un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cum mi s-a părut cursa de Formula 1 din Franța

26 Jul 2022  ·

AUTO  ·

6 comentarii

Formula 1 în Franța a fost o cursă nememorabilă, dar pentru mine una încântătoare, având în vedere că Mercedes a terminat pe locurile 2-3. Se văd îmbunătățirile aduse monoposturilor în ultima perioadă.

În rest, Charles Leclerc s-a dus singur în decor, poate cu o problemă de pedală de accelerație, poate doar din greșeală de pilotaj, așa că Verstappen a câștigat fără mare stres, iar Hamilton a stat toată cursa pe un confortabil loc 2.

Perez și-a luat-o ciudat la un restart după virtual safety car pe final. Cumva a ratat startul, a accelerat prea târziu, iar Russell a trecut pe lângă el și s-a dus spre locul 3. Se mai întâmplă.

Hamilton a ajuns la 300 de mari premii în care a concurat și 187 de plasări pe podium. O rată de conversie ce va fi greu de egalat în viitor.

Cum spuneam, o cursă nememorabilă, dar mi-am propus ca anul acesta să-mi zic părerea despre fiecare cursă pe care o vizionez și iat-o pe aceasta. Ceva interesant se întâmplă însă în clasamentul echipelor, unde Mercedes s-a apropiat la 44 de puncte de Ferrari și lupta pentru locul 2 devine mai aprigă. Mercedes obține constant puncte. Ferrari sunt mai buni, dar cu probleme tehnice. Alpine vs McLaren este un alt duel de urmărit.

La piloți, Verstappen a luat un avans confortabil:

    6 comentarii

  1. Ferrari continua sa fie idioti patentati, Sainz muncea sa il depaseasca pe ala si ei “box, box”. Pe langa faptul ca a fost probabil o decizie tampita sa ii schimbe pneurile cand ar fi putut ajunge cu ele pe locul 4, poate chiar pe podium.

    Leclerc s-a dus de gard poate si pentru ca nu a schimbat pneurile in turul precedent, cum ar fi fost ideal.

    Per total cea mai buna cursa a facut-o Sainz care a recuperat 15 locuri si s-a clasat totusi foarte sus tinand cont ca a plecat de pe ultima pozitie iar echipa de idioti l-a ajutat de nu s-a putut.

    Avea disponibile soft-uri, cu care putea sa scoata relativ lejer 1.32 fata de 1.38 al celorlalti de pe circuit, practic 6 secunde timp mai bun pe tur. Nu am idee ce a fost in mintea alora de nu i-au pus soft-uri daca tot l-au luat de pe circuit la cateva ture inainte de final.

    Mercedes e unde e pentru ca sunt constanti, masinile lor fiind net inferioare in continuare celor de la Red Bull si Ferrari. Norocul lor cu datul de gard deja traditional la Ferrari si faptul ca Perez conduce foarte ne-agresiv.

      (Citează)

    • Nici nu e greu pentru un pilot de la Ferrari/Red Bull sa ajunga in primii 5 daca pleaca ultimul. Pur si simplu, diferenta intre ei si celelalte echipe e uriasa.
      In Marea Britanie, Perez, la fel, era la coada plutonului la un moment dat si chiar a avut sanse sa si castige.

        (Citează)

    • A zis Binotto ca transmisiunea radio a fost mult intarziata la TV si de aia au parut niste fraieri cand s-a suprapus actiunea cu mesajele.

        (Citează)

  2. “nememorabila” :))

      (Citează)

  3. Se retrage Vettel :(

      (Citează)

  4. @gaelex
    Ai spus ca leclerc în lap ul 18 se poate sa fi ieșit din decor pentru ca nu schimbase anvelopele, si ai zis si ca sainz putea sa ducă pana la final cursa cu mediile care nu au fost menajate si ar fi avut la final +30 lap uri . Ceva nu se leagă.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus