un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Ce filme și seriale a anunțat Marvel la Comic-Con 2022 (inclusiv noi Avengers în 2025)

26 Jul 2022  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

14 comentarii

A avut loc Comic-Con-ul ăla mare și celebru, motiv de anunțat filme și seriale noi cu super-eroi. Nu scăpăm de ele, nu vă îngrijorați.

(Dacă sunteți curioși de Comic-Con-ul românesc, are loc pe 26-28 august la Romexpo.)

Anyway, cei de la Marvel au anunțat următoarele:

Black Panther 2: Wakanda Forever pe 11 noiembrie 2022. Nu este clar dacă va fi și super-eroul în filme. După ce Chadwick Boseman a murit de cancer de colon la 44 de ani, probabil că îi va lua locul un alt black panther și acest film va arăta cum se întâmplă asta.

Și cu acest film se termină ceea ce Marvel numește Faza 4 de filme. Au fost în această fază: Black Widow, Shang-Chi, Spider-Man, Eternals, Dr Strange 2, Thor 4, plus o mulțime de seriale TV.

Faza 5 va avea:

Ant-Man and the Wast: Quantumania pe 17 februarie 2023. Înțeleg că aici va apărea Kang the Conqueror, noul personaj negativ al universului Marvel, un fel de noul Thanos.

Guardians of the Galaxy 3 pe 5 mai 2023.

The Marvels pe 28 iulie 2023. Este un nou film cu Captain Marvel și alții în jurul ei.

Blade pe 3 noiembrie 2023. Din păcate, chiar este un film cu vampiri.

Captain America: New World Order pe 3 mai 2024. Anthony Mackie devine căpitan, după cum deja s-a cam stabilit din Falcon and the Winter Soldier.

Thunderbolts pe 26 iulie 2024. Este o echipă de anti-eroi, un fel de Suicide Squad al celor de la Marvel.

Și asta este faza 5. Nici un film Avengers, după cum vedeți, dar asta probabil și pentru că întâi trebuie dezvoltați noi Avengers.

 

Despre Faza 6 au apărut puține detalii, dar până acum știm de:

Fantastic Four pe 28 noiembrie 2024. Marvel a cumpărat recent drepturile intelectuale pentru FF, ca și pentru X-Men, deși un film cu aceștia din urmă încă nu au anunțat.

Avengers: The Kang Dynasty pe 2 mai 2025. Kang este noul anti-erou. O versiune a lui a apărut la finalul sezonului 1 din Loki. Personajul negativ vine din viitor sau din universuri paralele și vrea să cucerească lumea din trecut, probabil pentru a nu se mai face atâțea filme cu supereroi în viitor.

Avengers: Secret Wars pe 7 noiembrie 2025.

Cred că cele două filme Avengers au de fapt un singur scenariu împărțit în două, cum au fost și cele cu Thanos, și cu ele se va termina și treaba cu Kang. Asta înseamnă că nu mai avem Avengers “de umplutură” cum a fost filmul cu Ultron din trecut.

SERIALE

Mai au și o tonă de seriale, desigur, că Disney+ are nevoie de conținut nou. Avem așa:

She-Hulk: Attorney at Law pe 17 august și ar trebui să fie un serial cu multă comedie.

Secret Invasion. Un serial cu Nick Fury și Maria Hill respingând o invazie extraterestră.

Echo. Un spinoff din Hawkeye.

Loki sezonul 2, cu lansare în vara 2023.

Ironheart. Un spinoff din Black Panther 2.

Agatha: Coven of Chaos, un spinoff din WandaVision.

Daredevil: Born Again, un serial cu Daredevil și Kingpin, că Disney+ și-a luat înapoi aceste seriale de la Netflix. Apare în primăvara 2024.

Apropo de asta, îmi pare rău să văd că nu anunță continuări pentru celelalte seriale făcute inițial de Netflix. Mi se pare că era ceva potențial în Jessica Jones, Luke Cage sau Iron Fist.

 

Trebuie să zic că îmi pierd interesul pentru toate aceste filme și seriale, dar cred că depinde de talentul Disney de a mi-l retrezi. În fond, nu e ca și cum știam ceva despre Iron Man sau Captain Marvel înainte să văd filmele respective în anii trecuți, dar cumva Marvel a reușit să facă personaje plăcute jucate de actori talentați și rezultatul a fost unul de excepție, o întreagă serie cinematografică memorabilă. Vom vedea ce-o ieși din Fazele 5 și 6.

    14 comentarii

  1. Marvel a “rascumparat” dreptul de a face filme cu X-Men si Fantastic Four. Ambele francize au fost create de Marvel in anii 60. La un moment dat (cred ca prin anii 90) Marvel era in pragul falimentului si a vandut drepturile de a face filme cu personajele respective pentru a face rost de bani.

    Nici eu nu sunt foarte optimist, dar sa vedem ce personaje va contine noua iteratie de Avengers.

      (Citează)

  2. “Din păcate, chiar este un film cu vampiri.”
    de ce?

      (Citează)

  3. Dintre toate astept doar: Guardians of the Galaxy 3. Imi plac foarte mult personajele si astept sa ma distrez la film

      (Citează)

  4. Cam penibil ca ignora blade 1 si 2, care au fost bunicele. Ar tb sa fie Blade 3.

      (Citează)

    • Nu cred ca le ignora. Probabil ca vor zice ca actiunea de acolo a avut intr-un alt univers din Multiversul Marvel. Nu ar fi exclus sa aibe si Wesley Snipes un cameo la un moment dat.

        (Citează)

    • Blade 3 nu e trinity ?

        (Citează)

    • Ah, ba da

      Cu atat mai tare ar fi fost sa ii zica Blade 4 . Numai atat si ar fi fost un subiect de discutie excelent pt public si o metoda de promovare.

        (Citează)

  5. In general îmi plac filmele Marvel, dar sunt cam multe deja. Nu am timp să țin pasul cu toate filmele și serialele, pentru că nu mă uit doar la chestii Marvel.

    Era mai interesant dacă se apucau de filme X-men.

      (Citează)

  6. La Amazon Video o sa fie ultima serie din Picard.

      (Citează)

  7. Seria 5 de filme, apoi seria 6, apoi seria 7. Pe la Black Panter 7 si Doctor Stange 11 incepem sa ne prindem incet-incet ca ceva nu e in regula.

    Nivelul de creativitate la nivel de cinema-spectacol (adica cinema-ul ala cu povesti eroice, aventuri, chestii) coboara incet-incet sub nivelul marii. Asa ca reciclam francize pana o sa capiem. Nu suntem capabili sa producem povesti noi si personaje memorabile. Sugem cat putem din mitologia greaca, din aia nordica sau din benzile desenate create acum 80 de ani.

    Orice literatura cu adevarat suculenta (romanele lui Tolkien sau Frank Herbert, de exemplu) o sa fie stoarsa de maduva intr-o mie de francize pana la epuizarea totala. Si, in final, o sa se intrebe toti de ce scria ala atat de plicticos si fara talent (ca evident ca nu o sa se apuce nimeni sa si citeasca cartile, sa vada ce a scris ala in realitate acolo)

    Poate ca sunt eu prea rau si, de fapt, problema e ca cererea de astfel de produse a devenit uriasa, dupa aparitia platformelor de streaming. Asa ca aia care produc trebuie sa faca cumva sa acopere cererea asta uriasa. Deci e cumva normal sa avem cantitate facuta din prefabricate si cam atat.

      (Citează)

  8. Satul de filme cu super eroi pana peste cap, nici nu mai stiu cand am vazut un film original, chiar nu mai au idei? Am zis ca trece periaoda asta cu super eroi, dar vad ca ei o tin pe a lor, inteleg ca vand dar totusi mai sunt si oameni care au peste 25 de ani.

    Interesant ca Maverick (Top Gun 2) a devenit fimul cu cele mai multe incasari dupa Titanic….

    Chiar nu se mai poate face nimic original, s-au terminat toate cartile de pe care se pot face adaptari ? Nici nu mai stiu de and cand nu am mai vazut un film SF bun ….

      (Citează)

  9. Daredevil: Born Again ” As confirmed by the actors, the series will see the return of Charlie Cox as Matt Murdock and Vincent D’Onofrio as Wilson Fisk”

    Ai uitat de Punisher, dar la fiind Disney cam greu sa il mai faca la fel de violent ca in sezonul 2 din Daredevil.

      (Citează)

  10. Ironhearth nu e spin-off la Black Panther, e continuarea la Iron Man. In universul Marvel, Iron Hearth e cea care ii ia locul lui Tony Stark cand acesta dispare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus