un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Controversele săptămânii – episodul 5

21 Jul 2022  ·

GÂNDURI  ·

96 comentarii

Dar, dar… nu este sâmbătă! L-am mutat pe astăzi pentru că pare că asistăm la un train wreck in slow motion, cum zic străinii. Cine știe ce mai apare până sâmbătă!

Bănuiesc că nu mai este cazul să mai recapitulez ce-a zis Buhnici. Dacă ați fost în sabatic sau ceva, este aici clipul inițial.

A urmat o furtună. Libertatea a băgat tare articole, s-a dezbătut la Gâdea subiectul, s-au făcut meme-uri și de toate. Multe branduri au profitat de ocazie pentru free PR, afirmându-și poziția pro-oricine-pe-plajă, ceea ce a ținut scandalul în atenție.

Să o luăm pe rând.

Declarația în sine: incredibil de proastă, de sexistă, de misogină cu aspecte de pedofilie sau măcar de “om trecut de tinerețe care bălește la minore la plajă”. Priveam clipul și, când credeam că nu se poate mai rău, devenea mai rău!

Nu-mi pasă acum că majoritatea bărbaților ar vrea ca femeile să arate perfect. Să zici, practic, că îți insultă privirea și n-ar trebui să-ți mai iasă în cale cele care nu respectă standardul tău de frumusețe este… nu știu, este împotriva oricărei logici și a oricăror principii de egalitate în societate. Să gândești așa ceva este problematic în sine. Să o mai și spui răspicat…

Unii au zis că era beat sau drogat. O fi fost, dar pare suficient de coerent în exprimare încât să nu fi fost acesta un factor. Probabil doar i-a făcut gura mai liberă ca să spună ceea ce crede cu adevărat despre femei și/sau minore.

Iar declarația aceea despre cum bărbații se uită întâi “la țâțe și la buci”… băi, cine mai zice astfel de lucruri? Așa ceva spui când ești un tânăr de 20 de ani cu hormonii pe pereți și erecție în pantaloni de câte ori vede o fustă mini pe stradă, nu un om de 45 de ani sau cât are GB.

Să o mai zic odată. Declarația în sine este groaznică și în plus arată și problemele de fond ale societății noastre, mi se pare de nivelul acestui articol din Vice. Problemele acestea le cam știam, însă. Mă uimește și mai mult că un om ca Buhnici, care este om de media, un comunicator prin video și text, poate zice cu seninătate așa ceva fără ca vreun mecanism intern de control să intervină și să-i oprească cuvintele în gât.

Să vă spun eu de unde cred că vine problema. Eu am avut contact superficial cu Buhnici, probabil de 2 ori pe an schimbăm un “salut-salut” pe la vreo conferință, iar acum câțiva ani am fost într-o deplasare de o zi într-un grup mare de presă/blog. Mi-a lăsat însă impresia că:

  1. Îi place să se audă vorbind. Este genul care vorbește mai în șoaptă, ca să facă cei din jur liniște. Este genul care, dacă într-un grup cineva nu-i dă atenție în timp ce vorbește (de exemplu, dacă-l ascultă doar 8 din cei 10 de la o masă), se oprește și-i spune respectivului “auzi, fii atent și tu, că zic niște chestii care sigur te vor interesa” (true story), genul care dă impresia că știe dedesubturile unor lucruri și adevărul ascuns sub fațadă.
  2. Nu suportă să fie contrazis. Dacă-l contrazice cineva, discuția nu se va finaliza pe principiul “ok, fiecare cu părerea lui”, ci pe principiul “nu, nu, hai să-ți demonstrez de ce eu am dreptate și tu nu”. Am văzut astfel de discuții în care interlocutorii lui Buhnici dădeau ochii peste cap și ziceau “bine, hai că nu contează așa tare”, decât să mai intre în polemici inutile. Sau plecau de la acea discuție și apoi veneau la mine și ziceau “mamă, nu mai scăpam de acolo, hai să bem ceva că nu mai pot” (again a true story).

Treburile acestea împreună mie îmi spun că Buhnici era ferm convins de ceea ce-a declarat acolo despre femei, minore, tâțe, buci, celulită șamd. Probabil credea că zice adevărul evident și că va fi chiar admirat pentru asta sau că femeile vor băga goană către “săliță”, acum că li s-au deschis ochii despre unde ne uităm noi bărbații întâi când le privim. Ele nu știau la ce se uită bărbații. Toate abuzurile verbale și pipăiturile de pe stradă nu le-au dat până acum de înțeles.

Cea mai bună dovadă în acest sens este că au trecut 5 zile și Buhnici nu și-a cerut scuze pentru acea declarație!

Scuzele erau simple. Puteau fi ceva de genul: “îmi cer scuze că am jignit o mulțime de femei. Eram beat și m-am comportat ca un adolescent căruia i s-au aprins câlcâiele. Îmi asum tot hate-ul pe care l-am primit și îl consider îndreptățit.”

Și nu conta cu adevărat dacă și credea sau nu în aceste cuvinte. Jumătate din efectul unor scuze publice este că arată altor oameni că inclusiv tu recunoști că declarația inițială era o tâmpenie.

Poate că ați văzut la străini că, în orice derapaj, vedeta respectivă își cere imediat scuze. Ce, credeți că dintr-o dată nu mai este rasist la adresa negrilor sau a vreunui popor sau ce problemă o fi acolo? Nu, evident că în interior nu se schimbă. Scuzele însă lămuresc pe toată lumea că mesajul respectiv a fost total greșit și asta deja contează în marea ecuație.

Ce a zis în schimb GB?

Nu mă voi opri să spun ce gândesc dar voi fi mult mai selectiv cu locurile unde vorbesc.

Un fel de “o să-mi țin misoginia pentru mine”.

 

Și apoi a urmat un shit show și mai mare. O mulțime de companii contactate de Libertatea au refuzat să comenteze situația. Cum naiba să refuzi să comentezi? Ar trebui să fie obligatoriu să îți dai cu părerea despre ceva atunci când ești persoană juridică și îți este solicitată părerea. Ai oameni angajați fix pentru asta, pentru emis puncte de vedere.

Nu trebuie să fie vreo mare judecată. Orice companie ar trebui să spună măcar un “am văzut declarațiile lui GB și nu reprezintă deloc valorile noastre. În ce privește colaborarea viitoare, o vom opri.” Sau măcar un “încă nu am luat o decizie, urmează să analizăm astfel de lucruri”, în caz că primești întrebarea la 3 ore după eveniment și n-ai apucat să faci cele două ședințe pe acest subiect. Și gata. Manualul de PR, pagina 2.

Cum să zici “nu vreau să comentez”?!

 

Un scandal secundar a fost legat de BCR, care are o colaborare cu GB. După niște mesaje incerte pe Facebook ce nu au lămurit pe nimeni privind poziția lor, banca a revenit după câteva zile cu un mesaj tranșant: “vom încheia parteneriatul”.

Felicitări lor pentru poziția clară. Nu glumesc. Măcar BCR a luat o poziție clară și normală pentru această situație, în timp ce alte companii sunt încă la etapa “noi nu comentăm”, care de fapt este etapa “noi așteptăm să treacă lucrurile, poate apare alt subiect mai important în zilele următoare”. Este un curaj care altora companii lipsește.

 

 

A fost pe acolo însă un moment bizar de înclinare în balanță. Persoana care este Head of Communication la BCR a pus pe LinkedIn un mesaj  (probabil uitând că este o rețea publică, nu un spațiu privat de sfătuire între profesioniști de management de crize) întrebându-se ce să facă: să rupă toate relațiile cu persoana respectivă, deși are audiență și rezultate bune în campanie, sau să facă o campanie educațională cu acel om?

În primul rând, scurt ceva despre cifre și rezultate. Canalul YT Cavaleria are 432K subs și multe clipuri cu mai puțin de 1% views din acest număr, gen sub 3.000 de views. 1% views vs subs este foarte puțin pentru genul acesta de canal, undeva la 3-5% ar fi normal. Asta arată o problemă cu tipul audienței.

Doi la mână, 10K views pe YouTube costă cam 300 de lei și mă refer la promovarea clipului targetat pe audiența potrivită din România pentru acel subiect, nu ferme de clickuri prin Filipine.

Trei la mână, problemele Cavaleria și al subscriberilor făcuți pe concursuri se văd foarte bine în graficul de mai jos din Socialblade:

Cine știe să le interpreteze este reticent în a se arunca la mirajul cifrelor. Pe video, dacă un client este mulțumit de 10.000 de views, i le poate da oricine prin publicitate targetată. Important este ca omul care face video-ul să explice bine ceea ce vrei tu să transmiți, iar în România sunt mulți care pot face asta, că nu s-a născut YouTube-ul la Buhnici și nici nu se termină acolo.

Mesajul BCR:

Este ceva pe acolo și despre o campanie de educare împotriva discriminării și sexismului. Ideea în sine nu-i rea, dar nu cu Buhnici ca prezentator. Asta sună nefiresc. Sunt mulți oameni care au muncit apoi din greu împotriva lucrurilor de care s-au făcut vinovați, este și un exemplu biblic în acest sens. O astfel de transformare trebuie să pornească întâi din interior și să pară sinceră și reală. Nu se poate face la comanda unei companii.

Dacă vrea BCR să dea banii pentru o astfel de campanie, sigur, băgați! Dar cu o femeie, cu mai multe chiar. Faceți campania cu persoane care pot vorbi pe bune și realist despre sexism și discriminare pentru că probabil s-au lovit de ele în fiecare zi. Eu m-am săturat să văd bărbați vorbind despre cum nu e vreo mare scofală și despre cum trebuie să se simtă și să reacționeze femeile în diverse situații, când sunt hărțuite pe stradă, când li se dau note, când li se analizează urme de pe piele în timp ce soților le atârna burta de sub tricou. Nici nu-mi pot închipui cât de sictirite sunt femeile de astfel de opinii.

Poate că o astfel de campanie nu va avea și vizualizările pe care le-ar putea aduce Buhnici (deși, again, poți promova clipurile video), dar cu siguranță vor fi cu adevărat educative pentru femei atunci când vin din partea unor alte femei, nu a unui bărbat.

Cum spuneam, însă, BCR a anulat parteneriatul și bravo lor pentru poziția aceasta. Dacă nu mă înșel, sunt singurii care au anunțat până acum o astfel de delimitare cu impact real.

Pentru companiile care n-au avut astfel de curaj sau nu știu în continuare ce să facă, iată mai jos niște sugestii. Am văzut tot pe LinkedIn câteva răspunsuri foarte bune la întrebările din mesajul despre care vorbeam mai sus:

 

Mi se pare că acestea alese de mine explică foarte bine situația și pentru alte companii cu dileme similare.

Ce cred eu că se va întâmpla în viitor? Buhnici face un pas în spate de la Cavaleria, se retrage o vreme de pe video și lasă restul echipei să prezinte clipuri. Ia un hit la campanii. Vinde din cripto-ul ăla cumpărat ca desert… wait, de fapt a căzut piața de tot. Unii poate vor renunța de tot la campanii cu el, iar alții doar temporar, iar alții doar la nivel declarativ. Revine după o vreme, treptat, și vedem atunci ce reacții vor fi.

Încă niște gânduri:

  • știi că ai greșit-o rău când până și Gabriela Firea îți spune că ai greșit-o.
  • mama mi-a zis ieri că este sătulă de scandalul acesta și că îi comentează lumea declarațiile “de parca ar fi mare vedeta”.
  • m-a dezgustat și tonul libidinos al reportajului Antena Stars în care au apărut acele declarații. Ăia nu erau oripilați de ceea ce difuzează, ci foloseau un ton admirativ. Grețos.

    96 comentarii

  1. Ma unge un pic pe sufletzelul meu negru si meschin ca s-a dovedit inca o data ca am dreptate cu ceva si ca a devenit clar ca Buhnici este un idiot patentat care care nu stie ce sa zica daca nu are scenariu in fata.

    Daaar nu e ca si cum nu ar avea un graunte de dreptate, barbatii se uita la femei pentru forme, putea completa si ca femeile se uita la barbati pentru siguranta oferita. Felul in care a spus-o Buhnici insa a fost absolut execrabil si era posibil sa treci cu vederea pana la sintagma “tzatze si buci”.

    Era un derapaj dar inca era in niste limite de alerta DEFCON, nu era data inca nucleara.

    Reactia BCR este de incompetenti lasi care se uitat cum bate vantul, nu cum ar fi corect sa raspunda conform principiilor pe care pretind ca le au.

    Nu ma deranjeaza sa vad “tzatze si buci” la plaja, dar eu ma duc la mare pentru plaja, soare, intrat in apa, citit din Kindle pe sezlong sub umbrela si bagat in mine de la all inclusive. Chestie de prioritati.

    Acum, daca ai medicamentele de tensiune luate, vezi ce zice Matilda despre subiect. Sigur are ce povesti, nu se poate sa nu aiba, toate femeile au. True story baiatul de la aprozarul de la scara blocului se baga in seama cu cineva din familie.

      (Citează)

    • Gaelex: Reactia BCR este de incompetenti lasi care se uitat cum bate vantul, nu cum ar fi corect sa raspunda conform principiilor pe care pretind ca le au.

      Dar măcar au avut o reacție, nu ca alții.

      Gaelex: Nu ma deranjeaza sa vad “tzatze si buci” la plaja, dar eu ma duc la mare pentru plaja, soare, intrat in apa, citit din Kindle pe sezlong sub umbrela si bagat in mine de la all inclusive. Chestie de prioritati.

      Iată un exemplu bun de răspuns :D

        (Citează)

    • Cei de la BCR nu au putut da un raspuns din prima deoarece mai intai juristii analizeaza contractul si apoi discuta cu managementul si cu cei de la comunicare. Intr-o corporatie orice problema trece pe la mai multe departamente .

        (Citează)

  2. Ia baga un poll in care sa întrebi 100 romani dacă se uita la cuur și taatze la mare.
    Și din 100 de femei cate au o problema cu vergeturile. Ca e curentul asta vai vergeturile sunt cele mai frumi, boss, femeile urăsc asa ceva.

      (Citează)

    • @mihnea: în viață este foarte important să știi ce și când să vorbești. Dacă-ți exprimi mereu gândurile pure, nu faci mare lucru și nu te admiră nimeni pentru asta.
      Similar, o mulțime de oameni sunt rasiști sau sexiști sau homofobi în interiorul lor. Important, ca să trăim cu toții bine și fericiți, este să nu fie așa și în exteriorul lor.

        (Citează)

    • Da’ nevastă-ta arată ca o minoră? Eeeee? Ce te-ai fi făcut dacă nu ar fi arătat?

        (Citează)

    • Poti sa te uiti la ce vrei tu si sa ai in cap ce filme porno vrei tu, ba mihnea.

      Problema e cand te apuci sa spui lucruri femeilor necunoscute.

      Pe bune, eu sunt socat de argumentul asta, pe care l-am mai auzit si de la altii – zici ca barbatii romani au 5 ani si nu au descoperit inca ca nu e obligatoriu sa spui tot ce-ti trece prin cap.

        (Citează)

    • Mihneo, plaja este un loc public, si nu e treaba altor persoane private, venite pe banii lor sa se relaxeze in concediu, ce vrea nea Buhnici sa vada. Mai e mult de lucru pana sa priceapa cocletii din Romania ca femeile din jur nu le datoreaza absolut, dar absolut nimic. Plaja nu e catwalk, iar daca nea Buhnici nu vrea sa vada celulita, sa-si deschida propria statiune si sa-si impuna propriile reguli. Pana atunci, ramane cum am stabilit: e doar un alt taranete care se da in spectacol.

        (Citează)

    • Deea: Mai e mult de lucru pana sa priceapa cocletii din Romania ca femeile din jur nu le datoreaza absolut, dar absolut nimic. Plaja nu e catwalk

      Un alt argument foarte bun.

        (Citează)

  3. Plus ca omul e complet paranoia, toti care il critica sunt “trolli rusi”. Da, chiar cuvintele lui. WTF! :)

      (Citează)

  4. Nu e chiar asa sigur ca femeile stiu ce le place barbatilor.

    Eu sunt barbat si n-as putea spune invers, la ce se uita femeile mai intai.

      (Citează)

  5. Așa I când dai interviuri beat.
    Ar trebui făcută mai degrabă o campanie de “nu bea și vorbi la microfon sau sa te cerți cu dușmanii”

    Danutz:
    Da’ nevastă-ta arată ca o minoră? Eeeee? Ce te-ai fi făcut dacă nu ar fi arătat?

      (Citează)

  6. De acord cu mama ta, nu înțeleg de ce lumea ii acorda asa multa atenție, personal îmi da impresia de om fals care aleargă doar după bani (pe lângă ce ai spus tu). Chiar nu suport sa îl aud, l-am filtrat asa de bine ca nici nu am auzit de acest scandat 😂 doar ce a spus cineva ieri într-un comentariu aici.

      (Citează)

    • Lumea nu ii da atentie lui, ci agresiunii verbale comisa de el, ce nu ar trebui sa existe intr-o societate normala. Daca lumea ar inchide ochii la asa ceva, ar fi partasa.
      Agresiune la tv, nu la o samanta in spatele blocului.

        (Citează)

    • Ca s-a luat de grase chiar nu conteaza, e funny, dar chestia cu “minora” e dubioasa rau.

        (Citează)

    • @S, exact asta a fost si parerea mea. Mi s-a parut mai grav ca a ridicat in slavi aspectul de minora al sotiei lui, decat ca a criticat vergeturile celorlalte femei de pe plaja.

        (Citează)

  7. aha, deci problema nu e de gandire – gen aia e ok, dar sa nu zici cu voce tare.
    parca scandalul din online era cu valori si cu morala

    Marean:
    Poti sa te uiti la ce vrei tu si sa ai in cap ce filme porno vrei tu, ba mihnea.

    Problema e cand te apuci sa spui lucruri femeilor necunoscute.

    Pe bune, eu sunt socat de argumentul asta, pe care l-am mai auzit si de la altii – zici ca barbatii romani au 5 ani si nu au descoperit inca ca nu e obligatoriu sa spui tot ce-ti trece prin cap.

      (Citează)

    • Pai valorile despre care vorbim sunt respectul fata de ceilalti, lipsa hartuirii, a shaming ului etc.

      Astea-s valorile si asta-i morala, boss, ca ce gandeste omul in capul lui nu poti sa reglementezi – poti doar sa educi.

      Si stii care e chestia? Chestia e ca ce iese pe gura unora influenteaza gandirea altor mai devreme sau mai tarziu. Asa se face educatia, gen.

      Deci conteaza enorm de mult cum vorbim despre aceste lucruri.

      Problema nu e ca Geo Bufnila e un meltean infect, ca de astia sunt multi. Problema cu el e ca e un meltean infect cu 1 milion de urmaritori, adica sunt multi bombalai asa ca tine care sunt influentati de ce zice Geo. Ca de aia ii iei apararea: ai simtit ca e la fel de meletan ca si tine si speri ca e ok sa fii meltean. Numai ca nu e.

      Si mai e o chestie: nu e nici o problema dpdv moral ca vezo o tipa si te gandesti ca ai vrea sa i-o dai.

      Problema e cand crezi ca femeile in general nu-s bune decat ca sa le-o dai tu.

        (Citează)

    • Marean: Pai valorile despre care vorbim sunt respectul fata de ceilalti, lipsa hartuirii, a shaming ului etc.

      Astea-s valorile si asta-i morala, boss, ca ce gandeste omul in capul lui nu poti sa reglementezi – poti doar sa educi.

      Word!

      @Mihnea, tu ce credeai, că ți se spune și ce să gândești? Ți se spune doar ce să nu exprimi în gura mare, din respect pentru alții care ar putea fi jigniți.

        (Citează)

  8. S-a ajuns si la noi la public shaming si la gargara stangista, daca nu spui doar ce trebuie spus, te ataca hienele din toate partile. Astia reprezinta un grup mic, dar extrem de galagios, au cateva ziare care latra si amplifica orice subiect (“Libertatea” e haznaua care da tonul) – iar restul presei se ia dupa acesti carnati. Daca spui azi ca o femeie are vergeturi esti automat “misogin”. Daca folosesti cuvantul “pustoaica”, esti automat pedofil. Daca spui despre un negru ca este negru, esti rasist. Si tot asa…

    Cat a tinut libertatea pe plaiul mioritic? vreo 30 de ani. De acum gata, spunem numai ce e de spus, toti vom rumega aceleasi chestii, aprobate de stangisti. Ma intreb cum de s-a ajuns si la noi la mizeriile astea?! Numai lucrurile nasoale le luam de la altii…

      (Citează)

    • Bravo! Asa cred si eu.

        (Citează)

    • hai cu sfantul halloweeen!!!
      si vreau si 4th of july, de ce nu.

        (Citează)

    • Dar Geo nu a zis despre o femeie ca are vergeturi.

      El a spus ca nu vrea sa vada vergeturi la mare si ca femeile au vergeturi pt ca nu merg la sala si ca ar trebui sa mearga la sala ca el nu vrea sa vada vergeturi.

      Problema e ca vergeturile nu se trateaza cu sala. Si problema mai mare este ca femeile nu exista ca sa treaca testele lui Geo Bufnici.

      Cine nu intelege asta este foarte prost.

        (Citează)

    • mareane, n-am pretentia sa intelegi mare lucru, la urma urmei tu te-ai blocat la nivelul: “am esspresor de 2000 de lei”, dar macar nu mai incerca sa pari istet cand ciugulesti pe marginea subiectului, ratand complet ce este important.

      Singura mea placere e ca toti acesti papagali ajung la randul lor sa-si ia #uie fix la fel precum cei pe care i-au atacat. Nu ma refer la marean & plevusca de pe bloguri, ci la cei care apar in presa si la tv acum, marii perfecti ai zilei. Am vazut ca asa s-a intamplat in SUA, multi dintre cei care sareau ca turbati sa atace, sa fie primii care semnalizeaza ca sunt in haita, si-o furau la randul lor dupa cateva luni, cand calcau pe bec (sau cand se descoperea ca acum 17 ani au zis ceva despre grase sau despre mexicani). Imi place sa vad cum isi pierd jobul, sponsorii, contractele, cum sunt marginalizati…

      M-a mirat si chestia spusa de radu, cu scuzele. Ceva de genul: “dar nu si-a cerut scuze nici acum!” Adica, n-a jucat comedia ipocriziei, cum se face prin SUA, UK si alte locuri unde s-a format obiceiul asta de a-ti pune cenusa in cap si a astepta sa treaca furtuna.
      Cumva, daca-si cerea scuze, era totul OK. De la o zi la alta se schimba Buhnici, devenea un miel nevinovat care nu se mai uita dupa buci & tatze la mare. Mda.

        (Citează)

    • :-)))
      Inteleg ca te-a marcat espressorul de 2000 de lei avand in vedere ca tu nu platesti bilet la autobuz ca sa faci economie.

      Dar faza amuzanta e ca eu am zis cat a costat espressorul ca sa stie lumea ca e un espressor ieftin (pt un bean-to-cup).

      Deci a fost exact opusul a ce crezi tu: nu numai ca nu am vrut sa ma laud, dar din contra, am vrut sa sugerez ca sunt departe de a ma fi spart in figuri cu espressorul. Majoritatea espresoarelor bean to cup costa mai mult de atat, uita-te pe emag. In fine.

        (Citează)

    • Kopa, ce ratezi tu e ca GB nu e chiar pe acelasi nivel cu tine. Te-a “cancelat” pe tine cineva ca ai zis “negru” sau ca ai zis ca una arata ca o minora? Tu poti sa zici ce vrei, te aud maxim aia 3 prieteni pe care ii ai. La fel tie nu ti-a dat nici o companie macar 5 lei ca sa “spui” ceva.
      GB din asta traieste, el ia bani ca sa fie imaginea unor companii, si asta vine la pachet cu niste responsabilitati.

      Doar interviul asta a lui GB a avut un reach mai mare decat o sa abia toate prostiile pe care le debitezi tu in cercul tau in tot restul vietii.
      E ca si cum as zice eu, mare lucru ca a ratat Baggio penalty in finala de mondial, am ratat si eu unul la scoala cand jucam cu 6C-ul.

        (Citează)

    • @Boris

      iar tu ratezi ca si in SUA a inceput intr-un fel si a ajuns pana sa fie dat afara un muncitor oarecare fiindca a facut semnul Ok cu degetele (care nu e un semn nazist dar 4chan i-au pacalit pe progresisti ca e, si progresistii au crezut pentru ca sunt niste papagali)

      In fine, muncitorul si-a pierdut locul de munca.

      Si acolo a inceput la fel, “dar il atacam pentru ca e persoana publica” si s-a sfarsit cu “jumatate din America sunt deplorabili”.

        (Citează)

    • Kopa_Kopan: Cat a tinut libertatea pe plaiul mioritic? vreo 30 de ani. De acum gata, spunem numai ce e de spus, toti vom rumega aceleasi chestii, aprobate de stangisti. Ma intreb cum de s-a ajuns si la noi la mizeriile astea?! Numai lucrurile nasoale le luam de la altii…

      Nu șefu. După 30 de ani abia începe lumea să înțeleagă ce înseamnă libertate de exprimare. Dacă tu vrei să umbli pe stradă răcnindu-ți rasismul, homofobia, sexismul și alte asemenea atribute, e treaba ta, dar să nu te miri când alții se simt jigniți sau te ocolesc.

      Și poate o să zici că ce contează, ești liber să jignești pe cine vrei tu. Așa este, doar că restul oamenilor se uită ciudat la unul care jignește din senin lumea.

        (Citează)

    • “n-am pretentia sa intelegi mare lucru, la urma urmei tu te-ai blocat la nivelul: “am esspresor de 2000 de lei”
      “Inteleg ca te-a marcat espressorul de 2000 de lei avand in vedere ca tu nu platesti bilet la autobuz ca sa faci economie.”

      @Marean @Kopa_Kopan, fabulos schimb de replici, va multumesc sincer ca m-ati facut sa rad :D

        (Citează)

    • Hai sa mai fac o tura de raspunsuri, ca vad ca s-a animat lumea pe aici.

      @boris, am scris anterior ca noi aici, pe blog, sau aiurea pe net, suntem “plevusca” (vezi ce inseamna asta si o sa intelegi ca nu m-am/ne-am pus pe acelasi nivel cu GB). Ce nu pricepi tu e ca exista consecinte la toate nivelurile societatii, si pentru amarati ca tine sau ca mine (ex mizeria cu datele personale pentru cumpararea unei cartele, respinsa pana la urma de CCR).

      @radu – ai niste perceptii ciudate despre “libertate”. Intr-o tara care se considera libera reglarea oricaror derapaje trebuie sa se faca in JUSTITIE. Acolo se face dreptatea, nu la CNA, nu la Consiliul impotriva discriminarii, nu pe facebook sau aiurea. Acum s-a ajuns sa se imparta dreptatea de catre ziare de stanga, de catre bloggeri, de catre diverse organisme dubioase, oriunde, mai putin la tribunal. Ceea ce vad ca se considera normal.

      Tineti minte asta: cat timp sunteti de partea latrailor o sa va simtiti bine, importanti, validati, totul e OK. Cum o sa faceti juma’ de pas in afara traseului stabilit, o sa vedeti pe pielea voastra cum e sa iesi din corectitudinea politica (ca si Buhnici, care facea pe marele sfant pana acu’ cateva saptamani).

        (Citează)

  9. Cu ocazia asta sper ca cineva de la BCR si-a dat seama ca si ei au o problema cu comunicarea, si nu una minora cum ar zice Buhnici.

      (Citează)

    • 1. sper sa o dea afara pe tzoapa aia de la pr sau ce o fi. a dat cu mucii in supa, dar csf ncsf, nu e frumos cu datul afara mai nou.
      2. bcr e banca, e cu bani. nu vreau bcr sa mi faca reclama despre cum sunt ok vergeturile. nu multumesc.

        (Citează)

    • Vergeturile chiar sunt ok, Mihnea. Dar taranetii romani n-au aflat asta. E ok, noroc ca vin din urma generatii ceva mai cizelate. Restul ghiolbanilor se vor sufoca de indignare ca femeile fac exact ce trebuie ca sa se simta bine, inclusiv sa-si etaleze celulita la plaja.

        (Citează)

    • @mihnea: păi de ce să o dai afară? Tu pare că zici că de fapt nu e mare scandal, deci automat iei și apărarea BCR-ului când nu știa exact ce să facă în situație.

        (Citează)

    • @Deea, asta cu “vergeturile sunt chiar ok” este discutabila si tine de gusturile fiecaruia. Adica nu poti sa-l acuzi pe un barbat ca incearca sa-si gaseasca o iubita fara vergeturi. Problema aici a fost doar faptul ca Buhnici, persoana publica si cu foarte multa influenta, a facut o declaratie publica prin care jignea o mare parte a populatiei. Si toti cei care nu-l sufereau, au prins ocazia sa dea in el.

      De exemplu de Dana Budeanu nu zice nimeni nimic atunci cand comenteaza si jigneste barbatii “păpușei”.

      Sau sa dam un exemplu similar, dar din tabara cealalta.
      O femeie poate sa evite barbatii cu burta care atarna peste curea si nu are nimeni nimic de comentat. Nici nu o sa vezi prea multi barbati care sa vina sa explice ca este ceva normal pentru fizionomia umana. Dar posibil va fi o problema cand o vedeta cu milioane de followers va veni sa afirme ca ea nu vrea sa mai vada la plaja barbati cu burta.

        (Citează)

  10. @Kopa_Kopan21 Dar unde ii libertatea de a arata cum vreau eu? Avem un set de valori printre care și bunul simt, mai tine taci dacă nu poți sa spui ceva frumos sau măcar ceva constructiv.

      (Citează)

  11. GB e un dobitoc – asta e clar pentru toată lumea deja – ce a făcut și cum a abordat problema e impardonabil.

    Dar nu despre el vreau sa vorbesc neapărat ci despre companii in general și despre așa zisele valori ale companiei in special. Valorile companiei nu există de fapt – se vede de fiecare dată când se întâmplă o dudă.

    Daca BCR avea acele valori cu adevărat nu îl ierta pe om și nu incerca sa o dea cotită. Ai făcut o mizerie, e contrar a ceea ce credem noi, îți transmitem că nu mai avem cum sa colaborăm. E simplu, nu ai nevoie de timp de gândire – ți se apleacă instant.

    Nu e doar cazul companiilor românești, nici pe departe. O companie germană, domeniul financiar, amenzi cu ghiotura pentru nereguli și apoi declarații sforăitoare despre valori, responsabilitate samd. După aceea ghici ce – noi nereguli și noi amenzi.

    La fel o mare bancă elvețiană, la fel și la alte companii din alte domenii. Vezi Wizzair, vezi Blue Air și multe altele.

    Concluzia mea, personală, este că în general companiile nu au valori, ii interesează profilul cu orice preț. Valorile companiei sunt doar vorbe goale puse acolo că să atragă. Iar așa zișii oameni de comunicare sunt doar niște sforari care spun ceea ce vrea să audă lumea. După ce se termină scandalul back to business as usual.

    Părerea mea, hâc !

      (Citează)

    • cu parerea ta l au ars si pe saracul ionel depp, a trebuit sa il ingroape pe actor ca la final sa decida justitia ca aia era de fapt vinovata.
      dar daaaa, ars pe rug barbatul. ca e decizia gresita, ce mai conteaza, cine mai stie.

        (Citează)

    • @H: știi care este problema? Valorile sunt ceva care se trec într-un document și într-o secțiune a site-ului și aia e.

      Oamenii de PR se luptă zilnic cu diverse crize și scandaluri. O bancă are foarte multe, probabil chiar zilnic. Acum e moda să dai un spin pozitiv la lucruri, să fii ăla care sustine mântuirea, să fii sponsorul omului care se căiește și să dezvolți o poveste frumoasă de transformare.

      Moda asta cu “întors lucrurile în bine” este atât de dorită ca metodă de acțiuni încât de multe ori se uită că, în altă parte, sunt scrise niște valori care ar trebui să funcționeze ca niște legi de bază ale companiei, pe lângă cea cu “să facem profit”.

        (Citează)

  12. Minor insemna sub 18 ani, chiar si o zi, dar pentru multi cuvantul asta e motiv de laba si nu se rosteste in public ca fac perversii erectie. Buhnici e prost, dar a zis ca “arata” ca o minora, adica arata ca si cum ar avea 18 ani. Am inteles ca a facut si dovada,. Sa inteleg ca a mintit, arata de 35? Nenorocitu’ Si au sarit toti care asteptau sa-l friga pe Buhnici, colegii de breasla in special. Parca suntem minori la cap, mama ce perversiune am zis. Treaba cu pamfletul.

      (Citează)

    • Ideea e ca din ce a spus, rezulta ca idealul lui de frumusete feminina este o minora.
      De aia e pedofil, nu pt ca nevasta-sa arata ca o minora in opinia lui.

      E foarte greu cand suntem analfabeti functionali si intelegem cuvintele, dar nu si sensul lor.

        (Citează)

    • @xixache: n-ai înțeles tu ce a spus de fapt și de ce a izbucnit scandalul.

        (Citează)

  13. mihnea:
    cu parerea ta l au ars si pe saracul ionel depp, a trebuit sa il ingroape pe actor ca la final sa decida justitia ca aia era de fapt vinovata.
    dar daaaa, ars pe rug barbatul. ca e decizia gresita, ce mai conteaza, cine mai stie.

    Salut, sunt doua chestii diferite:
    – in cazul lui Depp, unul spune ceva altul spune altceva – e discutabilă situația
    – in cazul lui GB el a spus mizeria – e clar ca lumina zilei – și tot el se afundă. Și nici măcar nu e prima dată când calcă pe bec. Doar cea mai gravă situație

    Mie nu mi se pare că cele două situații sunt echivalente.

    Părerea mea, hâc !

      (Citează)

  14. Marean:
    Ideea e ca din ce a spus, rezulta ca idealul lui de frumusete feminina este o minora.
    De aia e pedofil, nu pt ca nevasta-sa arata ca o minora in opinia lui.

    E foarte greu cand suntem analfabeti functionali si intelegem cuvintele, dar nu si sensul lor.

    Deci stii mai bine decat Buhnici ce a vrut sa zica, iar cine nu gandeste ca tine e analfabet functional. Esti fan Macron, treaba ta, dar lasa spatiu si pentru altii.

      (Citează)

  15. Cand te ataca si progresistii si Sosoaca, e de rau :) dar am impresia ca incepe sa se formeze contrareactia (nu bullshit-ul cu care a venit Buhnici ci, pur si simplu, asa si, a zis niste cuvinte. So what?)

      (Citează)

  16. Kopa_Kopan:
    S-a ajuns si la noi la public shaming si la gargara stangista, daca nu spui doar ce trebuie spus, te ataca hienele din toate partile. Astia reprezinta un grup mic, dar extrem de galagios, au cateva ziare care latra si amplifica orice subiect (“Libertatea” e haznaua care da tonul) – iar restul presei se ia dupa acesti carnati. Daca spui azi ca o femeie are vergeturi esti automat “misogin”. Daca folosesti cuvantul “pustoaica”, esti automat pedofil. Daca spui despre un negru ca este negru, esti rasist. Si tot asa…

    Cat a tinut libertatea pe plaiul mioritic? vreo 30 de ani. De acum gata, spunem numai ce e de spus, toti vom rumega aceleasi chestii, aprobate de stangisti.Ma intreb cum de s-a ajuns si la noi la mizeriile astea?! Numai lucrurile nasoale le luam de la altii…

    Il ataca si Sosoaca…

      (Citează)

  17. Deea:
    Mihneo, plaja este un loc public, si nu e treaba altor persoane private, venite pe banii lor sa se relaxeze in concediu, ce vrea nea Buhnici sa vada. Mai e mult de lucru pana sa priceapa cocletii din Romania ca femeile din jur nu le datoreaza absolut, dar absolut nimic. Plaja nu e catwalk, iar daca nea Buhnici nu vrea sa vada celulita, sa-si deschida propria statiune si sa-si impuna propriile reguli. Pana atunci, ramane cum am stabilit: e doar un alt taranete care se da in spectacol.

    Pe de alta parte, doar si-a spus o parere, nu e interzis. La fel cum nu e interzis nici sa fii grasa. E destul de punk ce a zis, pana la urma e prea multa ipocrizie si grija pentru imagine. Ce-i in gusa si-n capusa. Partea cu minora de nevasta-sa a fost libidinosenie pura plus flirt cu situatii de incalcare a legilor, inclusiv morale, dar rar vezi in Romania o persoana publica spunand ceva riscant, din punctul asta de vedere a fost o mostra de arta interviul respectiv.

      (Citează)

    • Salut, dupa mine e o mare problema ce a zis. Omul e urmarit de cel putin un milion de oameni. Oameni care sunt influentati de el sub o forma sau alta. E o forma de educatie pana la urma.

      Una e ce spui la o bere cu sotia si inca un prieten – si alta e ce spui cand esti in fata a stie cati telespectatori.

      Hai sa nu ii cautam scuze – omul e un marlan.

      Părerea mea, hâc !

        (Citează)

    • @S: Nu este interzis să spui lucruri. Doar că-ți asumi consecințele, gen faptul că jignești mulți oameni și devii exemplul pentru o problemă a societății noastre. Și în plus se uită și lumea urât la tine și zice “bă, ai voie să zici ce vrei tu, dar de ce ai spune așa din senin și gratuit ceva jignitor și cu aluzii de pedofilie? ne-ai uimit că așa gândești tu în interior”

        (Citează)

  18. Lidia Buble, prinsa bauta la volan, incercat sa dea spaga politistului – Huawei nici o reactie, Lidl la fel de nepasator.

    Bromania, prins baut si/sau drogat la volan, probele dispar la dosar – sponsorii nici o reactie

    A fost nevoie de emisiune la televiziune cu acoperire nationala pentru a forta o companie, la presiunea publicului, sa aiba o reactie.

      (Citează)

    • reptilienii si serviciile boss, in functie de ce legatura ai cu ele sau daca esti impotriva lor.

        (Citează)

    • @Gaelex: păi reacțiile în bula asta a noastră sunt totuși mici. Acoperirea națională este cea care generează de fapt discuția.

      Companiile merg cam pe același principiu. “Cine știe că X a călcat pe bec, doar o minoritate din social media? În timp ce noi avem campanie cu acoperire națională și targetare diversă? Atunci îi dăm înainte”.

      În mod normal valorile companiei ar trebui să-i facă să renunțe la Bromania și Buble. În același timp, campania e aprobată, bugetul cheltuit, oamenii din companie vor ca la final de an să ia bonus și să plece în Maldive. Este mai ușor să calci pe acele valori. Trebuie să fie un scandal mult mai mare ca să dispară această posibilitate.

        (Citează)

    • @Gaelex, din punctul meu de vedere diferenta dintre Buhnici si ceilalti este ca Buhnici a fost mereu arogant si a suparat multa lume. Dar maoritatea nu au avut curaj sa ii zica ceva in fata si acum au sarit in haita pe el.

      Nu zic ca declaratiile lui au fost normale, doar ca s-a facut prea mare tam-tam pe tema asta. In rest, ramane cum s-a stabilit: este un tampit care s-a imbatat si nu a mai putut sa isi tina gura.

        (Citează)

  19. Clipul lui Marius Mitrache in care isi prezinta analiza mi se pare cel mai elocvent pentru situatia asta.

      (Citează)

  20. Barbatul se va uita la tate si la cur pana moare. Care e problema ? Instagramul e construit pe tate si cur ….

    Avem si noi o vorba din batrani “ce-i frumos si lui Dumezeu ii place” .

    Omul clar avea ceva la bord, nu imi e clar ce. Evident ca persoana public trebuie sa iti alegi mai bine vorbele.

    Sa arunce primul cu piatra cine nu se uita la tate si cur la plaja ? Pana si fetele se uita dar le e jena sa recunoasta.

      (Citează)

    • pai asta e miezu la tot scandalul asta.
      ca a zis ala/unu ce gandeste. in new era NU ai voie sa zici ce gandesti, trebuie sa spui dupa cum e placa

        (Citează)

    • L!nuX: Sa arunce primul cu piatra cine nu se uita la tate si cur la plaja ? Pana si fetele se uita dar le e jena sa recunoasta.

      Tu n-ai înțeles scandalul. Una e să te uiți tu la ce vrei. Alta este să zici “mai mergeți la sală, că eu vreau să văd doar țâțe și cururi marfă în fața mea”, de parcă plaja/festivalul ar fi acolo pentru plăcerea ta vizuală. Nu corespunzi normelor lui GB de frumusețe? Stai dracului acasă! Asta a zis omul acolo.

      Plus câteva chestii și mai dubioase despre minore, despre când și-a pierdut virginitatea, ce ar vrea să agațe pe Tinder șamd.

      @Mihnea: vreo 10 explicații mai sus prin comentarii și tu tot n-ai înțeles pentru ce este scandalul. Trist.

        (Citează)

  21. H:
    Salut, dupa mine e o mare problema ce a zis. Omul e urmarit de cel putin un milion de oameni. Oameni care sunt influentati de el sub o forma sau alta. E o forma de educatie pana la urma.

    Una e ce spui la o bere cu sotia si inca un prieten – si alta e ce spui cand esti in fata a stie cati telespectatori.

    Hai sa nu ii cautam scuze – omul e un marlan.

    Părerea mea, hâc !

    Oricine poate fi marlan, nu e interzis. Hai sa nu ne mai prefacem ca suntem de treaba daca nu suntem.

      (Citează)

  22. mihnea:
    pai asta e miezu la tot scandalul asta.
    ca a zis ala/unu ce gandeste. in new era NU ai voie sa zici ce gandesti, trebuie sa spui dupa cum e placa

    Ba ai voie sa zici si au voie si miile de oameni care au reactionat. Daca omul “vinde influenta” la BCR atunci valoarea lui de piata a scazut odata cu acest backlash.

      (Citează)

  23. Da Radu, stim ca este un idiot, nu am nevoie sa citesc ditamai articolul deapre asta.
    Ma mir de unde atata motivatie sa scrii atata despre individul asta.

      (Citează)

    • se numeste trafic, radu fiind neagajat la firma, din asta traieste.
      e un subiect controversat? TOTI scriu despre el
      aduce trafic, vizualizari, ads, samd

      asta e motivatia

        (Citează)

    • valentinul: Ma mir de unde atata motivatie sa scrii atata despre individul asta.

      Este un blog, îmi dau și eu cu părerea despre ce se mai întâmplă în jur. Trebuie să scriu doar despre subiectele care-ți plac musai ție?

        (Citează)

  24. S: Oricine poate fi marlan, nu e interzis. Hai sa nu ne mai prefacem ca suntem de treaba daca nu suntem.

    Salut! Nu e interzis sa fii marlan. Nu e o crima. Nici pe departe. Sunt marlani peste tot, chiar si eu sunt cateodata marlan. Dar mie nu imi sta in fire sa fiu asa. Nu sunt asa tot timpul. Iar cand fac asta imi cer scuze. El nu a facut asta. A ales sa o tina pe a lui.

    Mai e ceva – ala care este marlan suporta consecintele. Oamenii ii spun ca e marlan si altii pot alege sa nu faca afaceri cu marlani. Si mie mi-a fost batut obrazul. Si am intrat in pamant de rusine. GB insa nu si nu.

    Părerea mea, hâc !

      (Citează)

    • Are dreptul si sa critice “consecintele” si sa nu fie de acord cu felul in care a fost tratat si are dreptul si sa nu-i fie deloc rusine de ce a zis si sa atace pe cei care l-au atacat.
      Sunt doar vorbe.

        (Citează)

    • @S

      Sigur că are voie sa facă asta. Că nu are spor – lucrurile fiind destul de clare și nefiind prima dovada de meltenie – e o alta poveste:)

      Sigur că sunt vorbe. Dar vorbele unuia care este persoana publica cântăresc mai mult în societate, mai mult decât atât dansul se dă mare gentleman etc… De acolo problema.

        (Citează)

    • S:
      Are dreptul si sa critice “consecintele” si sa nu fie de acord cu felul in care a fost tratat si are dreptul si sa nu-i fie deloc rusine de ce a zis si sa atace pe cei care l-au atacat.
      Sunt doar vorbe.

      Nu e că vine poliția să-l aresteze pentru că a făcut ceva interzis, nu? Doar că alți oameni au dreptul să spună “bă, ești mârlan”.

        (Citează)

  25. Nu o să plece niciunde, o să facă clipuri încontinuare pentru că el nu înțelege nimic din ce s-a întâmplat, la fel cum nici Lorena. E clar, e nevastă-sa trebuie să îi țină partea.

    Eventual un mic concediu 10-15 zile și apoi bagă mare că toată lumea a uitat și ne luăm înapoi gazul, facturile și prețurile la motorină precum și Dulapul nostru favorit care ne conduce.

      (Citează)

    • Eh, prin bula mea se aude deja de niște campanii tăiate, de niște anulări de evenimente șamd. Dar așa este la început. Probabil apoi vor reveni.

        (Citează)

  26. Radu, recunosc că nu mă așteptam ca și tu să lași luat de val.
    Oare, după atâtea zile, chiar nu a avut nimeni curiozitatea, deși era obligatoriu, sa verifice definiția cuvântului SEXIST??? Apoi, fără supărare, spui ca l-ai cunoscut doar la nivel de ,,salut-salut,, dar ii faci un portret pe cinste.
    Sunt de acord. A fost deplasat, exagerat, cu vergeturile.
    Dumnezeule Mare!, pedofilie???
    Nu ne mai facem bine.

      (Citează)

    • Nu-i fac un portret pe cinste, ci zic ce impresie mi-a lăsat. Sunt sigur că și tu poți spune ce impresie ți-a lăsat cineva chiar și după o întâlnire de 5 minute. Că este o impresie realistă sau nu, e altă treabă. Dar este cea formată în mintea ta, o poți spune mai departe.

        (Citează)

  27. Pe de-o parte nu-l suport pe Buhnici. Pe de alta, nu vreau sa o dam in cancel culture ca americanii.

      (Citează)

    • Nu e niciun cancel culture. Omul o sa fie bine. La noi se uita ca au furat unii sute de milioane de euro. Crezi ca nu se uita faza asta? E chestia ca Georgica a mai facut diverse chestii naspa pana acum, care au trecut complet neobservate. Asa ca le trecem si pe alea in contul paparei de acum.

        (Citează)

  28. E ca Al Bundy cand se razboia cu grasele. Nice!

      (Citează)

  29. Foarte bine argumentat, 100% de acord. Felicitari, Radu!

      (Citează)

  30. dumniezo mare câți țărani cocliți citesc acest blog…
    De la ăla de se lauda ca e dreptul lui să meargă cu 180 pe a2 mă așteptăm, dar bro, oameni care nu plătesc biletul la autobuz sau analfabeți care nu înțeleg ca minoră are alt sens decât tânără…
    Și nu le intră nimic în cap din ce scrie omul asta, uimitor!

      (Citează)

  31. cumva “libertatea” e doar sa zici cacaturi. Dar companiile nu au si ele libertatea sa ii dea jet?
    Eu nu am “libertatea” sa rad de prost?

      (Citează)

  32. nwradu:
    @S: Nu este interzis să spui lucruri. Doar că-ți asumi consecințele, gen faptul că jignești mulți oameni și devii exemplul pentru o problemă a societății noastre. Și în plus se uită și lumea urât la tine și zice “bă, ai voie să zici ce vrei tu, dar de ce ai spune așa din senin și gratuit ceva jignitor și cu aluzii de pedofilie? ne-ai uimit că așa gândești tu în interior”

    De ce sa-si asume consecintele? E, gratuit…daca-l deranja imaginea graselor pe plaja, are voie omu sa spuna. La aluziile de pedofilie, o fi doar tantalau, nu pedofil. Daca era pedofil isi lasa nevasta, e prea batrana :)

      (Citează)

    • S: De ce sa-si asume consecintele? E, gratuit…daca-l deranja imaginea graselor pe plaja, are voie omu sa spuna. La aluziile de pedofilie, o fi doar tantalau, nu pedofil. Daca era pedofil isi lasa nevasta, e prea batrana :)

      Realitatea e ca niciun om cu un dram de bun-simt nu ar avea un motiv valid sa se lege de fizicul altuia si ca plaja nu e podium de fotomodele, ci un loc PUBLIC, unde isi vede fiecare de treburile lui, indiferent ca e gras sau slab. De voie, are voie sa spuna orice-i trece prin mintea lui marunta, ingusta si plina de prejudecati, dar sa-si asume cu varf si indesat, in calitate de persoana publica. E doar un bully sinistru si narcisist, care traieste cu impresia ca femeile din jur ii datoreaza splendoare vizuala.

        (Citează)

  33. nwradu: Nu e că vine poliția să-l aresteze pentru că a făcut ceva interzis, nu? Doar că alți oameni au dreptul să spună “bă, ești mârlan”.

    Yep

      (Citează)

  34. H:
    @S

    Sigur că are voie sa facă asta. Că nu are spor – lucrurile fiind destul de clare și nefiind prima dovada de meltenie – e o alta poveste:)

    Sigur că sunt vorbe. Dar vorbele unuia care este persoana publica cântăresc mai mult în societate, mai mult decât atât dansul se dă mare gentleman etc… De acolo problema.

    Sa fim mai toleranti fata de meltenie, totusi. Stiu, e un paradox :)

      (Citează)

  35. Cumva off-topic: Doar eu cred ca omul nici nu știe ce sunt vergeturile? Și probabil credea ca spune celulita sau ceva? Vad confuzia asta și la alții prin comentarii. Celulita trece (uneori) cu “saliță”, vergeturile nu.

      (Citează)

    • Vergeturile, aka pielea care s-a rupt pentru ca a fost intinsa prea mult prea repede, trece cu vitamina A, creme, efort mult in orice caz.

      Patit vergeturi pe la adolescenta, dintr-o data m-am inaltat si dezvoltat cativa cm buni de tot peste o vara si m-am trezit cu spatele vargat un pic, pe la baza coloanei.

      Cu tratament s-au mai estompat, dar daca stii unde sa le cauti, le gasesti.

        (Citează)

  36. Matilda:
    Cumva off-topic: Doar eu cred ca omul nici nu știe ce sunt vergeturile? Și probabil credea ca spune celulita sau ceva?

    Nu, si mie mi se pare ca le incurca dar nu cred ca l-ar afecta prea tare sa afle ca le-a bulibasit, ar zice ca ce mare lucru ca le-a incurcat. Si chiar nu e mare lucru – ca si daca zicea celulita tot la fel de prost dadea. :D

      (Citează)

  37. Link la vice – check
    Insinuare la pedofilie – check
    Critica la nivelul societatii misogine si retrograte – check

    Nu vad ce aduce in plus articolul fata de parerile “mainstreamului” in afara de o parere extrem de periculoasa. Poate ar trebui sa regandesti acest “hottake”: “O mulțime de companii contactate de Libertatea au refuzat să comenteze situația. Cum naiba să refuzi să comentezi? Ar trebui să fie obligatoriu să îți dai cu părerea despre ceva atunci când ești persoană juridică și îți este solicitată părerea.”

    O companie nu are alta treaba decat scopul economic. O companie nu e ong, influenser, parerist, politician.

    Eventual sa vina si cndc sa ii execute pe buhnici ca e prost.

      (Citează)

  38. Deea: Realitatea e ca niciun om cu un dram de bun-simt nu ar avea un motiv valid sa se lege de fizicul altuia si ca plaja nu e podium de fotomodele, ci un loc PUBLIC, unde isi vede fiecare de treburile lui, indiferent ca e gras sau slab. De voie, are voie sa spuna orice-i trece prin mintea lui marunta, ingusta si plina de prejudecati, dar sa-si asume cu varf si indesat, in calitate de persoana publica. E doar un bully sinistru si narcisist, care traieste cu impresia ca femeile din jur ii datoreaza splendoare vizuala.

    Nimeni nu zice de “datorie”, asa ca nici Buhnici nu e dator cuiva sa nu se planga de ce vede. Nu a strigat dupa ele ca sunt grase, e totusi un dram de bun simt. Nu e nici un bullying cand doar iti exprini parerea despre niste grasi, nici macar nu stim ca exista grasii respectivi, nu avem nici o dovada ca Buhnici a vazut grase sau grasi pe plaja. Asa ca sunt niste grase ipotetice alea de care vorbeste Buhnici, nu le-a aratat cu degetul.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus