un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Audi va intra în Formula 1 din 2026 ca furnizor de motoare

26 Aug 2022  ·

AUTO  ·

11 comentarii

OK, încă o știre despre Formula 1, dar asta este interesantă: Audi tocmai a anunțat că din 2026 vor intra în Formula 1 ca motorist, ca furnizor de motoare.

Au arătat și o mașină vopsita în culorile lor, dar asta nu înseamnă nimic, din moment ce nu va fi o echipă Audi propriu-zisă.

Încă n-au declarat cu ce echipă vor face parteneriatul, către cine vor furniza motoare. Poate vor fi mai multe. Poate că Red Bull va renunța la dezvoltarea proprie, moștenită de la Honda, și va trece la Audi. De fapt, orice echipă ar putea colabora cu Audi, dacă prețul și performanțele sunt bune, cu excepția celor de uzină: Mercedes, Ferrari, Alpine.

Audi are mare experiență în dezvoltat motoare pentru mașini de curse, deci să sperăm că vor face o treabă bună. Vedem din, ehm, 2026.

    11 comentarii

  1. Haas cumva are sponsor nou, pe ING ?

      (Citează)

  2. Din ce mai citesc pe subredditul r/formula1, Audi ar putea colabora / cumpara Sauber, actuala echipa Alfa Romeo Orlen.

    Porsche vor colabora cu Red Bull, incepand cu 2026. Ramane de vazut ce se va intampla cu RBPT (care in acest moment folosesc Power Units de la Honda).

    In concluzie, cu cat mai multi furnizori pentru motorizari, cu atat mai bine :)

      (Citează)

    • Red Bull Powertrains probabil ca se va desfiinta incepand cu 2026. Ei se descurca acum cu fine tunning la motorul dezvoltat de Honda, dar cu siguranta nu au resursele necesare pentru a construi un nou motor de la zero incepand cu 2026 cand teoretic ar avea loc cea mai importanta modificare din F1.

        (Citează)

  3. Îmi plac mașinile Audi, dar de unde ideea că se pricep la motoare de mașini de curse?

      (Citează)

  4. Gaelex:
    Îmi plac mașinile Audi, dar de unde ideea că se pricep la motoare de mașini de curse?

    LOL, mersi ca m-ai facut sa rad. Au castigat de 13 la Le Mans in ultimii 20 de ani. Amatori.

      (Citează)

  5. Multe lucruri care ni se par normale, si sunt normale, nu vor ma exista in viitorul apropiat; printre acestea se numara sporturile cu motor, zborurile private cu avionul, vor disparea vasele de croaziera, mari evenimente culturale si sportive, etc

      (Citează)

    • Sunt convins ca zborurile private cu avionul nu vor disparea in viitorul apropiat. Ba chiar va creste numarul acestora, tinand cont de faptul ca numarul miliardarilor din lume este in continua crestere.
      Iar mari evenimente sportive au existat mereu intr-o forma sau alta si cu siguranta vor exista si in viitor. Poate ca nu vor mai fi aceleasi sporturi, poate ca unele nu vor mai avea la fel de multi spectatori, dar nu vor disparea.

        (Citează)

  6. Eu îl suspectez pe Radu ca în fiecare postare despre F1 introduce câte o informație flagrant de falsa doar ca să stârnească mai multe comentarii. Sau doar ca să ii eneveze pe fanii mai înfocați who knows.

    Tinând cont ca nu corectează nici după ce i se semnalează erorile, as paria pe a doua varianta.

      (Citează)

    • Nu e doar la f1. Are multe.greseli si e atat de orgolios incat nu le corecteaza niciodata. E 100% vina noastra ca stam pe aici.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus