un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Mârlănii în trafic: pe contrasens în ditamai intersecția aproape de intrarea pe autostradă

20 Jul 2022  ·

AUTO  ·

19 comentarii

Femeia care conducea mașina filmată a făcut stânga pe contrasens, pe Fabrica de Glucoză spre intersecția cu autostrada A3. Acolo este un tronson de viteză mare și în capăt un semafor în 4 timpi, cu foarte multe mașini care vin tare. Atât s-a putut.

Eu m-am prins că vrea să facă stânga din cum a orientat mașina la ieșirea din Mobexpert Outlet și din faptul că nu se băga dreapta deși avea loc. Am început să o claxonez. O clipă a vrut să abandoneze ideea ei proastă, a băgat semnal dreapta, apoi tot în stânga s-a dus.

A depășit pe contrasens toată coloana oprită la semafor, după separatorul de beton, apoi când s-a terminat separatorul de beton, s-a băgat în fața lor.

Ca idee, așa arată acolo zona. Există un separator de beton între sensuri, dar degeaba, că proștii intră pe contrasens după cum vedeți. Știți de ce? Pentru că Poliția Rutieră lipsește cu desăvârșire. Am mers tot orașul în lung și în lat în acea zi și nu am văzut un singur agent de circulație. Atunci când vezi vreunul sau vreo mașină de Poliție, îi vezi de fapt ignorând orice contravenție.

    19 comentarii

  1. Am senzatia ca singura metoda de a vedea politisti e sa suni si sa le spui ca marlanul care a parcat pe trotuar a parcat dupa ce a fumat marijuana. Daca nu e cu drugtest, nu conteaza.

      (Citează)

  2. “Unde e politia rutiera?” – iata intrebarea pe care si-a pus-o cu glas tare si soferul meu de Bolt de astazi, in timp ce depasea coloana pe linia de tramvai – a doua oara.

    Asta-mi aminteste de o alta persoana care mi se plangea de marlanii care lasa masina in drum in timp ce literalmente lasase masina in drum.

      (Citează)

    • Asta cu tramvaiul este relativă, nu este interzisă în orice situație. Se poate circula pe șina de tramvai în multe locuri din București.

        (Citează)

  3. Eu trec zilnic prin acea intersecție și se întâmplă foarte des sa vad același comportament…
    La fel de des am văzut cum întorc în capăt cu toate ca e semn de întoarcerea interzisă.
    În funcție de ora… timpul câștigat este pana la 30-45 min.
    Legile Junglei…
    Pe podul Băneasa după ce am stat 30 min sa îl parcurg și am fost depășit de zeci de mașini pe linia de tramvai am întâlnit în intersecție un polițist…. l-am întrebat dacă e normal ce se întâmplă…. răspunsul: nu are ce sa le facă ca sunt prea mulți….

      (Citează)

    • Alex:
      Pe podul Băneasa după ce am stat 30 min sa îl parcurg și am fost depășit de zeci de mașini pe linia de tramvai am întâlnit în intersecție un polițist…. l-am întrebat dacă e normal ce se întâmplă…. răspunsul: nu are ce sa le facă ca sunt prea mulți….

      Sa te uiti in curtea oricarei sectii de militie din Bucuresti sa vezi cate masini sunt parcate. Si daca e vremea buna sa vezi cati militieni sunt in curte, stau la taclale. Astia sunt ca puliticienii, daca maine 90% sunt trimisi in somaj, nu se prinde nimeni. Aminteste-ti cata politie era peste tot in oras cand a inceput pandemia (practic in orice intersectie mai acatarii si pe toate bulevardele mari din kilomertru in kilometru) si te cautau de adeverinta si gandeste-te ca intre timp au mai angajat…

        (Citează)

  4. Sper ca nu uiti de Buhnici la controversele saptamanii. Stiu ca il aveai in vizor demult, de cand facea “evaziune fiscala”(citat din Radu) cu produse din SUA ;)

      (Citează)

  5. the_real_blue

    20/07/2022 la 7:04 PM

    Macar a dat semnal.

      (Citează)

  6. Lumea merge si de la strada George Constantinescu pana acolo, pe contrasens. Se mai urca pe pista de biciclete cand vin multe masini.

      (Citează)

  7. Multumim ca ne informezi dar mai ok ar fii daca ai face o sesizare catre politia rutiera.
    Poti sa deschizi o sesizare trimitand mail catre bpr@b.politiaromana.ro ataseaza si filmuletul sau pune-l pe YT si da-le link.

    Succesuri!

      (Citează)

    • fi

        (Citează)

    • Si primeste raspunsul STAS – nu e filmare cu camera omologata, nu a vazut un politist problema, bla-bla, nu putem face nimic.

        (Citează)

    • Dacă sesizarea e fară date de identificare nu e luată în seamă, dacă le are – te caută prietenașii inculpatului să îți moaie oasele sau în cel mai bun caz ajunge la dosar și atunci pierzi vremea cu declarații și pilosul scapă cu avertisment….

        (Citează)

    • Asta e solutia. Am trimis de mai multe ori astfel de sesizari cu nume, prenume, serie si nr de CI, descrierea problemei si o poza sau o filmare.
      De fiecare data, dupa 30 de zile, am primit raspuns si de cele mai multe ori acesta continea un sumar al numarului de sanctiuni date in perioada cat a fost actiune in zona respectiva.

      Si nu m-a cautat nimeni sa imi rupa oasele.

        (Citează)

    • Din câte știu, astfel de filmări nu valorează nimic. Culmea este că uneori vezi la știri că poliția l-a căutat pe unul dintr-o filmare controversată și i-a dat amendă. Pare ceva lăsat la latitudinea polițistului.

        (Citează)

  8. uluitor…

    :|

      (Citează)

  9. gicu:
    Si primeste raspunsul STAS – nu e filmare cu camera omologata, nu a vazut un politist problema, bla-bla, nu putem face nimic.

    Nu e chiar asa.
    Nu facem nimic ca oricum nu ne baga nimeni in seama. Nu mergem la vot ca oricum iese cine vor Ei. Vrem o tara ca afara :))))))

      (Citează)

    • POLITIA Rutiera e sublima dar lipseste cu desarvasire in teren!!!
      Atentie daca veniti pe litoral, e plin de SOFERI INDISCIPLINATI iar POLITIA RUTIERA STA IN BIROURI.

        (Citează)

  10. POLITIA Rutiera e sublima dar lipseste cu desarvasire in teren!!!
    Atentie daca veniti pe litoral, e plin de SOFERI INDISCIPLINATI iar POLITIA RUTIERA STA IN BIROURI.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus