un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Site-urile oficiale despre covid în România stau neactualizate

14 Jul 2022  ·

GÂNDURI  ·

16 comentarii

Cazurile de covid au început din nou să crească în România. Pe 12 iulie au fost 4.044 cazuri. Pe 13 iulie au fost 3.777 cazuri.

De unde știau asta? De pe Worldometers.info.

Site-urile românești datelazi.ro și stirioficiale.ro nu au mai fost actualizate din 12 iunie. Asta deși după acea dată autoritățile au inceput să anunțe săptămânal numărul de cazuri, dar acum câteva zile au revenit la anunțarea zilnică a datelor pentru că au explodat din nou cazurile.

Asta e problema cu digitalizarea în România: chiar și acolo unde se face, nu știi niciodată cât ține. S-a terminat bugetul? S-a mutat responsabilitatea de la Direcția X la Autoritatea Y? S-au oprit și site-urile. Nu știu cine întreține aceste două site-uri, dar nu o mai face.

 

Culmea, un site străin reușește să obțină zilnic date și din România și să le pună în tabel și în graficele de rigoare. Acolo ce-o fi în plus?

    16 comentarii

  1. Au plecat in concediu

      (Citează)

  2. graphs.ro este actualizat si chiar merita o cafea/bere din cand in cand.

      (Citează)

  3. Daca intri pe “Datelazi” o sa vezi ca este realizat pro-bono. Scrie chiar pe homepage :). Probabilca va fi din nou actualizat, dar hai sa speram ca nu va fi cazul.

      (Citează)

  4. il asteptam pe mihnea cu un reply halucinant…

      (Citează)

  5. Păi cine să le actualizeze, că cei care trebuie să facă asta sunt plecați în vacanță.Doar le-a dat statul wauchere moca să se distreze , că bugetarul român trebuie să se distreze pe bani altora .

      (Citează)

  6. Au închis și pagina Facebook despre vaccinare, și nici site-ul de vaccinare nu mai e actualizat de mult.

    Găsești toate datele actualizate pe graphs.ro, dar nu e site oficial.

      (Citează)

  7. La ce te ajută datele alea?

      (Citează)

  8. Viata merge mai departe, e ca și cum ai avea tracking pe cazurile de gripa unde la milioane de gripati ai 3 morți pe sezon.
    E chiar trist sa distrugi o generație pt o prostie

      (Citează)

    • nu ai tracking pe cazurile de gripa – maxim 1-2 anunturi per sezon.
      covid19 nu e gripa.
      covid19 omoara mai mult de 3 oameni pe zi

      repeta: covid19 nu e gripa

        (Citează)

  9. Pe fb pe ro vaccinare apar datele

      (Citează)

  10. Ceea ce e cu adevarat halucinant e cu lumea vede un tweet sau un clip de la capatos si nu face fact checking. Efectiv comunicatul universitatii pentru a calma analfabetii stiintific: https://www.lunduniversity.lu.se/article/qa-covid-19-vaccine-study-gains-attention

    Marius:
    Singurul lucru halucinant este faptul ca inca importam vaccin pentru varianta initiala de covid. Pana si ministrul sanatatii recunoaste ca nu este eficient. 17 euro doza, 19 milioane de doze. Suntem mai tari ca elvetienii la aruncat cu banii. Si apropo, este studiu stiintific la o univesitate din Suedia care a dovedit ca mARN face ceea ce se spunea ca este imposibil, adica interactioneaza cu ADN-ul uman.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus