un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Alertă planetară! Nu glumesc, planetară!

20 Aug 2022  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

Ieri seară, la Antena 3 era alertă planetară. Din aceea care privește toți locuitorii planetei Terra, nu în sensul că bate planetara de la automobil.

Nu-i clar din imagine, planeta noastră era de fapt amenințată de o vulnerabilitate din iOS pentru care Apple oricum a scos acum câteva zile un patch. Genul acela de vulnerabilitate cum se descoperă câte 10 pe an la orice program mai răsărit.

Oamenii din studio, care păreau genul care transmit mesaje la 10 prieteni ca să nu se închidă Whatsapp, asta dezbăteau.

Este nasol când nu se întâmplă nimic și trebuie să faci emisiune din orice. În particular pentru Antena 3 este și mai rău. Băsescu nu mai este la putere, deci nu mai au jumătate din subiectele lor. Apoi PSD-ul este la putere, ba chiar aliat cu Iohannis, deci le-a dispărut și cealaltă jumătate de subiecte. Nu poți să mai critici puterea când sunt ai tăi acolo.

Noroc că a fost un bug în iOS, că altfel ar fi trebuit să vorbească despre pandemie, criză, războiul de la granițe și alte asemenea subiecte mai puțin importante decât o… ALERTĂ PLANETARĂ!!!

    20 comentarii

  1. Articol sponsorizat ?

      (Citează)

  2. Sa te ții când or afla ca Tiktok se uita prin datele tale.

      (Citează)

  3. Credeam ca e despre furtuna solară, aia chiar poate fi o problemă.

      (Citează)

  4. Doamne ferește.
    Stai liniștit, despre pandemie vorbiseră cu vreo 2-3 ore mai devreme. A sunat cam așa: ‘dacă nici acum nu știu totul despre boala, cum au inventat vaccinul?’ .

      (Citează)

  5. Gizas!

    Si planeta stia?

      (Citează)

  6. Într o tara normala indemnul public ar fi fost ca toată lumea sa dea mail la CNA sa ia masuri, pana le umplea mailbox. Pe modelul fcc
    Dar aici facem circle j3rk cu petitii online, atât de poate

      (Citează)

  7. Cand nu au nimic a spune (si in 90% din timp e asa) pun “breaking news” pe burtiera, suna sau au in studio cativa invitati permanenti (priceputi la toate, desigur) si gata emisiunea. Sa ne fereasca sfantu’ de vreo calamitate, vreun cutremur sau cine stie ce … Cine mai ia in seama vreun “breaking news” adevarat?

      (Citează)

  8. Din cate stiu Antena 3 a iesit, ca si Pro Tv, din lista ”must query” de ceva timp, bazandu-se pe niste audiente realizate prin metoda, considerata acum, depasita. Difuzorii de programe platesc ceva in plus postului si nu au scumpit abonamentele cu suma corespunzatoare de teama sa nu-si piarda clientii. Am inteles ca se poate masura audienta mult mai bine acum, cu televiziunea prin cablu, nu stiu cat de mult ar costa echipamentele necesare. Vreau sa ajung la ideea ca ar fi fost interesant de aflat audienta acestei emisiuni, dar nu cu metoda actuala a esantionului reprezentativ. Postul respectiv merita sa fie tavalit un pic, la cate ineptii, minciuni si manipulari au difuzat de-a lungul timpului, dar nu vom vedea asta prea curand. In opinia mea audienta conteaza prea putin azi pentru supravietuirea unui post, de baza fiind reclama platita de stat la care s-au dedulcit cu totii fara exceptie.

      (Citează)

  9. ionut:
    must carry

    Mulțumesc, am făcut franceza, am găsit pe google ceva cu aceasta ortografiere, dar n am citit sensul.

      (Citează)

  10. Ca (aproape) toate celelalte canale tv, Antena 3 este acum post guvernamental. Vorbiti din amintiri, tot ce e acolo e pro guvern, fiindca el da banu’.

      (Citează)

  11. Mai bine vorbim de subiecte serioase.

    Cred ca-mi bate planetara stanga la un Passat B7 2.0 TDI, am mai avut capetele schimbate acum vreo 3 ani.
    Acum dilema mea este urmatoarea, sa schimb capetele din nou sau planetarele cu totul, in pereche?

    Altfel, pana acum am facut revizia la 10k km, dar mers predominant oras, insa in ultimele 4 luni am mers mai mult in afara orasului si se implinesc in curand cei 10k km, oare sa fac revizia ca pana acum sau sa astept pana la 15k, cum mi-a recomandat service-ul?

      (Citează)

    • Conduci prea agresiv, cel puțin în curbe, de ai uzat capetele de planetara așa repede. Eu, la al meu, nu le-am schimbat niciodată. Bine, am și trecut pe electrocar de vreo 6 luni și Passat-ul zace..

        (Citează)

    • revizia trebuie facuta la 5k km cel mult.

        (Citează)

    • E mult 5k. Eu daca ma duc de la Bucuresti la Constanta, fac o revizie inainte de plecare, una pe drum si una cand ajung.

        (Citează)

  12. La antena 3 se mai uita doar aia de stau la coada la mec.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus