea sa santajeze UE si Germania in special.

      (Citează)

    • Alex:
      Rusia nu arde gaz pentru ca nu are unde sa il vanda, ci pentru ca vrea sa santajeze UE si Germania in special.

      Corect, stau nemții și se uită pe gazoduct să vadă când vine gazul și tot nu vine, Rusia zicând că sunt ‘lucrări de mentenanță’ dar de fapt e doar un preview la ce urmează.

      Rusia atâta poate, atâta știe, și toată lumea avea dreptate când zicea că Rusia asta o să facă cu prima ocazie când nu-i va conveni ceva. Nemții râdeau ca cretinii la ONU când a zis-o Trump, la fel râdeau când le-a zis-o Obama, la fel râdeau când a zis-o și Biden. Acuma vor râde în continuare uitându-se pe țeavă.

        (Citează)

    • Nemtii sunt ok, au ras pana a devenit evident ca asta se va intampla, apoi si-au adus aminte ca sunt nemti si s-au pus pe treaba. Au redus depenenta de Rusia incredibil de mult intr-un an si probabil pana anul viitor o vor taia complet.

      Rusia trebuia sa taie gazul de la inceput. In schimb ei au vandut in continuare sa profite de preturi mari dar au ajutat EU sa umple rezervorul pentru la iarna. Acum e cam tarziu pentru ei ca rezervorul e aproape plin iar terminalele de LNG vor fi gata la timp.

        (Citează)

    • Ca sa ce? Ca americanii ajuta Ucraina si ar inlocui si ce n-ar da Germania. Ca o parte din UE, gen Polonia, o sa ajute intotdeauna dusmanii Rusiei. Slavi la fel de nebuni. Rusii iar merg pe ciupeala, care nu le-a functionat niciodata. Tot timpul ei au patit-o. Au ciupit din centrul Europei la pactul Ribbentrop-Molotov, si-au luat-o pe coaja pana s-au trezit. Acum nu i-ar ajuta nici sa vina cu toate fortele, ca nu mai e pe vremea lui Napoleon. NATO are arme nucleare. Si pana mor un miliard de cetareni din tarile NATO, mor intai 150 milioane de rusi. Daca s-ar opri in momentul asta, poate ar ramane cu ce au cucerit.

        (Citează)

  7. S-a ieftinit Starlink, 50%, 230RON/luna, incepe sa merite.

      (Citează)

    • au observat ca nu sunt chiar doua miliarde de catateni care sa dea o suta de coco pe luna pe internet?

        (Citează)

  8. Giani Mucea:
    Nemtii sunt ok, au ras pana a devenit evident ca asta se va intampla, apoi si-au adus aminte ca sunt nemti si s-au pus pe treaba. Au redus depenenta de Rusia incredibil de mult intr-un an si probabil pana anul viitor o vor taia complet.

    Rusia trebuia sa taie gazul de la inceput. In schimb ei au vandut in continuare sa profite de preturi mari dar au ajutat EU sa umple rezervorul pentru la iarna. Acum e cam tarziu pentru ei ca rezervorul e aproape plin iar terminalele de LNG vor fi gata la timp.

    Tocmai am vazut azi la tv demersul unor parlamentari social-democrati din Germania Federala (numele actual) care cer Ukrainei sa capituleze, ca vezi-doamne victime, distrugeri etc. Si oricum sunt rezervat privind gradul de umplere cu gaz comunicat de ai nostri pentru noi.

      (Citează)

    • Aaa…am ajuns la stiri cretine? Ai vazut ce nunta a facut Simion?

        (Citează)

    • Nu mai bine cumpara de la rusi, infloreste economia Germaniei si dau bani in continuare Ucrainei? Poate chiar mai multi, ca ar avea de unde mai ceva decat acum. Sa fie toti fericiti? Win win win (in afara de cine moare in razboi, dar daca copiii vor sa se joace in continuare, csf…) Nu inteleg de ce nu ai vrea sa faci ceva good for business.

        (Citează)

    • @Nicu: Eh, sunt si dobitoci printre ei, cum sunt dobitoci si printre romani si olandezi. Dar sunt o minoritate.

      Oricum, nu conteaza, surse de energie exista dar nu a ajuns inca cutitul la os. La fel si pentru metodele de gestiune a energiei existente. Adica n-am nimic cu Greta, multa bafta, are dreptate, dar temporar punem pauza ca pana la incalzirea globala avem alte probleme.

      @S: EU nu are nici un fel de sanctiune pe gazul rusesc. EU cumpara de la rusi, problema e ca rusii limiteaza livrarile pentru a strange EU cu usa sa nu mai sustina Ucraina. Deci ce zici tu nu se poate.

        (Citează)

  9. Giani Mucea:
    Nemtii sunt ok, au ras pana a devenit evident ca asta se va intampla, apoi si-au adus aminte ca sunt nemti si s-au pus pe treaba. Au redus depenenta de Rusia incredibil de mult intr-un an si probabil pana anul viitor o vor taia complet.

    Rusia trebuia sa taie gazul de la inceput. In schimb ei au vandut in continuare sa profite de preturi mari dar au ajutat EU sa umple rezervorul pentru la iarna. Acum e cam tarziu pentru ei ca rezervorul e aproape plin iar terminalele de LNG vor fi gata la timp.

    Nu taie gazul Ucrainei, apai Germaniei…

      (Citează)

  10. Peste tot? De emisfera sudica nu am auzit nimic. Poate pt ca e iarna? De zonele ecuatoriale, tot nimic. Poate pt ca acolo ploua in majoritatea timpului? La noi e vara. Candva trebuia sa fie si cea mai mare seceta din ultimii 500 de ani. Depinde insa ce zone si perioade ale anului au exclus si au inclus in calcul si cum au facut compilarea minusurilor cu plusurile. Poate in cateva locuri e atat de rau incat anuleaza, per total Europa luata in considerare, plusurile din alte locuri. Sigur nu e seceta uniform. La mine in judet a fost afectata de seceta 0,2% din suprafata agricola. Asa ca…

      (Citează)

  11. Dr Love:
    Aaa…am ajuns la stiri cretine? Ai vazut ce nunta a facut Simion?

    Comentariu de intelectual rasat. Ai si doctoratul, precis.
    Cand ai o sedinta de autografe?

      (Citează)

  12. Giani Mucea:
    @Nicu: Eh, sunt si dobitoci printre ei, cum sunt dobitoci si printre romani si olandezi. Dar sunt o minoritate.

    Oricum, nu conteaza, surse de energie exista dar nu a ajuns inca cutitul la os. La fel si pentru metodele de gestiune a energiei existente. Adica n-am nimic cu Greta, multa bafta, are dreptate, dar temporar punem pauza ca pana la incalzirea globala avem alte probleme.

    @S: EU nu are nici un fel de sanctiune pe gazul rusesc. EU cumpara de la rusi, problema e ca rusii limiteaza livrarile pentru a strange EU cu usa sa nu mai sustina Ucraina. Deci ce zici tu nu se poate.

    Hmm, atunci sa ne dea ceva Ucraina in schimb , facem sacrificii asa, gratis? Stiu ca mai si platesc cate ceva, dar la ce bun sunt banii daca nu poti sa iei gaz cu ei?

      (Citează)

  13. S: Hmm, atunci sa ne dea ceva Ucraina in schimb , facem sacrificii asa, gratis? Stiu ca mai si platesc cate ceva, dar la ce bun sunt banii daca nu poti sa iei gaz cu ei?

    Ucraina ne dă timp. Timp ce nu l-am fi avut dacă pica Kievul în prima săptămână, rușii erau pe Prut lejer acum, iar slugile lor din vest sau din est ar fi făcut presiuni pentru a fi tratați cu mănuși, cam ca-n 2014. Ca bonus, Putin își toacă mașina de război într-un conflict pe care l-a subestimat, iar Occidentul ( cu excepția unor cozi de topor) s-a coagulat împotriva lui la un nivel nesperat cu un an în urmă.

    Știu că e inutil să explic situația cuiva care se face că nu vede imaginea de ansamblu, dar aia e, mai dai câte unui cerșetor o bancnotă de un leu, mai acorzi și unor fani ai rușilor trei-patru minute, nu poți fi ghidat 100% de logică.

      (Citează)

    • Asa, si? Ce-i daca erau la Prut? Aici e NATO.Daca moldovenii si ucrainenii au tot fost nesiguri daca sa se indrepte inspre vest in ultimii 30 de ani, cat sa tot stam dupa ei? Asta ma deranjeaza, ii ajutam in dauna noastra pe unii care nu prea ne suportau.Georgia macar e de-a noastra din 2003. Astia tot oscilau. Daca nu ar fi oscilat nu ar fi fost nevoie nici de revolutiile alea din 2004 sau 2014 care numai au enervat pe rusi. Sa suferim noi ca nu sunt ei hotarati?

        (Citează)

    • Si nu sunt fan al rusilor, multi sunt niste dobitoci care se cred mai destepti decat sunt. Nu au auto-critica noastra, de exemplu.
      Sunt convinsi ca s-a lipit de ei geniul varfurilor pe care le-au avut si fac gura mare.
      E jenant ca trebuie sa facem niste sacrificii pentru ca niste slavi barbari se bat intre ei, in loc sa-i lasam si sa le folosim resursele. Pana se civilizeaza si ei.

        (Citează)

  14. Giani Mucea:
    Nu stiu de ce ai tu impresia ca facem chestia asta pentru Ucraina.

    Pai pentru cine? Noi suntem NATO, Rusia nu ar avea tupeul sa se bage in conflict cu NATO. Dovada e in fata noastra, ca ajutam Ucraina si nu au curajul sa ne faca nimic.
    Rusia e un pitic fata de NATO.

      (Citează)

    • Sigur, asa a spus toata lumea si de un eventual conflict in Ucraina, ca Rusia nu ar avea tupeul sa atace la scara larga. Si ce s-a intamplat?
      Esti tu sigur ca tarile NATO ar fi dispuse sa intre intr-un conflict direct cu Rusia pentru a apara Romania?

        (Citează)

    • Bai Andrei G… Romania ESTE MEMBRU NATO. Avem chiar baze NATO in Romania.
      Cum adica “tarile NATO ar fi dispuse”?
      Unii sinteti plecati rau de tot dupa propaganda…

        (Citează)

  15. Andrei G:
    Sigur, asa a spus toata lumea si de un eventual conflict in Ucraina, ca Rusia nu ar avea tupeul sa atace la scara larga. Si ce s-a intamplat?
    Esti tu sigur ca tarile NATO ar fi dispuse sa intre intr-un conflict direct cu Rusia pentru a apara Romania?

    Bineinteles, Romania e NATO. De aia nu a fost razboi de 75 de ani intre vreo tara NATO si Rusia. Nu stiu de unde impresia asta ca NATO e la misto.Ucraina e altceva, e plin de exemple de tari prinse la mijloc in toti anii astia. Cine zicea ca nu, nu, traia pe alta lume. Era clar ca Rusia nu-si mai permite inca o vara cu Crimeea fara apa, de exemplu. Plus multe alte motive.
    Iar daca nu ar apara Romania, e clar ca orice tara europeana din NATO nu mai poate avea incredere in orice alta tara, inclusiv in SUA. Si nici SUA in orice tara din Europa. Decat asa o destramare a increderii, mai bine sa aperi Romania. Germania s-ar inarma pana in dinti din nou, de capul ei. Nimeni nu-si permite asa ceva.

      (Citează)

  16. Referitor la flightradar24, mie mi-au dat țeapă: am cumpărat aplicația când nu era pe abonament, in ideea că e un serviciu permanent. Ulterior au decis că nu mai oferă acel serviciu decât dacă plătești abonament. Să aștepte…

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus