un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cineworld Group, proprietarul Cinema City, se pregătește de faliment

19 Aug 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

29 comentarii

Cineworld Group este al doilea mare operator de cinematografe din lume, iar în România deține Cinema City, ceea ce îl face cel mai mare operator local.

Știrile de astăzi spun că își va declara falimentul în perioada următoare, după ce eforturile de a readuce oameni în cinematografe după pandemie nu au avut mare succes. Își vor declara falimentul în SUA, unde ar fi angajat deja avocați specializați pe astfel de situații, și insolvența în Marea Britanie. Nu știu ce se va întâmpla în restul țărilor, inclusiv în România.

Acțiunile (CINE) au scăzut 80% în 20 de minute după anunț. Pare o situație rea.

Vestea vine după ce acum două zile acțiunile oricum s-au prăbușit 40% după ce Cineworld a anunțat că se pregătește de rezultate foarte slabe.

Nu știu ce se va întâmpla cu Cinema City în România. Probabil nimic, va funcționa în continuare sau poate că lanțul va fi vândut unui alt operator. România este, totuși, o piață mare în zona aceasta a Europei și situația se va îmbunătăți cândva.

    29 comentarii

  1. PartidulSpecialiiRomania

    19/08/2022 la 5:00 PM

    Wallstreetbets zice că acum sunt ieftine acțiunile și ceva legat de YOLO…

    Acesta nu este sfat de investiții!

      (Citează)

    • Și în Spania cei de la Yelmo Cine au fost cumpărați de mexicanii de la Cinepolis în 2015..
      Covidul a pus doar capac.. criza era demult..

        (Citează)

  2. Serios, se va imbunatati situatia? De ce te-ai mai duce cu toti transpiratii la film, cand ai acasa Disney+, HBO Max?

      (Citează)

    • motive sa te duci la cinema:
      – esti adolescent si te duci ca sa te pipai cu iubita/ul
      – te-ai plictisit de vazut filme acasa la TV (de exemplu eu)
      – e un film pe care vrei neaparat sa-l vezi imediat ce apare (nu prea mai ai ce vedea, dar as zicem)
      – te plictisesti acasa si o arzi in mall ca ploua / e frig afara (sport national la romani)

      dar da, nu cred sa mai fie vreodata ca inainte de netflix si pandemie

        (Citează)

    • Pentru ca ecran mare si sonorizare?

        (Citează)

    • Ecran mare dar și distanta mare până la el, sir neo. Plus rezoluția nu e aceeași ca acasă.
      Cat despre sonorizare: m-am saturat sa îmi spargă timpanele, prefer sa dau mai încet acasă. Oricum nu mă uit la porcăriile alea de filme unde sonorizarea contează prea mult.

        (Citează)

    • Singurul avantaj e 3D-ul reușit la unele filme. În rest imagine și culori ai și acasă pe OLED, iar sonorizarea poate fi cât de bună vrei și îți permiți.

      Sonorul e întotdeauna prea tare la cinema, nu surzești pentru că ești expus doar 2 ore, dar tot e incomfortabil. Iar costurile sunt tot mai mari, transport, bilete, snacks-uri.

        (Citează)

  3. Nu știu cum e in România, dar în Irlanda ai spune că mersul la cinema e aproape un lux! Și nu vorbesc de cinema VIP, cu scaune mari și sunet bun. Am fost la Dune și nu pot să spun că mi-a părut rău de ~55€ pentru două bilete, un popcorn și o apă. Dar sala era 80% goală! Prima vineri de la lansare!
    Dar cinema normal…un film de copii, 60€ pentru 4 persoane, 2 popcorn și 2 ape. În primul weekend de la lansare mai erau vreo 10 persoane!
    E scump! Sunt mii de oameni în mall în weekend, dacă nu zeci de mii. Defilarea prin mall e sport mondial, nu e nimic special în România.
    Și cinematografele atrag poate 1-2% din populația aia.
    Pentru că e scump!
    Da, mai sunt filme de 5€ și adolescenții le aleg pentru motivele lor.
    Noi suntem mari fani de Avengers, dar fi-mea a zis pentru Dr Strange că mai bine așteptăm să apară pe Disney+ decât să dăm 50€ la cinema. Și are dreptate, e jumătate de an de Disney+ și calitatea imaginii și a sunetului e mai bună acasă (cât a costat treaba cu imaginea și sunetul e o altă discuție, dar ambele sunt acolo tot timpul, nu trebuie să le plătesc pentru orice film).

      (Citează)

  4. Am fost anul asta in vreo doua cinematografe si ambele erau foarte murdare. Ce m-a socat insa a fost faptul ca exista o taxa de cumparat bilete online…

    Faliment placut, ce pot sa zic.

      (Citează)

  5. N-am mai fost la cinema de cel putin 2 ani si nici n-am de gand sa ma duc prea curand. Pur si simplu, nu vad rostul. Am toate filmele dorite pe Netflix/Disney+/HBO Max.

      (Citează)

    • Le ai după câteva luni…dacă vrei sa vezi un film cum apare și nu e producție Netflix, Amazon, Hbo sau Disney trebuie sa mergi la cinema…

        (Citează)

  6. am hbomax si netflix, insa imi place sa merg cam saptamanal la cinemaul din cartier. am fost si in pandemie cat s-a putut, si dupa. nu e cinemacity, e cineplexx. apreciez ca nu pot pune pauza pt ceva. plus ca e un prilej sa imi scot consoarta din casa, ea lucrand mult mai mult in sistem wfh
    inainte mai le descarcam, dar trebuia sa astept si se adunau destule filme de vazut si le mai saream. dar daca merg saptamanal macar sunt la zi cu blockbusterele :)

      (Citează)

  7. Tano:
    Tot așa baga cate 30 min reclame la început?

    cam 19 minute au bagat ultima oara cand am fost la Bullet train. noroc ca 18 minute am stat la coada sa iau biletul ca nu il luasem in avans, si am reusit sa intru cu putin inainte de generic. dar reclame sunt peste tot

      (Citează)

    • nu stiu unde ai tu reclame dar pe torrente si pe platformele de streaming n-ai reclame. faptul ca poti sa pui pauza sa mergi sa te pishi e un plus nu un minus. la fel cu derulatul sau datul inapoi…

        (Citează)

    • Nu mi se pare normal sa plătesc o căruță de bani și să mai primesc și reclame.

        (Citează)

  8. SirNeo:
    Pentru ca ecran mare si sonorizare?

    proiector + sistem audio ca lumea si ai cinema acasa. sigur, investitie initiala maricica dar dupa 3 ani de setup excelent am 0 motive sa mai merg in cinema. plus ca altfel stai in pat si te uiti la 4k-uri efectiv cat peretele

      (Citează)

  9. De cand s-a deschis in oras Cineplexx, am mers doar acolo, martea e mai ieftin si e un rand VIP, cu scaune mari si loc mai mult in fata la picioare.

    Insa daca iti iei ceva mai mult decat doar popcorn, meniul e mai scump ca biletul. Lasi o gramada de bani, asa ca ma duc doar la ce pare interesant de vazut pe ecran mare (gen Dune).

    In rest, faliment placut, cu taxa de cumparat bilete online si sunetul de spart timpane (la James Bond la un moment dat am stat cu degetele in urechi si auzeam foarte bine).

      (Citează)

  10. etk:
    Ce m-a socat insa a fost faptul ca exista o taxa de cumparat bilete online…

    E de ceva ani buni taxa asta. Si eu am ramas blocat. E ca si cum te-ar pune sa platesti o taxa suplimentara la casele self-check la supermarket-uri. Ceea ce nu m-ar mira, in viitorul mai mult sau mai putin apropiat.
    Le doresc, si eu, acelasi viitor stralucit.

      (Citează)

  11. Radu:
    nu stiu unde ai tu reclame dar pe torrente si pe platformele de streaming n-ai reclame.

    LOL vorbeam de inainte de a incepe filmul la cinema

      (Citează)

  12. E trist cand vad atatia oameni care prefera sa stea acasa pe Netflix. Mersul la cinematograf este prilej de socializare, este motiv de iesit in oras, este pretext de dating, este orice in afara de a sta pe canapea singur(i) si trist(i). Reclamele de la inceput nu ma deranjeaza deloc, e o ocazie sa mai schimbi o vorba cu cei cu care ai venit. Coming attractions? De-abia le astept, imi fac o idee la ce voi merge in viitor. Am 43 de ani si merg la cinema de cand aveam 5, am si Netflix si Prime dar nu e acelasi lucru. Lipseste magia aia pe care se pare ca astia mai tineri nu o mai simt si e trist.

      (Citează)

    • Dap, e super magie așa e: mizerie lăsată în urmă, sunet de ronțăit chipsuri, nesimțiți care vorbesc la telefon, miros de transpirație, daca mai nimerești un scaun cu smântânică pe el e perfect, preturi exorbitante. Magie de vis.

      Socializarea o pot face in alta parte.

        (Citează)

    • Salvati HORECA!

      Platiti aproape 40 de lei pe un meniu de popcorn si suc si o ciocolata mica, nu mai leneviti pe netflix.

        (Citează)

    • Cătălin Tănase

      22/08/2022 la 9:42 AM

      E la fel ca muzica ascultată de pe suport fizic vs streaming

        (Citează)

  13. Mie imi place sa merg la cinema. Vreau sa vad anumite filme doar la cinema (de ex Dune, Batman, etc)
    Vreau ditamai ecranul, vreau sunet sa te darame de pe scaun.

    Am fost recent la IMAX la Bullet Train, pot sa zic ca mi-a placut mai mult decat l-as fi vazut acasa (unde am un setup decent, tv de 125, sunet 5+1 – pe care daca e trecut de 10 seara il dai desigur la minim, ca altfel vor si vecinii sa vada cu tine filmul)
    Nu sunt fan popcorn sau nachos, daca iau, iau mereu varianta cea mai mica. Prefer o bere sau un suc.

    In ultimii 2 ani, ori de cate ori am fost, au existat maxim 20 de persoane in toata sala, indiferent de ora, zi sau film.

    Chiar acum ma uit la orele pt NU, cred ca dau azi o tura pe la cinemacity :D

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus